perjantai 1. huhtikuuta 2016

Liikuntaharrastuksesta iloa elämään

Mainitsin joku aika sitten alkaneeni liikkumaan muutenkin kuin ratsastaen. Syynä tähän on ihan vaan se, että minulla on aivan surkea kunto, mikä takuulla vaikeuttaa ratsastusta! Ratsastaessahan käytät lihaksia kovin yksipuolisesti, eikä se myöskään tuo rasitusta keholle samalla tavalla kuin moni muu liikuntalaji, vaikka urheilua ratsastuskin toki on.

Kunnon parantamisen lisäksi haluaisin mielellään pysyä terveenä, ja liikuntahan todistetusti ennaltaehkäisee mm. sydän- ja verisuonitauteja sekä diabetestä. Siitä tulee hyvä olo niin henkisesti kuin fyysisestikin, mikä on omasta suustani hyvin outoa kuulla - olen nimittäin aina ollut enemmän tai vähemmän liikuntavihaaja, ja mm. peruskoulun liikuntatunneilla olin totaalisurkea lajissa kuin lajissa, puhumattakaan yläasteen kuntotesteistä... Sen takia olen todella ylpeä siitä, että olen vihdoin löytänyt liikkumisen ilon!


Olen aloitellut suhteellisen kevyesti ja paineistamatta itseäni liikaa. Alkukeväästä lumitilanteen vielä salliessa kävimme hiihtämässä, nyt olen vaihtanut sen lähinnä n. 3 kertaa viikossa tapahtuviin kävely-juoksulenkkeihin. Innolla suunnittelen kaikkea uutta siihen lisäksi - haluaisin esimerkiksi aloittaa kori- tai lentopallon (vähän arvon vielä kumpi kiinnostaa enemmän), erilaisia kiinnostavia ryhmäliikuntatunteja tulee koko ajan vastaan ja tavallaan innostaisi myös jonkunlainen tanssiharrastus, joka minulla pienempänä hetken aikaa oli!

Tsempattavaa minulla on liikunnan monipuolistamisessa ja lisäksi pitäisi laittaa kuntoon ruokavalio, joka koostuu hyvin pitkälti vääristä palikoista tällä hetkellä. Itse asiassa ihan personal trainer voisi olla hyvä vaihtoehto laittamaan elämäntapani uuteen uskoon! Lisäksi tarvitsen uudet urheiluvaatteet, jotta kehtaan lähteä kuntosalille treenaamaan. Inspiraatiota olen hakenut fitnessblogeista, joita nykyään löytyy lukulistaltani lähes yhtä paljon kuin hevosblogejakin.

Ongelmana tällä hetkellä on se, että ratsastus hallitsee liikuntakalenteriani vahvasti, eikä minulla ole tarpeeksi aikaa ja rahaa muuhun. Voitte uskoa, että kun meillä on ollut omia hevosia pihassa 15 vuotta ja koko sen ajan olen harrastanut pelkkää ratsastusta, niin alkaa pikkuhiljaa kyllästyttää. Nyt, kun olisi intoa ja mahdollisuuksia uusille harrastuksille, niin annanko ratsastuksen pilata niitä? Olen vakavissani viime päivinä miettinyt eri vaihtoehtoja ja todennäköisesti etsin Rytylle vuokraajan tai vuokraajia. Ratsastus olisi kuitenkin edelleen kiva pitää mukana sivuharrastuksena, enkä halua kenenkään muun kanssa sitä harrastaa kuin omien ponieni!


Tavoitteet kuitenkin siirtyvät muiden lajien pariin, enkä esimerkiksi tähtää enää Rytyn kanssa kisaradoille. Jos aloitan palloilulajin, niin treenejä on useamman kerran viikossa ja myöhemmin ohjelmiin tulevat pitkät kisareissut viikonloppuisin. Sen lisäksi muu liikkuminen ja tarkat viikko-ohjelmat... Ei, tavoitteellisuus ei vaan ole ratsastuksessa enää mahdollista! Toisaalta olenkin aina ollut hyvin puskaratsastajahenkinen, eikä minua kiinnosta koulu- tai esteratsastus sen enempää. Vuokraajat voisivat pitkälti hoitaa Rytyn treenaamisen ja itse sitten käydä omien treenien palauttelupäivinä vähän maastoilemassa. Pikkusisko onneksi voi auttaa hoitamisessa silloin, kun en itse ehdi tallitöihin eikä ole vuokraajien tallipäivää.

Tässä on vielä jonkun verran suunnittelemista, mutta olo on jotenkin ihanan vapautunut. Tuntuu, kuin menisi koko elämä uusiksi, vaikka kyse on vaan harrastuksista! Ainahan voin onneksi palata takaisin säännölliseen ratsastukseen, jos alkaa tulla ikävä, mutta ainakin tällä hetkellä tuntuu siltä, että tarvitsen siitä kunnon tauon. On kiva päästä kokeilemaan, olisiko minulla lahjoja enemmän jonkun muun lajin parissa, kun ratsastukseen niitä ei ole suotu. Kaikki vaihtoehdot ovat vielä avoinna, joten katsotaan, mitä tulevaisuus tuokaan tullessaan!

9 kommenttia

 1. Ensimmäinen onnistunut aprillipila! Oli oikeasti uskottavasti kirjoitettu, mutta onneks edellinen kommentti muistutti minua aprillipäivästä 😅

  VastaaPoista
 2. On kyllä aina yhtä hyviä nää sun aprillipilat! 😂

  VastaaPoista
 3. Eka pila johon menin, hups :D

  VastaaPoista
 4. Kauhea, itse olin ihan tyrmistynyt kunnes vasta viimeisen kuvan jälkeen tajusin että missä mennään ja mikä päivä on :D

  VastaaPoista
 5. Tosi hyvä aprilli pila😂😂! Menin lankaan.

  VastaaPoista
 6. Riina :DD tää oli hyvä, vaikka tiesin ennen postauksen avaamista että aprillipila x)

  VastaaPoista
 7. Mä menin halpaan ihan täysin taas :D Hyvä pila :)

  VastaaPoista