keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Marraskuu lähestyy

... ja se tarkoittaa sitä, että ihan pian on aika aloittaa No Stirrup November! Toisin sanoen edessä on tuskainen kuukausi jalustimet naulakkoon hyläten. Ilman satulaa ratsastaminenhan on ihanaa, mutta satulan kanssa jalustimetta onkin eri ääni kellossa. Kerroin edellisessä postauksessa ratsastavani nykyisin melko usein ilman jalustimia, joten tämä haaste tulee hyvään saumaan!

Horse Nationin sivuilla vuoden takainen juttu haasteesta:


Varsinainen haaste ilmeisesti on, että ilman jalustimia tulee ratsastaa joko joka ratsastuskerrasta edes 10-15 minuuttia tai esimerkiksi kerran viikossa koko ratsastus. Minä nostan kuitenkin panoksia, ja aion käyttää marraskuussa jalustimia vain maastossa! Toki myös (ulkopuoliset) valmennukset luetaan tästä pois, esimerkiksi se Airan istuntapäivä sattuu juuri marraskuulle. Oman valmentajan kanssa kyllä mennään usein ilmankin, joten kotivalmennukset tulevat luultavasti mahtumaan myös tähän jalustimettomaan haasteeseen.

Kaikista vaikeinta itselleni tulee olemaan se, että mikäli säätilat pysyvät hyppäämismyönteisinä marraskuussakin, niin myös se täytyy tehdä ilman jalustimia! Silloin mennään kyllä jotain kavalettitreeniä vaan, koska olen sysihuono jalustimettomassa hyppäämisessä. Kouluillessa istuminen on itselleni jopa helpompaa ilman, esteillä taas ihan mahdotonta. Hypätään normaalisti aika harvoin, mutta marraskuun tavoitteeksi otan hypätä ainakin kahdesti, mikäli tosiaan kenttä pysyttelee sulana. Tiedossa on erittäin hyvää tasapainotreeniä ja mukavuudenhaluisen ratsastajan rääkkäämistä!

Minä odotan marraskuun jälkeen rautaisempia keskivartalonlihaksia, yleisesti istunnan paranemista ja sitä, etten kärsi enää seuraavana päivänä lihaskivuista ratsastettuani ilman jalustimia. Esimerkiksi edellinen valmennus aiheutti sen, että vatsalihakset ja lonkankoukistajat huusivat kilpaa hoosiannaa... No Stirrup November on minulle haaste, joka tulee vaatimaan itsekuria ja kenties hieman tuskanhikeä, ja juuri siksi tartunkin siihen innolla. Ei saa ratsastus käydä liian helpoksi!Haastan mukaan kaikki kynnelle kykenevät - jokaisen omalla tavallaan! Yksilöitä tässä ollaan, ja jollekin voi olla huikea suoritus jättää ne jalustimet pois edes osittain marraskuun ajaksi. Minä olen viime aikoina etenkin kerännyt jo kokemusta ilman jalustimia ratsastamisesta, joten uskallan ottaa haasteekseni lähes täyden jalustimettomuuden. Katsotaan, kuinka käy! Horse Nation kehottaa käyttämään aiheeseen liittyvissä sosiaalisen median julkaisuissa hashtagia #NoStirrupNovember.

6 kommenttia

 1. En oo ollu ollenkaan tietoinen tästä! :o
  Todellakin täytyy ottaa haaste vastaan, tosin sovellan hieman omiin perjaatteisiin sopivaksi. Alku- ja loppuverryttelyt sekä esteet menee kyllä jalustinten kanssa, mutta muuten täytyy yrittää aina mennä ilman - saa nähdä onnistuuko :D

  Tsemppiä myös sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäkään en ole aiemmin kuin tänä syksynä, taitaakin olla laajemmin levinnyt ulkomailla ja Suomessa jäänyt vähän tuntemattomaksi! Hyvältä kuulostaa ja tsempit sinne päin :D

   Poista
 2. Tsemppiä haasteeseen! Marraskuun lopulla olisi kiva kuulla vähän tuntemuksia haasteesta, esim. parantuisi tasapaino ja istunta, oliko haasteen suorittaminen haastavaa yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jep, näin olisi tarkoitus tehdä :)

   Poista
 3. Tää on hyvä! Mä voisin ottaa tavoitteeksi alkaa menemään edes pätkä ilman jalustimia viikossa - siis Makella. Se on niin herkkä istunnalle ja saattaa sätkyillä jos sille tulee tylsää, että en oo kun ihan pari harvaa kertaa mennyt ilman jalustimia. Nyt loppui se jalustimiin tunkeutuminen! Todennäköisesti marraskuussa tulee sitten eka tippuminenkin, hahhaa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, pienestä on hyvä aloittaa! Tippumista odotellessa :D

   Poista