sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Stunttikuski ja hankitreeni

Minä, Rytty ja pelto ollaan pettämätön yhdistelmä. Jos joku ei vielä tiennyt, niin en pysy pellolla ponini selässä. Se saa kerta toisensa jälkeen lingottua minut alas ja olen todennut, että parempi olla menemättä ollenkaan, ettei fiksu ja nopeasti oppiva (niin hyvässä kuin pahassa) poni ole kohta ihan mahdoton tajutessaan minun olevan aina tiputettavissa pukittamalla.Tänään paikalle saapui poninkesyttäjä, eli kaverini nousi Rytyn selkään ja otti suunnan kohti peltoa! Kuten arvata saattaa, ei kesytyksestä kuitenkaan ollut juuri hyötyä... Lunta nimittäin on sen verran paljon, että turha riehuminen taitaa maistua jo liikaa työnteolta. Näin ollen pystyin melkein näkemään Rytyn pään päällä enkelin sädekehän, kun se kiltisti ravaili ja laukkasi tekemättä pienintäkään metkun poikasta. Jos olisin ollut itse kyydissä, ei varmasti olisi hankikaan pidätellyt yhtään!

Ei vaan. Kun sain todeta lumihangen olevan riittävä jarru estämään ylimääräistä höyryämistä, päädyin lopputulokseen, että uskaltaudun itsekin vielä talven aikana peltoratsastukselle. Tuo on hirmuisen hyvää voimatreeniä, kunhan muistaa huolelliset alku- ja loppuverryttelyt vähälumisella alustalla, jotta välttyy lihasten jumiutumiselta. Muutenkin tosin on syytä ottaa suhteellisen rauhallisesti hevosen terveyttä ajatellen, koska lumimäärä alkaa oikeasti olla aika suuri ainakin täällä päin Suomea! Tänään etenkin pidettiin varsinainen hankiratsastus hyvin lyhyenä ja maltillisena, kun se oli ensimmäinen laatuaan tänä talvena.


Huonoista kuvista saa syyttää kameran varressa ollutta poninomistajaa (ja ehkä vähän myös harmaata, lumisateista säätä). Oli outoa olla katsojan roolissa, mutta myös kiva nähdä ponin liikkumista välillä maasta. Kyllä siellä takapäässäkin todistettavasti moottori on, välillä vaan vähän vaikeasti käynnistettävissä... Voisiko kouluaitojen sisään saada keskiravilävistäjien ajaksi samanlaisen lumihangen? Lähtee heti meinaan kummasti kintereet koukistumaan ja takajalat työntämään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti