lauantai 9. heinäkuuta 2016

Pony Booster -jälkimietteet

Meidän huhtikuussa alkanut ruokintakokeilu päättyi jo tovi sitten, mutta aika ja inspiraatio tämän postauksen viimeistelyyn on ollut vähän kortilla... Nyt kuitenkin olisi luvassa mietteitä siitä, kuinka Pony Booster Rytyn kohdalla toimi. Yhteistyössä Chia de Gracia!

Ensinnäkin ajanjakso oli todella lyhyt, on vaikea sanoa, mikä johtui nimenomaan uudesta ruuasta ja mikä on sattumaa. Tällä aikavälillä myös mm. laidunkausi alkoi ja päivärytmi muuttui hevosten jäädessä ulkoilemaan 24/7. Luonnollisesti siis ulkoisia tekijöitä oli monia ruokinnanvaihdoksen lisäksi! Huhtikuussa Rytyn paino oli 410 kg ja nyt heinäkuussa reilut 450... Painot on toki otettu painomittanauhalla, eli ovat suuntaa antavia, oikeastihan se voi olla (ja varmaan onkin) mitä vaan muuta.

lähtötilanne huhtikuussa

... ja pelikunto tällä hetkellä


Pony Booster vaikuttaa todella hyvin maistuvalta, Rytty ainakin söi sen alusta asti suurella ruokahalulla, vaikkei ole ikinä aiemmin yrttejä syönyt. Yrtit suositellaan hauduttamaan lämpimässä vedessä ennen syöttämistä, mikä ei omalla kohdallani tuottanut sen enempää vaivaa, kun aiempikin ruoka on turvotettu. Mielestäni pussissa tuote ei tuoksunut järin ihmeelliselle, mutta haudutuksessa siitä nousi aivan ihana tuoksu, tuli ihan joku ihana yrttitee mieleen! Ei ihme, että ponillekin kelpasi hyvin.2,5 kilon pussi riittää 1 desin päiväannostuksella noin 83 päiväksi, eli on varsin riittoisa tuote. Suositeltava päiväannos on 1-5 dl ja Rytty söi sitä pari desiä päivässä. Pussi on kätevästi uudelleensuljettava, vähemmän kätevästi vaan sulkijaosuus ei toiminut kummoisesti enää, kun sisältöä oli vielä puolet jäljellä. Kenties nauhan väliin oli mennyt pieniä murusia - sulkijaosuuteen ei siis kannata välttämättä luottaa, vaan säilyttää ruoka mahdollisesti muussa astiassa.

Energiaa Rytty tuntui saavan Pony Boosterista riittävästi, muttei liikaa, kun lihomista ei tapahtunut ennen laiduntamisen aloittamista. Se liikkui kyllä tosi hyvin ja meillä oli ratsastuksellisesti hyvä jakso keväällä, mihin uusi ruoka ei ainakaan negatiivisesti vaikuttanut. Ulkoisesti Rytty näytti myös hyvinvoivalta. Se vaihtoi kiiltävän ja sileän kesäkarvan, lanta muuttui hieman paremmaksi mitä se aiemmalla ruokinnalla oli ja poni oli pirteä, eloisa oma itsensä. Jouhissa, kavioissa jne. muutokset näkyisivät toki vasta huomattavasti pidemmällä aikavälillä.

On tosiaan vaikea sanoa, mikä asia johtaa mihinkin, kun muuttuvia tekijöitä hevosten elämässä on monia. Ihmeitä ei Pony Boosterin kanssa tapahtunut, mutta ei ainakaan mitään negatiivistakaan. Suuri kiitos Chia de Gracialle, nyt on saatu Rytty (ja ennen kaikkea omistaja) tutustutettua yrttien ihmeelliseen maailmaan! Syksyn ruokintaa pitää vielä harkita, nyt laidunkaudella ei voi ponille kuitenkaan syöttää muuta kuin kivennäistä.

Tässä vielä vähän Rytyn liikettä tällä hetkellä! Se on ollut nyt aika hyvä, itseni vaan pitää vielä muistaa, ettei pyydä liikaa ja näin ollen meno mene pelkäksi juoksemiseksi. Alussa minun onkin kyllä pakko pyytää vähän "äärirajoille" saadakseni Rytyn hereille ja pohkeen eteen, mutta sitten on osattava ratsastaa vähän taaksekin päin tasapainon ja rytmin säilyttämiseksi. Suunta on kuitenkin koko ajan parempi!
4 kommenttia

  1. Teidän meno on todella mukavan näköistä, haluaisi katsoa vaikka kuinka kauan. Kehitystä on tapahtunut paljon ja huomaa kuinka paljon ponistasi pidät. Kaikkea hyvää teille.

    VastaaPoista
  2. Rytty on kyllä tosi nätti poni, ja ratsastat sillä hienosti! Kiva postaus!

    VastaaPoista