maanantai 4. heinäkuuta 2016

Takajalkojen metsästystä

Rytty, huolimatta hieman kesäpyöreyttä keränneestä olemuksestaan, on alkanut hetkittäin löytää takajalkoja mukaan liikkeeseensä. Tämä on hyvin positiivista siihen nähden, että tällä yksilöllä takamoottori tuppaa olemaan välilllä hieman puutteellisesti toimiva. Melkoisen hitaat ja "löysät" takajalat sekä mukavuudenhaluinen luonne yhdistettynä ei tarjoa helppoja lähtökohtia.

Alempana näette videon lopputreenistä, kun Rytty alkoi olla tosi hyvä. Työn alla on vielä se, että tähän tilanteeseen päästään jotain puolet nopeammin kuin nyt, jolloin alkuratsastuksesta kuluu tarpeettoman kauan siihen, että teen itse töitä huomattavasti Ryttyä enemmän. Nyt kesämoodissa tämä on vielä vähän selkeämpi ongelma. Poni onkin ollut superhyvä sitten, kun se tulee nopeaksi ja teräväksi - tähän ei vaan pitäisi kuluttaa puolta tuntia.

Seuraavassa kahdessa kuvassa näette Rytyn alkuratsastuksen fiilikset. Siltä löytyy sellainen hitaan liekin mukavuusalue, jolta ei mielellään poistuta. Se on ratsastajalle kuitenkin hyvin työlästä ja tietysti ponille pidemmän päälle huonoksi, kun se liikkuu lapojensa päällä paino enemmän etujaloilla, samalla kun sen pää tuntuu painavan puolet koko ponin painosta. Parhaimmillaan osaa tämäkin tyyppi olla kokonaisuudessaan niin kevyt, ettei sitä tuolta rakenteelta välttämättä uskoisi!

Kuten edellispostauksessa mainitsinkin, on valmentajamme nyt lomailemassa - tietysti juuri, kun itselläni ei ole kovin varma olo siitä, että saisin pidettyä ponini kuosissa tämän kaksi viikkoa! Puhuimme paneutuvamme tähän hitausasiaan kunnolla sitten, kun hän palaa. Siihen saakka lyhyitä, napakoita ja vaihtelevia treenejä, paljon maastoilua ja saan myös luvan kanssa ratsastaa koulutreenejä ilman satulaa! Ja mikäs sen parempaa, kun kotiläksynä olen valtuutettu liikuttelemaan myös tällaista herrasmiestä. Siitä löytyy sisäänrakennettuna ominaisuutena melkoisen tarkka virhemittari ja saan toden teolla opetella herkkyyttä ja nopeutta ratsastaessani!... suurimmaksi osaksi täytyy ratsastaa kieli keskellä suuta, mutta onneksi hetkittäin voi hymyillä! Yksi suhteellisen hyvä askel ja sen jälkeen on aloitettava taas lähes alusta. Lajin helppous viehättää, vai miten se meni?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti