lauantai 8. lokakuuta 2016

Syksyn hyppyjä

Meillä oli viikko sitten oman seuran estekisat, jotka menivät tuloksien puolesta ihan hyvin:


Ratoihin en kuitenkaan ollut niin tyytyväinen, sillä ponissa taisi tapahtua kisatilanteessa pieni jäätyminen. Treenit kisoja ennen kulkivat kyllä ihan hyvin! Hypättiin saman viikon tiistaina viimeistelyratatreenit valmennuksessa ja edeltävällä viikolla itsenäisesti, jolloin Rytyn lainakuskikin hyppäsi sillä viimeisen silauksen ennen tosikoitosta.
Sitten itse kisoihin! Ratsastin itse ristikko / 40-50 cm radan. Selvitettiin se puhtaasti ja näin ollen ansaittiin ruusuke, mutta rata oli kyllä ihan huonoimpia esittämiämme. Minua vaan edelleen jännittää estekisat niin paljon, että lopetan ratsastamasta! Etenkin tuona päivänä oli kuitenkin Ryttykin sellaisessa moodissa, että se olisi tarvinut ratsastajalta huomattavasti enemmän apua. No, eipä se minua jäänyt kuitenkaan sen enempää kaivelemaan! Huonot kouluradat jäävät pahemmin harmittamaan.

Seuraavan luokan, 60 cm, Rytty suoritti tosiaan lainaratsastajansa kanssa. Minua jännitti katsomossa varmasti vielä enemmän kuin oman radan aikana selässä! Turhaan kuitenkin jännitin, sillä ihan hyvinhän se meni. Enemmän terävyyttä olisi ponilta vaadittu sujuvaan rataan - juuri kuten omassa radassanikin, hieman korkeammilla esteillä kuitenkin vielä selkeämmin - ja treeneissä onkin paljon parempia hyppyjä näkynyt. Tuloksena oli joka tapauksessa puhdas rata ensimmäisestä vaiheesta ja toinenkin vaihe oli estevirheetön, mutta ratsastaja päätti ottaa ylimääräisen hypyn ja näin ollen se päättyi hylkyyn! Koska kuitenkaan puhtaita ensimmäisiä vaiheita ei ollut Rytyn lisäksi muilla kuin Pinjalla ja Denisellä, sijoittui Ryttykin toiselle sijalle ja sai päivän toisen ruusukkeen.Päivän päätteeksi minut pyydettiin valmistautumaan viimeisen luokan palkintojenjakoon ja olin hieman ihmeissäni! Tiesin kyllä, että seura jakaa hyvästä yhteistyöstä harmoninen ratsukko -erikoispalkinnon, mutta arvelin sen ihan viimeisenä mahdollisena vaihtoehtona päätyvän minulle tämänpäiväisen suoriutumisen perusteella. Näin kuitenkin tapahtui, kuulemma sekä Rytyn radan perusteella että myös siksi, että ratsastin yllättäen Sunnyllakin 70 cm luokassa. Se rata minua vasta jännittikin, sillä en ollut ties kuinka pitkään aikaan hypännyt noin isoja esteitä (älkää naurako!) ja Sunnyllakin olin ratsastanut ja hypännyt viimeksi pari kuukautta sitten.


Loppujen lopuksi päivä oli siis sekä hauska että onnistunut, ei mitään valittamista ja kotimatkalle päästiin hyvissä fiiliksissä! Rytyn tyttöystäväkin nappasi sinivalkoiset ruusukkeet molemmista luokistaan ja nyt Pinjan kanssa hukutaan ruhtinaallisiin esinepalkintoihin, jotka seuramme oli haalinut. Meidän kisataival jatkuu taas huomenna, nyt onneksi oman lajin parissa! Ei tarvitse niin kovasti jännittää.

2 kommenttia

  1. Kisoja vaan niin kyllä se jännitys siitä! Olihan tuo(kin) selväälä kehitystä teidän ensimmäisiin estekisoihin. :) Muuten, alkaako tuo Rytyn lainakuski sillä hyppäämään, vai oliko vain tällainen kokeilu? Mutta ihan hienosti menette :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hän on mun kaveri niin varmasti laitan vielä jatkossakin hyppäämään Rytyllä! :D En tiedä tulevaisuuden kisasuunnitelmista eikä muutenkaan varmasti mitenkään säännöllisesti, mutta aina välillä kuitenkin :)

      Poista