lauantai 1. huhtikuuta 2017

Kesä lähestyy!

Koska ainakin täällä päin Suomea kevät on jo edennyt varsin pitkälle, lumet ovat lähes kokonaan sulaneet ja ponien karvanvaihto on vilkkaimmillaan, on aika kääntää katseet tulevaan kesään. Omalla kohdallani oli kesäsuunnitelmat pitkään epäselvät, mutta nyt kaikki alkaa viimein olla varmistunut.


Olen hiljattain tehnyt "alanvaihdon", jos sitä sellaiseksi voi kutsua - työskentelen nyt hevosten parissa ja olenkin viihtynyt ihan hyvin. Hommathan nyt ovat entuudestaan tuttuja, kuin myös talli ja sen hevoset. Ensi viikolla on luvassa uusia tuulia, kun saan ratsastettavaksi 5-vuotiaan nuoren tamman, mistä olen superinnoissani. Aikanaan nautin todella Rytyn ratsutuksesta, ja juuri tähän kohtaan on hauskaa saada omien ponien rinnalle tuollainen projekti!

Kovin kauaa tosin ei tämä yhteistyö kestä, sillä kesäksi vaihdan maisemaa. Uusi työ tuo uusia suhteita, ja sain kesätöitä ulkomailta ruotsalaiselta kouluratsastustallilta. Paikasta tai yksityiskohdista en luonnollisesti vielä tässä kohtaa voi kertoa enempää, sillä liikkuvia osia on paljon - vaikka pääpiirteittäin koko juttu on varmistunut, niin järjesteltävää vielä riittää. Jännittämisen olen kyllä aloittanut jo nyt!


Oma muutto on toki helposti järjestettävissä, mutta entäs ponit? Omaa hevosta ei ole tulevalle työpaikalleni mahdollista ottaa mukaan, joten ponien varalle oli keksittävä kesäksi muita suunnitelmia. Rulle lähtee töihin samaan paikkaan, jossa se ylläpitoaikansakin vietti. Sen suhteen voin siis onneksi olla todella levollisin mielin, mutta Rytylle oli vaikeampi keksiä kesäsuunnitelma. Kukaan ei siitä oikein tykkää, eikä näin ollen sitä kesäksi halunnut vaivakseen.

Päädyin lopulta soittamaan Rytyn kasvattajalle. Hän muisti vielä ponin hyvin, ja Rytty lähteekin nyt ainakin kesän ajaksi Viroon - takaisin samaan paikkaan, saarelle, jossa se on syntynyt ja viettänyt nuoruusvuotensa! Olen varma, että Rytty tulee viihtymään hyvin taas isossa laumassa ja varsin luonnonmukaista elämää viettäen. Kivi vierähti sydämeltä, vaikka onkin jo valmiiksi haikeaa ajatella, että olemme ponieni kanssa pian kolmessa eri maassa.


Kaikki tämä on kuitenkin vain väliaikaista, joten odotan pelkästään innolla kaikkia uusia haasteita ja mahdollisuuksia. Tulen varmasti kesän aikana oppimaan paljon ja vaikken omia ponejani näekään, niin varmasti uudet hevosystävät ne korvaavat! Tuntuu, että tästä on tulossa paras mahdollinen kesä, sillä juuri tällaista muutosta olen elämääni pidemmän aikaa kaivannut.

7 kommenttia

 1. Hah, osaan jo odottaa sun aprillipiloja :D

  VastaaPoista
 2. Ilman edelläolevaa kommenttia ei ois käyny mielessäkään koko aprillipäivä...

  VastaaPoista
 3. Siihen kyllä voi luottaa että täältä löytyy vuodesta toiseen aprillipila ;D

  VastaaPoista
 4. Miten joka vuosi tulee huijatuksi ainoastaan sun aprillipiloista? :D Tää oli hyvä, enkä tajunnut ennen kommentteja!

  VastaaPoista
 5. Viimeistään siinä vaiheessa ties tän olevan aprillipilaa, kun luki "kukaan ei Rytystä oikein tykkää..." Lol, mä voisin vaikka ottaa sen kesäksi, se on niin huippu <3 ja jäisikö Denise muka kesäks yksin ;)

  VastaaPoista
 6. Aprilliahan tämä oli! :D Suomessa pysytellään, sekä minä että ponini!

  VastaaPoista