maanantai 16. toukokuuta 2016

Rytyn hetki feiminä

Koin tänä aamuna yllätyksen, kun Kouvolan sanomien uutissivuilta löytyi tutun näköinen tyyppi...


Ryttyhän se siinä! Ja pari naakkaa kaverina. Meillä päin niitä on oikeasti riesaksi asti, mutta onneksi hevosille niistä on hyötyäkin. Täytyy kyllä myöntää, että ennen tämän jutun lukemista en tiennyt naakkojen nappailevan myös ötököitä hevosen iholta - aina olen ollut siinä uskossa, että vain karvat ja jouhet niitä kiinnostaa!

Itselleni tuli yllätyksenä tämä juttu kokonaisuudessaan, en tosiaan tiennyt, että Ryttyä ja sen naakkaystäviä on kuvailtu. En myöskään varsinaisesti ymmärrä, miten kuvaaja on tänne eksynyt, sillä asutaan aivan korvessa, todella monen mutkan päässä sivistyksestä! Jutun tekijä ja kuvan ottaja on kouvolalainen varsin tunnettu luontokuvaaja Lassi Kujala, joka on viimeistään melkoisen hienon karhukuvailunsa johdosta tullut ihmisten tietoisuuteen. Otettuhan tässä siis pitää olla!... sitäkään en tiennyt, että omistan valkoisen orin. Vau!

18 kommenttia

 1. En voinut olla purskahtamatta nauruun "valkoisen orin" jälkeen. Nyt on Rytylla enää Hesari valloittamatta kun jo pariin paikallislehteen päässyt :D

  VastaaPoista
 2. Näin kyseisen kuvan Suomen Luonnonvalokuvaajat -ryhmässä facebuukissa, enpä ajatellut ollenkaan että olisi lukulistalta löytyvän blogin yksi päähenkilöistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mahtavaa! :D piti itekin käydä etsimässä se sieltä, hauskoja kommentteja oli!

   Poista
 3. Valkonen ori kruunas kyl koko jutun! 😅

  VastaaPoista
 4. Kai tiesit et valkoinen poni on ponien kuningas ja kuninkaiden poni ! Eli kuninkaille ja sotapäälliköille satuloitiin se valkoinen ratsu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no niin, Rytyn oikea nimikin tarkoittaa suomennettuna ritaria, niin sopii hyvin tähän tarkoitukseen :D

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Hyytelö saikin vähän arvokkaamman nimen :D

   Poista
 6. Hauska, enpä tiennyt tällaista tapahtuvan! Nyt vaan ilmottaudut kuvaajalle ja pyydät kopion itsellesi, jos ei muuta ni jääkaapin oveen ihailtavaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä lähestyinkin häntä pari päivää sitten Facebook-viestillä, mutta siitä ei ole ehkä tullut hänelle ilmoitusta tms., pitänee etsiä vaikka sähköposti jostain ja kokeilla sitä kautta :)

   Poista
 7. Voi vitsit, tääkö on se legendojen valkoinen ori jolla prinssi ratsastaa :DD Hauska kuva ja teksti kyllä kruunasi kaiken!

  VastaaPoista