maanantai 21. marraskuuta 2016

Uskomaton apu ratsastuspilateksesta


Lauantaina oli pitkään odotettu päivä, kun AT Ratsastuspilateksen Aira Toivola saapui tallillemme pitämään päivän mittaisen istuntakurssin. Moni muu taisi olla tästä mahdollisuudesta yhtä innoissaan kuin minä, sillä pelkästään oman tallin porukasta tuli hyvin nopeasti täyteen maksimimäärä osallistujia eli 12 ratsukkoa. Päivän päätteeksi puheet uusintakerrasta saivat valtavan kannatuksen, eli tyytyväisinä lähdettiin myös kurssilta kotiin! Voin sanoa heti alkuun, että postauksen mahdolliset ylistyssanat olen kirjoittanut ihan täydestä sydämestäni omien tuntemusten pohjalta, enkä ole saanut tämän kirjoittamisesta mitään hyötyjä.

Aamu pyhitettiin teorialle ja mattopilatestunnille. Airan luentoa olen ollut kuuntelemassa hevosmessuilla, joten alussa oli tuttuja asioita - mutta myös ehti tulla tietysti paljon uutta, koska kesto oli messuluentoja pidempi ja ohjelma monipuolisempi. En ole ikinä aiemmin kokeillut pilatesta tai muita vastaavia lajeja, mutta tämän kerran perusteella tykästyin kovasti! Olisi kyllä mielettömän hyödyllinen oheislaji ratsastukselle, mikäli sitä säännöllisesti harrastaisi. Eikä se edes ollut mitään pelkkää hengittelyä, kuten laiskana ihmisenä salaa toivoin, vaan todellista aivojumppaa ja kireiden lihasten venyttelyä välillä hieman vaikeissakin asennoissa!

Ruokatauon jälkeen aloitettiin ratsastukset. Me olimme Pinjan kanssa loppupäässä päivää, joten ehdimme saada aiempien ratsukoiden perusteella jo vähän vihjettä siitä, mitä on meille luvassa. Odotin kyllä, että saisin jotain ahaa-elämyksiä istumisen suhteen ja Ryttykin tuntuisi mahdollisesti sitä myötä paremmalta, mutta ihan tällaiseen muutokseen en ollut varautunut! Vaikka uusi asento tuntui hankalalta ylläpitää, kun on ratsastanut aiemmalla istunnalla niin kauan, niin loppupeleissä ratsastus oli todella paljon vaivattomampaa. Siinä missä ennen olen joutunut aktivoimaan Ryttyä aivan liian paljon pohkeella, jopa raipalla, tuli liike nyt ihan eri tavalla takajaloista koko kropan läpi ilman että tein selässä juuri mitään.

Pahoittelen kameran hitautta tarkennuksen kanssa, yrittäkää kestää!

Airan pyytäessä minut palauttamaan vanhan asentoni muuttui Rytyn liike saman tien. Töks töks vaan, takajalat jäivät pois, selkä putosi alas ja pää nousi. Siis se oli oikeasti ihan uskomatonta, onneksi sain videomateriaalia todisteeksi! Kun Aira korjasi minut parempaan asentoon, liikkui Rytty ihan mielettömän hyvin, vaikken oikeastaan edes ratsastanut sitä. Minulla ei ollut kunnolla tuntumaa suuhun, enkä vaikuttanut hevoseen kuin vatsalihaksillani. Airan neuvoilla muutenkin vasta tajusin, mitä vatsalihaksilla ratsastaminen parhaimmillaan on - meidän piti lyhentää käyntiä pelkästään niillä ja siinä olikin aiempaa paljon enemmän tehoa, joten sain Rytyn ensin vaan pysähtymään lyhentämisen sijaan! Kaikin puolin hyvä, että se on noin tarkka, koska sitten tulee varmasti korjattua istuntaa paljon enemmän.

Päivästä jäi kyllä käteen hirveästi asioita ja olen ihan superkiitollinen Airalle! Lähdin niin avoimin mielin ja tavallaan ilman odotuksia tähän päivään, että minut yllätti täysin nämä fiilikset, jotka tästä jäivät päällimmäiseksi mieleen. Ihanaa oli myös kuulla, että Aira tykkäsi Rytystä ja sanoi minulla olevan hieno kouluhevonen - ja söpökin kuulemma! Nyt todellakin on taas hetkeksi motivaatiota treenata ja miettiä sitä olemista selässä ehkä hieman enemmän kuin aiemmin. Ihan mahtavaa!

Jos ette muuta jaksa postauksesta lukea tai katsoa, niin toivottavasti katsotte edes tämän viimeisen videon. Laitoin pätkän jo Instagramiinkin kertoen, että tämä kyllä kiteyttää ihan kaiken mitä päivän aikana opin. Videon alussa minut on siis palautettu vanhaan asentooni ja sitten korjaan sen uuteen. Näettekö jotain eroa?


9 kommenttia

 1. Voi kun oon itekin pitkään halunnut Airan tunnille, mutta ei oo mahdollisuutta lainata hevosta. Ehkä sitten vielä joku päivä. Siihen asti vielä kärvistellään kaikkien kamalien istuntavirheiden kanssa! :D Magee kyl toi rytyn ravi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kans haaveillut vaikka kuinka pitkään, oli ihanaa että saatiin meidän tallille järjestettyä kun yhden ratsukon takia ei häntä tänne asti saa! Se on kyllä parhaimmillaan superkiva :)

   Poista
 2. Va, kylläpä on hieno muutos! Olisi todella upeata päästä Airan tunnille. Olisko vielä mahdollista, että kiteyttäysit ne suurimmat muutokset, jotka korjattiin? Videolla ei näe nii kauheasti eroa istunnassa, mutta hevosen liike muuttuu yhtäkkiä ihan huikeasti. PS. Sulla on söpö pieni valkoinen heppa, terveisin samantapaisen suloisuuden omistaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hupsis, kirjoitusvirheitä pukkaa...:)

   Poista
  2. Kyllä tosta selvää sai! :D Voisin tehdä siitä ihan oman postauksen kuvien kanssa, muutosta ei tosiaan kovin selvästi huomaa, kun se tapahtuu pitkälti sellaisissa asioissa kuin esim. lantion asento ja syvien tukilihasten aktivointi. Kiitos, pienet valkoset on parhaita! :)

   Poista
 3. Mieletöntä ! Lycka till !

  VastaaPoista