maanantai 18. tammikuuta 2016

Kaikki muuttuuRulle on ollut ylläpitokodissaan nyt viisi kuukautta ja kaksi päivää. Olen edelleen hirveän tyytyväinen tähän tilanteeseen, ihan kaikin puolin. Rullella on todella hyvä koti, eikä minulla olisi vieläkään tässä elämänrytmissä sille aikaa ollenkaan.

Aina välillä kuitenkin iskee kaipuu. Tuntuu oudolta, että oma poni, jonka kanssa on pitkä historia takana, ei tavallaan olekaan enää sinun. Kun yhtäkkiä ei ole vastuuta eikä päätösvaltaa. Muut huolehtivat päivittäisestä huolenpidosta ja liikunnasta. He loimittavat, ruokkivat ja tarhaavat. He tietävät, mikä sille on parhaaksi missäkin tilanteessa. Olenko oikeastaan enää mitään oman ponini elämässä?

Tavallaan kaikki on kuitenkin kuin ennen. Kotoa voi puuttua yhdet pörröiset korvat, mutta ne löytyvät muutaman kilometrin päästä aina, kun niitä tulee ikävä. Joka kerta Rullen nähdessäni totean vaan, että se on edelleen ihan oma itsensä. Tallella on ponin kokoaan puolet isompi ego ja joka suuntaan sojottava harja. Jauhokuonon ja siiman rajat piirtyvät täysin samassa kohdassa. Talvikarva on juuri niin paksu kuin kahdeksana aiempana yhteisenä talvenamme. Askeleet ovat tutun pehmeät ja selkä pyöreä.

Ilmeessä on säilynyt sama ponimainen veikeys. On uskottava, että Rullella on asiat juuri niin hyvin kuin pitääkin. Paremmin, mitä olisi silloin, jos olisin tehnyt itsekkäämmän ratkaisun ja pitänyt ponin edelleen kotona. Kaikki muuttuu, mutta antaa sen muuttua.


Mitä edellisessä postauksessa oikein selitin poniaikojen loppumisesta? Eilenkin oli ratsunani pieni ja pomppiva welshponi, jolla oli talven ensimmäisenä peltoilupäivänä hirveän hauskaa. Talviratsastuksissa on kieltämättä oma kiva fiiliksensä (niin kauan kunnes syväjäätyminen estää kaiken aivotoiminnan), mutta juuri nyt ikävöin kovasti kesää. Ajatelkaa, ensi kuun jälkeen on jo maaliskuu!

4 kommenttia

 1. Rullen tilanne kuulostaa hyvältä. Todella hyvä tilanne sinunkin kannaltasi, kun voit aina halutessasi käydä moikkaamassa Rullea, kun asuu niin lähellä. Talvella peltoilu on kyllä niin parhautta, kun heosetkin ovat niin innoissaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep! :) oli onnekas tilanne siinä mielessä, että minun ei tarvinut pakolla etsiä ponille uutta kotia, vaan hyvä diili käveli itse vastaan. niin paljon helpompaa tästä teki se että pystyin luottamaan sen tuttujen ihmisten käsiin lähelle kotia :)

   Poista
 2. Luin otsikon aamulla ja olin heti että eikai Rullea vaan ole myyty! Onneksi postaus selvensi, huh huh, ehdin jo säikähtää :D Ihana että Rullella on hyvä ylläpitokoti ♥ vaikka kieltämättä täällä ainakin yksi, joka kaipaa kovasti Rulle kuulumisia.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei sentään! :D mäkin välillä kaipaan sitä kun pystyi kirjoittamaan sen kuulumisia, mutta jospa joskus saisi vaikka ratsastuskuvia taas :)

   Poista