keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Omantunnontuskia

Joskus talvi iskee vasten kasvoja, ja silloin ei jaksa. Kun on kylmää, pimeää ja todella paljon liikaa muuta tekemistä, jää oma poni vähemmälle panostukselle. Rytty on tammikuun aikana tehnyt kyllä välillä töitä, mutta enemmän lomaillut.Päätin, että sille tulee tällä viikolla loppu. Ponille on järjestettävä aikaa ja tekemistä, ja vapaa-aikanani sängynpohjan sijaan otettava suunnaksi talli. Tällä hetkellä löytyykin taas rutkasti motivaatiota, joten ehkä tämä pieni loma teki hyvää ainakin omistajan pääkopalle. Rytylle se ei tehnyt ihan niin hyvää - toki senkin motivaatio on varmasti suurempi, mutta muuten on meno ihan mahdotonta. Ponilla on keskittymiskyky ihan nollassa ja työnteon sijaan se tekee kaikkea muuta, lähinnä pörisee. Lisäksi se on kuin mikäkin kuriton teini käytöstavoiltaan, kun siltä on hetken puuttunut kunnolliset rutiinit liikunnassa ja käsittelyssä. Ei enää ikinä täyslomailua tälle tyypille.

Odotan innolla sitä, kun Rytty liikunnan myötä tasoittuu ja päästään taas kunnolla töihin pelkän sähläyksen sijaan. Loppuviikolle olisi tiedossa kolme valmennusta, mikäli pakkaset eivät estä suunnitelmia, joten toivon mukaan silloin on vähän järkeä päässä tai ei varsinaisesti saada ihan kaikkea irti opetuksesta... No, ketähän tähän tilanteeseen ajautumisesta saa syyttää? Onneksi Rytty on siitä mukava, että luultavasti jo viikko jokapäiväistä työskentelyä riittää palauttamaan ponin omaksi itsekseen. Lisäksi sen kasvanut vatsanseutu on suhteellisen helppo pienentää (näin laidunkauden ulkopuolella) ihan vaan sillä, että sitä liikuttaa aktiivisesti.

Joku taitaa tosiaan olla hieman muhkeassa kunnossa tällä hetkellä... Kauniisti ilmaistuna.

Onneksi pomppia jaksaa aina, ei haittaa ylimääräiset talvivarastot!

Maanantaina alkoi työntekoon palaaminen kevyellä koulutreenillä ilman satulaa. Tiistaina päästin suosiolla ponin juoksemaan vapaana, koska maanantaina yhteistyömme toimi sen verran huonosti, etten halunnut suotta tapella. Vauhtia löytyikin, kuten kuvista näkyy! Kuvat tosin ovat umpisurkeita, on liian vaikeaa keskittyä samaan aikaan ponin juoksuttamiseen ja kuvaamiseen, mutta eipä tarvitse kuvatonta postausta katsella. Auringonvalon puuttuminen kuvista alkoi harmittamaan vasta siinä vaiheessa, kun välittömästi astuttuamme Rytyn kanssa talliin liikutuksen jälkeen päätti aurinko lipua esiin pilviverhon takaa. Kiitos vaan, mikä loistava ajoitus.

Kunhan saan rakkaan siskoni uhrautumaan blogini puolesta hytisemällä kamera kädessä, on tulossa postausta siitä, miten jatketaan treenejä tästä eteenpäin - toisin sanoen aion kertoa ponin monipuolisesta, mutta talvikeleille ja -pohjillekin sopivasta liikunnasta! Tarvitsen sellaista postausta ihan jo itseäni varten siksi, että muistan olevan olemassa muutakin tekemistä ponin kanssa kuin kouluratsastus ja maastoilu. Nyt nimittäin oikeasti loppuu se samojen kaavojen toistelu, Rytty (ja kieltämättä ratsastajakin) tarvitsee jatkossa paljon hauskemman viikko-ohjelman! Siitä tosiaan lisää myöhemmin.Kello alkaa näyttää sen verran, että on suunnattava peiton alle ja jäätävä sinne odottamaan maaliskuuta huomisia treenejä Rytyn kanssa! Meillä olisi suunnitelmissa ottaa työn alle ohjasajo, kun vihdoin saatiin hoidettua varustepuoli kuntoon sitä varten. Olen ihan luvattoman innoissani tästä, ohjasajo on hirmuisen hauskaa puuhaa ja oikein hyvää treeniä kouluratsastuksen oheen!


Olen aina tykännyt läsipäähevosista ja katsokaa, minulla ihan oikeasti on sellainen! Toki ponille on tunnistaessa virallisestikin merkitty iso kuonoläsi, mutta se ei aina näy muun karvan ollessa niin kovin vaalea. Aina välillä läsikin kuitenkin erottuu selvemmin, kun Rytyn karvapeitteen väri jonkun verran vaihtelee. Tällä hetkellä voi jo melkein puhua voikosta hevosesta, useimmiten se näyttää ihan kimolta... :)

12 kommenttia

 1. Onks rytty enemmän kesäisin kimo ja talvisin kellertävämpi? Vinski on aina talvisin valkoinen ja kesäisin se muuttuu aivan keltaiseksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä en oikein tiedä! :D joskus se näyttää tosi keltaiselta kesäkarvassa ja joskus taas ihan valkoiselta... riippuu kyllä paljon myös mm. missä valossa se on, ja talvella näyttää senkin takia keltasemmalta kun on lunta taustalla :D

   Poista
 2. Kiva postaus ja todella ihania kuvia Rytystä! :)

  VastaaPoista
 3. Ihana Rytty! Tuo on muuten minullakin hyvä tapa listata kaikkea ylös, muistuu hyvin mieleen kuinka paljon on oikeasti erilaista tekemistä ja liikuntamuotoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niimpä, sitä ei aina muista ajatellakaan kun pysyttelee samoissa rutiineissa :)

   Poista
 4. Ihania kuvia! Etteköhän te pian pääse takaisin treenailun makuun! ;)

  VastaaPoista
 5. Aivan ihania kuvia Rytystä! :-) Tuo monipuolisuus meinaa kyllä treenaillessa välillä jäädä ihan nollaan, kun puomit on hautautunut syvän lumikerroksen alle ja on aina pimeää... Mutta voihan siellä kentälläkin tehdä paljon muutakin kuin vaan aina pyöriä ponin kanssa ympyrällä :D Innolla ootan juttua tosta ohjasajosta, samaisia valjaita nyt havittelen tännekin päin :-)

  VastaaPoista
 6. Siis missä poni juoksee, ihan kokonaan vapaanako? (ei näy aitoja kuvista..) Hurjaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hehee, ei sentään! kentällä oltiin, mutta oli pakko muokata aidat pois kun ne näytti niin rumilta :D

   Poista