maanantai 25. huhtikuuta 2016

Hauska päivä estekisoissa!Minulla on estekisojen suhteen aika ristiriitaiset fiilikset, mutta tänään oli ennen kaikkea todella hauskaa! Johtui ehkä siitä, että kotiseuran kisoissa nyt oli aika paljon helpompi aloittaa estekisakausi kuin vieraassa paikassa vieraiden esteiden kanssa. Jännitän estekisoja paljon enemmän kuin koulukisoja, koska hyppääminen itsessään on minulle aina pieni jännitysmomentti, ja lisäksi stressaa se kun en voi etukäteen valmistautua! Teen aina ennen koulukisoja todella paljon mielikuvaharjoittelua pääni sisällä, mietin uudelleen ja uudelleen kuinka rata menee ja miten minkäkin kohdan ratsastan - estekisoissa ei ole tätä mahdollisuutta, joten on aina todella huonosti valmistautunut fiilis. Eikä auta, että nytkin meillä oli kyllä onnistuneita estetreenejä alla ennen sitä ja kaikki oli sinänsä ihan hyvin starttia ajatellen.

Paljon saakin siis pienestä 7 esteen radasta sressiä aikaan. Luokka oli virallisesti 40-50 cm, noin puolet esteistä oli ristikoita ja loput pikkupystyjä, joten olin radankävelyn jälkeen melkoisen varma selviävämme kuitenkin koitoksesta hengissä. Kääntelyä ja laukanvaihtoja tuli melko paljon, eikä pysyttykään radalla koko ajan myötälaukassa, mutta ei se menoa haitannut!

Melkoisen vekkuli poni matkalla kakkosesteelle!
Rytty oli kohtuullisen villinä sekä verkassa että radalla, mikä oli tässä tapauksessa ihan hyvä, koska helpompi on ratsastaa sujuva rata pyrkivällä ponilla kuin sellaisella, mikä Rytty normaalissa kotimoodissaan on. Onnistuin tosin sen tyypilliseen tapaani hyydyttämään radalle, joskaan onneksi se ei menoa haitannut! Lähes koko ajan pysyi takajalat maassa ja vain yhden kerran olimme lähdössä vähän eri suuntiin (Rytty kohti ovea, Riina seuraavalle esteelle) mutta siitäkin selvittiin vaan ristilaukkapätkällä. Kokonaisuudessaan radasta jäi vähän hatarat muistikuvat, mutta puhtaasta suorituksesta sai joka tapauksessa olla iloinen! A.0.0 arvostelun tiimoilta pääsin suoraan valmistautumaan palkintojenjakoon, jossa ei tietenkään voitu ihan asiallisesti käyttäytyä, mutta eipä se haittaa.

Ratavideosta puuttuu ensimmäinen este, joka ei varsinaisesti mikään mallisuoritus ollut, joten sen puuttuminen ei maailmaa kaada.Olin oikeasti ihan iloinen.


Siellä sitä mennään, (kerrankin mahtavan valkoinen) häntä hulmuten!


Päivän urakkani ei loppunut tähän, sillä lainaponi Sunny sai toimia ratsunani seuraavassa 60 cm luokassa. 367.2 arvostelun toisessa vaiheessa oli pari käännöstä, joista oli mahdollista hieman nipistää tietä lyhyemmäksi, ja radankävelyssä jäin vielä miettimään riskinoton kannattavuutta. Sunny oli kuitenkin koko päivän hyvän tuntuinen ratsastaa, tämä estekorkeus on sille vielä mukavuusalueen sisäpuolella (eli se pystyy keräämään jalkansa helposti mahdollisesti huonommastakin paikasta) ja pientä ponia pienellä laukalla on helppo kääntää, joten päästyämme puhtaasti maaliin ensimmäisestä vaiheesta löin lukkoon suunnitelmani pienemmistä kaarteista.

Toiseen vaiheeseen sitten vaan hyvä laukka alle ja menoksi! Tällä kertaa riskinotto kannattikin, huikean hieno Sunny piti kaikki puomit ylhäällä ja aikamme riitti toiseen sijaan kymmenestä ratsukosta. Eikä kovin paljoa edes jäänyt harmittamaan se, että voittajaan oli matkaa kokonaiset 12 sekunnin sadasosaa... Olin siis supertyytyväinen tähänkin, Sunny nimittäin teki oikeasti todella hienon työn - en ole pahemmin hypännyt tai itse asiassa edes ratsastanut sillä viime aikoina ja oli muutenkin vähän tatsi kadoksissa ratsastajalla.


Tässä viimeisessä kuvassa kyllä kiteytyy täysin se, miten poni teki onnistumisen eteen ihan kaikkensa! Oltiin tosiaan tultu juuri alas tuolta sinivalkoiselta pystyltä ja matkalla kohti taustalla näkyvää violettipinkkiä. Sunnyn ratakuvista suuret kiitokset Nealle, kaksi alempaa on Hennin ottamia ja Rytyn kuvat taitavat kaikki olla Pinjan käsialaa!

Denisekin siellä niin kauniina...


Kaikkiaan ei voi olla kuin hirveän tyytyväinen kumpaankin ratsuun. Ehkä vähän myös itseeni, sillä jännityksestä huolimatta minulla pysyi ainakin jollain tasolla ajatus vielä kasassa, enkä pahemmin tehnyt typeriä ratkaisuja. Ponit olivatkin liikkeellä sillä asenteella, ettei kuskin tarvinut paljon muuta kuin nauttia kyydistä! Hyvä niin, omat estelahjani tuntien on parempikin laittaa vaan autopilot päälle ja pysyä selässä.

4 kommenttia

 1. Hyvä Riina ja ponit!! En kestä tota tokavikaa kuvaa, Denise on niin nätti XD

  VastaaPoista
 2. Onnittelut hyvistä suorituksista! Ihan huikeeta, että oot ottanu niskalenkin estejännityksestä ja voit jo nauttia kisaamisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! sanos muuta, haluan ainakin uskoa että esteiden kisaamisestakin kuitenkin hyötyä on Rytylle vaikkei se siinä loistakaan, vähintäänkin yleisenä kisakokemuksen kerryttäjänä ja kummallekin kivana vaihteluna :)

   Poista