torstai 7. huhtikuuta 2016

Pieni kevätkatsaus

Kohta olisi riennettävä Rytyn kanssa maneesille valmentautumaan, mutta aloin pohdiskella, että kenties blogikin olisi syytä välillä avata. Kun inspiraatio iski, niin vähäkuvaisuuden ja pienen kiireenkin uhalla haluan päivittää juuri nyt meidän kevätkuulumiset!

Aprillipäivä oli ja meni, enkä voinut tänäkään vuonna jättää väliin perinteeksi muodostunutta blogin aprillipilaa. Siinä missä viime vuonna Rullen varsasuunnitelmat taisi kohtuuhyvin mennä läpi, niin tällä kertaa onnistuin vielä paremmin! Monet tuttuni kertoivat kasvokkainkin uskoneensa täysin sen, että hevosharrastus jää taka-alalle. Oikeastihan olen kyllä ottanut liikkumisen suhteen itseäni niskasta kiinni, mutta se on tosiaan ihan vaan oheisliikuntaa ja ratsastus on se pääjuttu kuten ennenkin. Tämä harrastus on minulle ihan kaikki kaikessa, enkä myöskään voisi kuvitella ottavani Rytylle vuokraajaa ellei olisi ihan pakko.

Tampereen Hevoset-messuilla vierailin lauantaina. Sieltä jäi mieleen ihmispaljous, harvinaisen pienet ostokset, mukava Tallitreenit-kokeilu ja kiva tunnelma. Jostain syystä en päässyt niin hyvään messufiilikseen kuin olisin toivonut, vaikka tapahtuma itsessään oli kyllä onnistunut ja monipuolinen. Ensi vuonna taas uudestaan! Ostin meidän hevosille Racing Natural E -vitamiinia ja heppanameja sekä Rullelle uuden satulavyön (sille menee nykyään 10 cm lyhyempi vyö, hyvä poni!).

Rytyn kanssa on treenit menneet suurimmaksi osaksi superhienosti! Olen välillä kokenut selässä sellaisia hetkiä, että olisin voinut pakahtua ilosta ja ylpeydestä - esimerkiksi kun ensimmäistä kertaa laukattiin kokonaisia pääty-ympyröitä vastalaukassa. Vastalaukasta olen muutenkin oppinut nyt tykkäämään, kun aiemmin välttelin sitä viimeiseen asti. Rytty ei vaihda herkästi, joten sen kanssa sitä on ollut helppo harjoitella! Eihän se vielä tasapainoista ole, mutta pikkuhiljaa paremmin, ja myötälaukkaahan se parantaa myös kaiken muun hyvän (jumppaaminen, suoristuminen) lisäksi. Ravi on lähtenyt paranemaan myös ja nykyään liikutaan jo välillä ihan ylämäkeenkin.Olen pyrkinyt nyt keväällä pohjien tultua kuntoon pitämään hyppäämisen säännöllisesti mukana viikko-ohjelmassa - tai jos en joka viikko jaksa kunnolla hypätä, niin vähintäänkin tehdään jotain kavalettitreeniä. Yllä olevat kuvat ovat viime perjantailta, kun meillä oli ympyrällä neljä kavalettia. Tarkoituksena oli tasaisella rytmillä ja laukalla saada väleihin koko ajan saman verran askelia. Lopuksi onnistuttiin tavoitteessa ja neljä askelta sattui sujuvasti jokaiseen väliin, se vaati vain itseltäni vähän enemmän ratsastusta ja vähemmän matkustelua!

Kauden ensimmäiset estekisat häämöttävät jo reilun parin viikon päässä. Onneksi päästään aloittamaan kotiseuran kisoissa, sillä edellinen estestartti oli viime kesänä. Sitä ennen kuitenkin lähdetään tulevana sunnuntaina koulukisoihin, ja ratsastetaan tuttu heC:2 sekä ensimmäinen virallinen heB-starttimme K.N. Specialin merkeissä! Luvassa olisi ulkokenttäkisat, joten toivotaan, että sääennuste pitää paikkansa ja saadaan nauttia aurinkoisesta kisapäivästä. Palaillaan taas!

4 kommenttia

 1. Hei saako sun kanssa tulla joku päivä talleilemaan? :)
  Olin itekki messuilla koko viikonlopun ja oli kyllä parempi mielestäni sunnuntaina kun ei ollu niin paljoa porukkaa ja ihan eri tavalla mahtu joka paikkaan :) Eipä satuttu törmäämään! Mutta oli kyllä niin paljo porukkaa ja ollaan molemmat niin lyhyitä että eipä me nähäkkää toisiamme :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eiköhän onnistu, mulla on vaan huhtikuu ihan täyteen buukattu, mutta toukokuussa pitäs helpottaa nii jos sitten :) jep, muitakin tuttuja jäi multa bongaamatta, siellä ei kovin helposti samaan paikkaan sattunut!

   Poista
 2. Aprillipila meni ihan täydestä :DD En edes huomannu mikä päivä sillon oli, ja nyt tulin taas lukemaan blogiasi ja hupsista xD Hyvin onnistunut pila, kiitos siitä! Kiva postaus :)

  VastaaPoista