tiistai 16. elokuuta 2016

Kesätunnelmia

Vaikkei sitä haluaisikaan sanoa ääneen, alkaa kesä väistyä takavasemmalle ja syksy kolkutella aivan nurkan takana. Nyt on siis enemmän kuin hyvä hetki ottaa katsaus menneeseen kesään, kuinkas muutenkaan kuin etsimällä parhaat palat puhelimen galleriasta! Kuten tavallista, ei kuvia ole ehkä laadulla pilattu, mutta niissä näkyvät hetket ovatkin sitä tärkeämpiä.


Alkukesästä naakat viihtyivät tiiviisti ponien kimpussa. Rytty tuli niiden kanssa hyvin juttuun, mutta Denise ei sietänyt mokomia nokkijoita yhtään - kuten tästäkin kuvasta näkee, on ilme varsin ärsyyntynyt! Tamma hääti naakat selästään pukittamalla tai tekemällä nopeita käännähdyksiä. (Joku saattaakin muistaa, kun Rytty pääsi naakkojen kanssa paikallislehteen keväällä!)


Kesä on parasta aikaa maastoilulle ja monen monta reissua tulikin taas tehtyä. Pääosin seikkailtiin Rytyn kanssa, mutta maastokavereita kertyi ilahduttavan paljon muistakin hevosista! Tämä joenranta on superkaunis, oli sitten päivä tai ilta ja edessä kummat tahansa lempparikorvista.


Meillä oli tallissa muutaman viikon ajan kesähevosena Rytyn paras ystävä, ja he olivat tietysti aivan onnessaan rapsutteluseurasta!


Rytty meni niin hienosti pienen 10-vuotiaan kuskin kanssa! Kunhan parin vuoden päästä jalat yltävät paremmin satulan siipien alapuolelle, voisi tässä kyllä mainiosti olla Rytylle kuski poniluokkiin, joihin itselläni ei ole enää pitkään aikaan ollut asiaa...


Kerran ehdittiin käväistä meidän mökilläkin uimassa. Sinne on kohtuullisen pitkä matka, joten uiskentelun ohella oli toki pidettävä evästauko! Pullan toivossa päätti ahne ponini tulla terassille saakka.


Yksi kesän vakkarilainaratsuista pääsi sateen jälkeen pienelle lenkille. Aarretta ei valitettavasti löytynyt!


Kesään mahtui monta hauskaa kurssiviikkoa, vuoroin avustajan roolissa ja itse ratsastamassa. Viimeisellä kurssilla pojat pääsivät esittämään show'n, joka treenin puutteen takia improvisoitiin eikä siitä kieltämättä järin näyttävää saatu aikaan... No, hyvät naurut ainakin!


Treenaamisen ohella heitettiin aivot narikkaan mm. leikkitunneilla. Alkuverryttelyksi vedettiin Rytyn kanssa seuraa johtajaa -leikkiä, joka näkyi onnistuvan hyvin askelvaiheidenkin ollessa lähes täysin synkronoituina.


Hauskaa vaihtelua oli päästä maastoilemaan myös isommissa porukoissa, kun normaalisti menemme Pinjan kanssa aina kahdestaan. Rytyn kanssa päädyttiin tällä kertaa perähevoseksi, ja onneksi poni oli hyvin kärsivällinen, vaikka edellä oli seitsemän ratsukkoa!


Joillekin kurssilaisille näytettiin myös katrillin ratsastamisen mallia, vaikkei siitä pienellä porukalla niin kivan näköistä saakaan tehtyä.Yksi kesän monista uimareissuista! Rytty on ihanan innokas vesipeto, aina kyselemättä menossa polskimaan.


Järveltä matkalla takaisin tallille - tiiviisti hupparit päällä, koska ilma ei ollut edes kovin lämmin! Ehkä juuri ja juuri 20 astetta hipoen ja aurinko paistoi vain välillä.


Viime viikonloppuna järjestettiin Kouvolan raviradalla maaseutufestivaalit, jotka kävin sunnuntaina tsekkaamassa paikan päällä. Päivän päätteeksi pääsin moikkaamaan Kaisaa ja huippusuloista Muulia, joka suoriutui agilitykilpailusta hienosti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti