keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Kesällä kaikki on paremminMeillä on Rytyn kanssa mennyt tämä bloggaamaton aika ihan normaaleissa meiningeissä. On ollut eläinlääkärin visiittiä raspauksen ja rokotuksen merkeissä, kengitys, valmistautumista kevätkauden viimeisiin kilpailuihin, valmennuksia, ahkeraa itsenäistä treenailua, maastoilua ja myös uuden opettelua - mm. kahden ohjan juoksutusta on nyt kokeiltu ja kivaksi treenimuodoksi todettu!

Jos nyt lähdetään niistä kilpailuista, niin varsinaisesti kovin hyvällä fiiliksellä ei jääty "kesälomalle". Rytyllä oli pitkä päivä omaa luokkaa odotellessa, ja siitä ja muista lukuisista syistä johtuen se ei meinannut jaksaa keskittyä verkassa yhtään. Minulla loppui nappulat, enkä saanut jännittynyttä ratsuani riittävän hyvin avuille. Rytyn syyksi en voi sysätä huonoa päivää, sillä poni tarjoaa lähtökohdat, joihin minun tulisi sopeutua. Ei saa olettaa, että hevonen muuttaa itseään sellaiseen suuntaan, että pystyisin ratsastamaan samalla tavalla kuin kotona. Meinasi vaan oikeasti epätoivo iskeä, sillä Rytty oli melkein vastakohta normaaliin kotitreenimoodiin verrattuna ja en tiennyt, miten lähteä asiaa korjaamaan. Siinä vaiheessa tuli valmentajaa ikävä, mutta hän ei ollut paikalla, joten siinäpä sitä sitten yritettiin selviytyä!

 

Paikoin Rytty ravasi kyllä tosi hyvin verkassa, mutta radalla liikkeet oli ennemmin kipittäviä ja aika kaukana tahdikkaista ja irtonaisista. Itse en pystynyt keskittymään tehtäviin niin hyvin kuin olisin halunnut, joten radasta jäi itselleni ennen kaikkea huolimaton vaikutelma. Olin kuitenkin innoissani saadessani tietää, että meidän luokassa oli kaksi tuomaria. Ensimmäinen kerta, kun sain samasta radasta kaksi eri mielipidettä! En tosin ole saanut vielä koulupapereita itselleni, joten en tiedä sen enempää, miten näkemykset erosivat. Equipe kuitenkin tiesi kertoa, että H-tuomari antoi prosentteja 57,200% ja C-tuomari 59,600%. Keskiarvo 58,400% oli ihan realistinen. Pieni viiden prosenttiyksikön tasonlasku siis tapahtui edellisistä kisoista, mutta näitä sattuu! Lopullisissa tuloksissa oltiin häntäpäässä, sijalla 15/18.


Noin muuten on täällä ollut hyvin tyytyväinen ratsastaja koulutreenien jälkeen. On ollut ihana huomata, että Rytystä on tullut juuri sellainen ratsastaa, mitä kaikki "mun hevoset" ovat elämäni aikana olleet. Tiedättehän, kaikille ratsastajille ei sovi samanlaiset hevoset, ja Rytty on tehty juuri siitä muotista, mihin oma hevosmakuni sopii täydellisesti. Välillä on tullut selässä niin hyviä fiiliksiä, että miettii, voiko oikeasti näin onnekas ollakaan! Kyllä nähtävästi voi.

Kesästäni on tulossa tosi hauska, aktiivinen ja ainakin nyt kesäkuussa myös todella hevostentäytteinen. Rytylle on suunniteltuna monenlaista ohjelmaa, mutta tarkoitus on ennen kaikkea stressittä ottaa ilo irti lämpimistä päivistä ja valoisista öistä. Ihana kesä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti