torstai 13. lokakuuta 2016

Vaivaako ponikuume?

Jos vastaat kyllä, niin ei vaivaa kauaa. Tässäpä muutama peruste sille, miksi moisissa ajatuksissa ei ole oikeasti järjenhiventäkään!
Mitäpä luulet, Rytty, mahtoiko tämä reissu olla vaivan arvoinen kuitenkaan?

Kerran oli koko silloinen lauma yhtä aikaa karkuteillä, mutta sentään Rulle tuli kiltisti itse kotiin!

Saattaa olla olemassa joku hyväkin puoli näissä otuksissa, mutta juuri nyt ei tule kyllä mieleen yhtäkään. Rytty ei pysy taaskaan suosiolla aidoissa, kun ruoho on niin paljon vihreämpää toisella puolella! Meidän sähköpaimen alkaa olla varmaan tiensä päässä, tai sitten ponia ei vaan paljon kiinnosta pari sähköiskua otsassa... En ihmettelisi sitäkään!

Lisäksi olen joutunut vaivaamaan päätäni Rytyn syömisen suhteen. Nythän ponit tarhaavat tuolla nysävihreällä, jossa ei siis oikeasti kasva enää mitään, mutta jotain näherreltävää löytyy tekemisenpuutteeseen. Heinää tarjoillaan pienissä annoksissa neljä kertaa päivässä, mitään väkirehuja kivennäistä ja vitamiinia lukuunottamatta Rytty ei tällä hetkellä syö ja se liikkuu ihan joka päivä. Silti sen paino tuntuu olevan ihan jumiutunut tuohon samaan, josta olisi varmaan lähemmäs 50 kg pudottamisvaraa vielä! Ja Ryttyhän pysyy aidoissa superhyvin tasan niin kauan, kun ruokaa on riittävästi, eli lähinnä kesällä. Nyt sitä ottaa dieetti päähän, eikä tarhassa pysyminen nappaa yhtään.

Että osaa olla elämä ponien kanssa välillä kaikin puolin hankalaa! Mistä päin tuota enää voi lähteä laihduttamaan? Heinämäärä on jo pudotettu niin alas kuin se on turvallista tehdä eikä väkirehuissakaan ole mitään mistä nipistää. Liikuntaa siis pitäisi vaan lisätä, mutta se tarkoittaisi useamman kerran päivässä ratsastusta ja sellaiseen en revi aikaa mistään. Kohta ei auta muu kuin laittaa se naapuriin juoksemaan hetkeksi tunteja, niin tulee riittävästi työntekoa!

Noh. Jospa ensin kokeilisi hakea tarhaan virikkeiksi ja naposteltavaksi havuja, ja yrittää saada ponin pysymään langoissa ettei se pääse lihottamaan itseään pihanurmelle ja naapurien pelloille. Vertaistukea ja vinkkejä otetaan vastaan!

2 kommenttia