keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Talven riemuja


Meillä kaikilla hevosihmisillä on aivan ihana harrastus, jota ei pidä ottaa liian vakavasti. Sen takia suuntasimme Rytyn kanssa taas alkuviikoksi heppaleireilemään talviloman kunniaksi! Ratsastettiin toki myös ihan oikeasti, mutta samalla muistettiin nauttia talvisista heppailumahdollisuuksista. Peltolaukat hangessa ja pulkkaratsastus toivat kivasti vastapainoa koulurataharjoittelulle ja estetunnille!
Ratsastin noin puolet leiristä Rytyllä ja toisen puolikkaan pikkuisella hyvän mielen lainaponilla. Oli aivan superhauskaa päästellä hangessa lumen pöllytessä ja auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta! Voin kertoa, että ponikin tykkäsi kovasti. Estetreeni sujui tämän kanssa myös ihan sujuvasti, vaikkakin riuduin loppuleirin flunssan kourissa ja se näkyi vähän myös omassa ratsastuksessani kyseisellä viimeisen päivän tunnilla. Olisi kaivattu enemmän ratsastamista ja vähemmän pelkkää esteeltä toiselle ohjailua, mutta onneksi poni korjaili hyvin.
Rytty peltoili taas lainakuskin kanssa, ja itse treenailin sen kanssa koulupuolella ensin avotaivutuspainotteisen tunnin merkeissä ja toisena päivänä harjoitellen ensi viikon kaudenavauskisoja varten. Ensimmäisen tunnin ajan lähinnä valutin turhautumisen kyyneliä, kun yksinkertaisesti tuntui, että puhuin ponini kanssa ihan eri kieltä. Onneksi valmentajan avulla löydettiin loppuun ihan superfiilis ja sain taas ehkä vähän kiinni siitä, miten Ryttyä ratsastan.

Myöskään kouluratapäivänä en ollut tyytyväinen siihen, miltä Rytty tuntui ja miten itse ratsastin. Kuitenkin nähdessäni ratamme videolta pääsin toteamaan, ettei se oikeasti näyttänyt niin pahalta. Jos fiilis on selkään huono, mutta ulospäin poni näyttää kuitenkin ihan siedettävältä, ei me voida ihan väärilläkään raiteilla olla. Motivaatio nousi taas hurjasti, joskus vielä Rytystä tulee niin hyvä!

Ja sitten oli vielä Rulle! Kaiken muun touhuilun lisäksi se pääsi osallistumaan pulkkaratsastukseen ja oli hurjan iloisena tehtävästään. Rullehan on tuossa hommassa ihan super, todella toimiva ja rauhallinen, mutta tarvittaessa pinkoo hyvää vauhtia edellä menevän perässä. Olipa kiva, että Rulle pääsi tänäkin talvena harrastamaan suosikkilajiaan, vaikkei meillä kotona asustakaan!

Kaikkiaan olen nyt hirveän onnellinen. Meille kaikille taisi jäädä leireilystä todella hyvä maku suuhun, joten oli onnistuneet kolme päivää! Onneksi on olemassa näin paljon ihania ihmisiä ja hevosia, vaikka välillä tuntuu maailma olevan kovasti vastaan. Minulla on ollut melko huono alkuvuosi kaikin puolin, mutta tuolla jäi kyllä huolet hetkeksi taakse! Nyt vaan univelkoja kirimään ja flunssaa parantelemaan.

4 kommenttia

 1. tosi kivan kuulloinen leiri teillä on ollut:)

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia, niin hyvä (ja talvinen) fiilis jokaisessa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, eipä tuolta muuta saanutkaan! :D

   Poista