perjantai 24. maaliskuuta 2017

Varo, mitä toivot

... se saattaa toteutua.


2014
Rytty on kaikin puolin täydellinen poni tähän tilanteeseen ja niin ihana luonteeltaan, että oli oikea lottovoitto saada se omaksi. Uskon, että tulevaisuudessa sillä on annettavaa enemmän kuin osaan vielä uskoakaan, ja meillä tulee olemaan hauskaa yhdessä!


2015
Edelliseen valmennukseen verrattuna Rytyn ravi oli kuulemma parantunut huomattavasti, takajalat eivät olleet enää niin löysät ja hitaat, vaan poni liikkui pyöreämmin ja "napakammin". Valmentajan mukaan Rytystä tulee vielä todella hieno ja kunhan kokoamisen perusteita jatketaan niin liikkeetkin tulevat entisestään paranemaan.


2016
Heti alkuverryttelyn aikana valmentaja totesi, että Rytty on edennyt ihan harppauksin! Se oli kuulemma saanut huimasti lisää lihaksia, takapää on voimistunut ja näin ollen ravissakin takajalat liikkuivat enemmän oikeaan suuntaan mahan alle eikä taaksepäin. Ohjeeksi saatiinkin jatkaa samalla linjalla vaan!


2017
Mitä seuraavaksi? Juuri tässä hetkessä en enää tiedä, mitä uskallan toivoa. Kaikki odotukset, joita taipaleemme alussa olin miettinyt, ovat jo moninkertaisesti ylittyneet. Erityisesti tuo vuoden takainen kevät oli jonkunlainen käännekohta; jotkut merkittävät palaset löysivät paikalleen omassa ratsastuksessani, ja kyseinen samalla linjalla jatkaminen on tehnyt pienestä ponistani todella hienon.

Rytty on nyt jo 8-vuotias. Sehän tarkoittaa virallisesti aikuista hevosta, jolla on tästä kaudesta alkaen kouluratsastuksessa osallistumisoikeus jo Grand Prix -luokkiin saakka! Myöhään ratsutettuna ja hyvin rauhallisesti rakennettuna ponina se ei kuitenkaan ole vielä lähellekään valmis (tosin miten edes määritellään "valmis", voiko hevonen olla sitä täydellisesti ikinä?). Tuntuu kuitenkin koko ajan vaikeammalta asettaa tavoitteita tai unelmoida siitä, kuinka pitkälle voidaan edetä. Nuoren ponin kanssa se oli jotenkin helpompaa.

Ennen kaikkea minulla on vielä paljon kehitettävää omassa ratsastuksessani, mutta tiedän, että Rytylläkin on vielä annettavaa. Se jää nähtäväksi, mitä tarkalleen, mutta ainakin kokoamiskykyä siitä takuulla on löydettävissä, kunhan poni voimatreenin myötä on valmis sitä esittämään. Askellajeihin saadaan tulevaisuudessa vielä lisää tahdikkuutta, tuntumaan tasaisuutta ja takaosaan aktiivisuutta.

On minulla vielä pari konkreettisempaakin toivetta ja odotusta. Ehkä tälle kaudelle, ja jos ei, niin sitten seuraavalle. Treeneissä koen Rytyn kanssa nykyään uskomattoman huikeita fiiliksiä, ja haluaisin saada saman tunteen kisaradoillekin. Toistaiseksi oma alitajuntainen jännitykseni ei ole sitä mahdollistanut. Vielä joku päivä aion kuitenkin lopettaa suorituksen aidosti hymyillen ja ylpeänä siitä, että olen tanssinut radan läpi Rytyn kanssa. Ponin, jonka kehityskaari ratsuna on ollut pitkälti omissa käsissäni. Minä tiedän, mihin kaikkeen tuo poni parhaimmillaan pystyy, ja aion vielä saada esitettyä sen muillekin.

Siihen liittyen toinen tavoite on startata Rytyn kanssa helppo A -tasoinen rata tuloksella, johon olen tyytyväinen. Se olisi aika hienoa, itse ratsuttamalla ponilla. Sitten olisin ehkä ensi kertaa elämässäni saavuttanut jotain suurta (henkilökohtaisella tasolla siis).


6 kommenttia

 1. Hienon matkan olette jo kulkeneet :) Itse rakennettuna saavutukset tuntuvat vielä mahtavimmilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ja onneksi paljon on vielä tekemistä jäljelläkin! Niin se vaan on :)

   Poista
 2. Ootte kyllä kehittynyt ratsukkona aivan huimasti! Ja kyllä itse rakennettuna asiat tuntuvat aina paremmilta. Itsekin alottanut nykyisen hevoseni kanssa aivan alusta sen ollessa 7-vuotias ja kun sitä oltiin ratsastettu kuin aikuista ja kaikki "pilattu" eikä hevosella ollut kiinnostusta työntekoon. Itsekin aloitin lähes perusasioista. Nyt kohta kolme vuotta yhteistä matkaa takana ja kehitytty ollaan taaksepäin kulkevasta hevosesta heB tasolle. Treenattu ollaan kyllä myös vaikeampien tasojen liikkeitä ja matkalla kokoajan eteenpäin. Oman kädenjälki on niin mahtavaa nähdä. Tsemppiä jatkoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näinpä, on ihanaa kun pystyy katsomaan taaksepäin ja todeta että on itse oikeasti saanut jotain aikaan :)

   Poista
 3. Rytty on niin hieno! :) Ihanaa nähdä, miten kärsivällisellä työllä ja pitkäjänteisellä tekemisella voi saada upeaa jälkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! :) Minulle onkin nimenomaan ratsastuksessa tärkeää se pitkäjänteinen työ ja riittävän hidas eteneminen, koska silloin seurauksetkin on kauaskantoisemmat kuin kiirehtimällä!

   Poista