maanantai 11. huhtikuuta 2016

Superonnistuminen!


Aurinkoinen päivä valkeni sunnuntaina Kymijoen Ratsastajien 1-tason koulukilpailuissa. Hieman vaikea keksiä, millä adjektiivilla päivää kuvailisi - olen niin suunnattoman iloinen, tyytyväinen ja ylpeä pienestä ponistani! Siihen nähden, että edellispäivänä sanoin etten jaksaisi huomenna lähteä kisaamaan, niin jälkikäteen voin todeta sen olleen kyllä ihan kannattava reissu.

Kuvamateriaalin ollessa vajavaista, täytynee postaus toteuttaa hieman eri tavalla. Meillä oli tosiaan mukana kaksi traikullista hevosia ja minimimäärä apukäsiä, joten radoilta tuli vaan videota, mutta onneksi muutama kiva kuvakin löytyi netin syövereistä! Ratsastin radat heC:2 2000, joka olikin tuttu mm. edellisistä kisoistamme, sekä heB K.N. Special, jota en muistikuvieni mukaan ollut ikinä aiemmin ratsastanut.

HELPPO C
"Mukava ja yhteistyöhaluinen poni. Laukka saisi pyöriä paremmin. Melko siisti ratsastus, ratsasta huolellisesti avuille. Ajoittain pyrkii oikomaan kulmia. Melko täsmällisesti ratsastettu rata!"
67,727%, 3/15

Ensimmäiseen rataamme olin todella tyytyväinen! Se oli rikkeetön, Rytty oli hyvinkin mukava ratsastaa - kerrankin ratsastettavuus säilyi suhteellisen samanlaisena radalla kuin verkassa, tosin tuomarin auto aiheutti hieman jännitysmomentteja - ja itsellänikin pysyy nykyään ajatus kasassa suorituksen aikana, enkä jännitä niin tolkuttomasti. Niinpä pystyin jopa keskittymään siihen, mitä olin juuri sillä hetkellä tekemässä, enkä vaan kiireellä ratsastamaan tehtävältä toiselle. Pyrin tekemään niin huolellisen ja täsmällisen radan kuin mahdollista, ja se riitti meille ihan huippuhyviin prosentteihin ja kolmanteen sijaan. Ja hei, en olisi ikinä uskonut, että toisesta temponlisäyksestä saataisiin pisteeksi 7,5 ja toisestakin 7! Joskus ne olivat ihan mahdottomia, mutta ahkera treenaus on tuottanut tulosta.

© Jasmin Mäkelä

© Jasmin Mäkelä

HELPPO B
"Melko tahdikkaat liikkeet. Saisi olla aktiivisempi takaa. Ajoittain jännittää selkää - muoto nousee. Melko siisti ratsastus + avut. Melko siististi ratsastettu rata."
63,400% 4/13

Toista luokkaa ajatellen eivät odotukseni olleet järin korkealla. Ajattelin Rytyn olevan jo mahdollisesti väsynyt pitkän ja lämpimän päivän jälkeen, mutta edellisen luokan kunniakierros sen verran piristi ponia, että lähtiessäni heti toisena se oli vielä aika virittynyt. Kerrankin siis minulla oli jopa pidäteltävä ratsu allani radalla! En tiennyt yhtään, että ratsastanko ponia jo liian hitaaksi, mutta se vaan oli juuri sen tuntuinen, että pompataan kouluaidan yli kavereiden luokse, jollen pidä sitä hyvinkin tiukassa kontrollissa...

© Jasmin Mäkelä

© Jasmin Mäkelä

Onneksi ei hypätty, vaan tehtiin ihan hyvä suoritus! Edellistä epätasaisempi, ja muutama rike mahtui joukkoon, alkaen malttamattomista pysähdyksistä, keskiravin tahtirikosta, ennakoidusta ja lopulta myöhässä tulleesta oikean laukan nostosta ja hirveästä ravin kautta tulleesta laukka-käyntisiirtymisestä. Tuomarilla oli kuitenkin tasainen linja 5,5 ja 7 välillä, ja saatiin kerättyä pistemäärä, johon olin enemmän kuin tyytyväinen. Radalla oli highlighteja ja heikompia kohtia, joten prosenttimäärämme oli ihan realistinen! Viimeiset ratsukot kuluivat tuskallisen hitaasti odottaessamme, kuinka moni menee vielä ohi. En odottanut ollenkaan, että voisin sijoittua, mutta niin meidät vaan kuulutettiin viimeisinä palkintojenjakoon. Hieno päätös muutenkin hienolle päivälle!Harvoin näin sanon, mutta nyt voin kyllä ihan suoraan kertoa, että tämän päivän onnistuminen oli täysin ansaittu! Ei olla oikein koskaan päästy nauttimaan minkäänlaisesta menestyksestä koulukisoissa, joten nyt todellakin annoin itselleni luvan olla oikeasti ylpeä ja nauttia. Kovasti on tehty kotona töitä, että saadaan kaikki kohdilleen, ja oli hienoa huomata, että suunnilleen sama fiilis on mahdollista saavuttaa myös kisaradalla - ja että me oikeasti sovitaan sinne muiden joukkoon, eikä tarvitse lainkaan "hävetä" tai epäröidä heB-luokkaan osallistumista! Sitä tosin ei ikinä tiedä, mitä seuraavissa kisoissa taas tuomari tykkää, joten ylpistyä ei saa. Ihana, kamala arvostelulaji!

6 kommenttia

 1. Vautsi, todella upeaa! Todellakin ansaitsitte prosentit ja palkinnot! :)

  VastaaPoista
 2. Upeaa, hyvä te! Ja todellakin saat olla ylpeä, olette hurjan hieno kaksikko ja olet tehnyt Rytyn kanssa upeaa työtä :)

  Teidän koulukisoja seuratessa iskee ihan kipinä itsellekin, jos joskus sitten parin vuoden päästä mekin Fantin kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitoksia! todellakin menette näyttämään kaikille ;)

   Poista
 3. Tosi hienoa että teillä meni noin hyvin :) Ootte saanu upeaa työtä aikaiseksi ;) Eikun vaan kohti seuraavia kisoja!

  VastaaPoista