perjantai 4. joulukuuta 2015

Q&A minä ja bloggaaminen

Millon aiot muuttaa pois kotoa?
Sitten kun se on ajankohtaista, en osaa sanoa vielä kun on sen verran monta muuttujaa aina matkassa. Ei kauheasti houkuttele muuttaa kun minulla on oikeasti koko hevoselämä tässä kaupungissa, vaikka muuten maisemanvaihdos varmasti hyvää tekisi ja toki opiskelumahdollisuudetkin ovat suurimmaksi osaksi ihan muualla.

Missä näet itsesi 5 vuoden päästä?
Jee, kestoinhokkikysymys kaikkien kuvaile itseäsi -juttujen lisäksi! Yritän tässä koko ajan kehitellä suunnitelmia tulevaisuuden varalle, nyt en osaa sanoa mitään. Joko opiskelut on opiskeltu tai sitten ei, siitäpä se pitkälti riippuu. Hevoset kulkee kuitenkin elämässä varmasti mukana vielä viiden vuodenkin päästä.

Mitä huonoja tapoja sulla on?
Aikaansaamattomuus on pahin, olen oikeasti todella laiska! Kuitenkin jotain aloitettuani teen sen myös kunnolla loppuun.

Ootko ollut koulun ohella töissä?
Tälläkin hetkellä, mutta en joka päivä enkä täysiä päiviä, muuten en ehtisi ja jaksaisi kaikkea.

Miten ponit tuli sulle?
Rulle oli ala-asteaikaisten kavereidemme poni ja kun he joutuivat siitä luopumaan, se päätyi hiljaisen myynnin kautta meille. Olin tuntenut Rullen jo useamman vuoden ajan. Rytty päätyi yhtä sattuman kautta, minulle tarjottiin mahdollisuus alkaa liikuttaa sitä edellisen ylläpitoponini lähdettyä, ja muutaman kuukauden liikutussuhteen jälkeen tarjottiin omaksi.


Oletko kokeillut kärryillä ajamista?
Olen toki ajanut ihan kunnolla, Rulle kun on todella toimiva ja fiksu ajoponi. En vaan ole koskaan innostunut siitä puuhasta sen kummemmin, tykkään enemmän ratsastaa. Ohjasajo on kuitenkin ihan mukavaa ja siinä toimivat molemmat ponit hienosti!

Oletko omasta mielestäsi hyvä ratsastaja?
Siihen nähden että olen ihan pienestä pitäen hevosen selässä aikaa viettänyt, minun pitäisi olla paljon parempi. Tämä johtuu siitä, että silloin pienempänä tuli mentyä itsenäisesti niin paljon. Jos olisin alusta saakka valmentautunut kuten vaikka viimeiset kaksi vuotta, olisin varmasti paljon pidemmällä.

Oliko sinun vaikeaa päättää minne lähdet peruskoulun jälkeen?
Oli, siksi menin lopulta lähimpään mahdolliseen lukioon, vaikkei siellä opiskelu loppupeleissä itselleni sopinutkaan. Ainoa ongelma on se, etten vielä lukion jälkeenkään tiedä yhtään, mitä elämältä haluan!

Suurin unelmasi tällä hetkellä?
Jos ajatellaan kokonaisuutta niin eniten unelmoin siitä, että minulla olisi elämässä joku tavoiteltava asia muutenkin kuin hevosharrastuksen osalta. Esimerkiksi keksisin, mikä koulu olisi oma juttuni. Koska pelissä on käytännössä koko tulevaisuus, on nykyinen tilanne oikeastaan todella ankea!

Millainen on unelmahevosesi?
Etenkin Rytty on niin lähellä sitä, etten oikeastaan osaa vastata muuta. Tuntuu mahdottomalta ajatukselta, että minulla voisi olla vielä parempi poni kuin nykyiset omat.

Lempihevos/ponirotu?
Russit on ikuinen suosikki! Sen lisäksi welsheissä (erityisesti B) on jotain mistä tykkään. Hevosista yleisesti en pidä, mutta jos on pakko sanoa, niin suomenhevonen on lemppari. Tai voinko vastata piensuokki?


Onko sinulla ollut vielä elämäsi hevosta?
Elämäni hevonen on mielestäni vähän vaikea käsite. Mikä sen loppupeleissä määrittää ja onko elämässä ylipätäään pakko olla yksi hevonen ylitse muiden? Rulle on tärkeimpiä elämääni vaikuttaneita hevosia, mutta Rytty on ominaisuuksiltaan ja persoonaltaan minulle ehkä vielä sopivampi.

Mikä on lempi kisapaikkasi?
Hmm, olen kisannut niin vähän, että kokemukseni rajoittuvat about viiteen paikkaan... En osaa sanoa, tuntuu ettei tällä tasolla erot ole niin räikeitä että osaisi nostaa yhtä ylitse muiden.

3 suurinta odotusta tulevaisuudelta?
Itseni ja ponin terveenä pysyminen, oman alan löytäminen ja sellainen toimeentulo, joka mahdollistaa hevosenomistamisen.

Vieläkö keikkailet ahkerasti?
Enemmän ja vähemmän! Lähinnä siis ajan sallimissa rajoissa - en laita sitä etusijalle, mutta jos ylimääräistä aikaa ja energiaa on, niin edelleen tykkään käydä keikoilla niin paljon kuin mahdollista.

Paras hevosiin liittyvä muisto?
Olen tällaiseen kysymykseen vastannut ainakin sata kertaa sen päivän kun Rulle tuli, joten jos välillä jotain muuta, vaikka Rullepäivä aika ylivoimainen onkin! Jos ajatellaan vähän pienempiä juttuja, niin jostain syystä meidän ekoissa estekisoissa Rytyn kanssa koin sellaisen onnellisuudentunteen ettei ole hetkeen ollutkaan. Selvitettiin siis 40 cm rata puhtaasti, mutta maalilinjan jälkeen olo oli kuin olympiavoittajalla. Olen yrittänyt miettiä, miksi juuri se tilanne oli niin merkittävä. Ehkä siksi, että jännitin estedebyyttiä etukäteen todella paljon, en uskonut yhtään että voitaisiin tuolla radalla onnistua ja sitä ennen ties kuinka monissa kisoissa olin omaan ratsastukseeni todella pettynyt. Se pieni, mutta tärkeä onnistuminen tuli vaan todella hyvään saumaan!

© Nea

Mikä on bloggaamisessa parasta? Pahinta?
Parasta on se, että voin purkaa huolet ja murheet kirjoittamalla, sillä en oikein osaa puhua niistä kasvotusten kenellekään. Kun tänne kirjoittaa, saa yleensä vertaistukea tai vähintäänkin tsemppejä, mikä helpottaa aina! Pahinta on ikävät anonyymit ja se, kun välillä tulee kauheita alemmuuskomplekseja oman blogin suhteen - muut kirjoittavat niin paljon paremmin ja saavat niin paljon parempia kuvia, esimerkiksi.

Koetko bloggaamisen vaikuttaneen jotenkin elämääsi?
Tietenkin se vaikuttaa, olen blogannut niin kauan lähes tauotta, että ehkä pelottavankin paljon... Käytän päivästäni loppupeleissä melkoisen suuren osan blogini suunnitteluun ja kehittämiseen.

Mitkä asiat ärsyttävät sinua blogimaailmassa?
En oikein osaa ärsyyntyä blogimaailmasta sen koommin. Tietysti kuitenkin anonymiteetin turvin tapahtuva lynkkaava ilmapiiri, kateus ja kaikesta valittaminen saa verenpaineen välillä nousemaan.

Tuleeko sua usein lukijat moikkaamaan?
Ei tule usein, toisaalta onneksi, koska en osaa suhtautua niihin tilanteisiin yhtään! Mikä hassuinta, jos joku tulee moikkaamaan, se tapahtuu useimmiten baarissa - ja baareissa käyn siis todella harvoin, vaan sellaisina iltoina kun on lähiseudulla joku lemppariartisti esiintymässä.

Uskotko bloggaavasi pitkälle tulevaisuuteen vai innon hiipuvan jossain vaiheessa?
Hyvin vaikea sanoa. Eiköhän jossain vaiheessa elämää tule sen verran muutakin mietittävää että blogi jää, mutta tällä hetkellä se on sen verran kiva harrastus, etten usko pystyväni sitä ihan helpolla lopettamaan!

Millaiset blogit ovat yleisesti mieleesi?
Tykkään lukea blogeja joissa on selkeästi vaan yksi tai kaksi päätähteä, jotta juonessa pysyy paremmin mukana. On jotenkin tosi vaikea lukea, jos yhteen blogiin on tungettu kaikki kummin kaiman hevoset, etenkin silloin jos niitä ei ole selkeästi esitelty. Räikeitä kirjoitusvirheitä en siedä, enkä kuvattomia (tai huonokuvaisia) blogeja. Mukaansatempaava teksti, huoliteltu ulkoasu ja yleisesti sellainen olemus, että blogiin on panostettu, tekevät siitä hyvän! Ja toki aihe, hevosblogeja luen oikeastaan laidasta laitaan, mutta muista blogeista en ole koskaan innostunut.

erään suosikkiblogini tähden kanssa tasan neljän vuoden takainen edustus!

2 kommenttia

 1. :D<3

  ps. Kiva postaus, toivottavasti alkaa opinnot nappaamaan tai sit sun pitää ryhtyä ammattilaisbloggaajaksi ;) (sit voit antaa mulle kaikkii ylimääräisiä yhteistyölahjoja eiks vaa...) Toi baarijuttu on kyl niin totta! Mul on kans aina jos joku on tunnistanut (ja mua tunnistetaan tosi harvoin :D) niin se on aina jossai baarissa tai ihme kissanristiäisissä, missä tulee kuitenkin to-del-la harvoin käytyä. Ja samoin oon ite bongannu bloggaajia baareista! Luulis että niitä bongais enemmän hevostapahtumissa tai jotain, mut ei... :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahaa pitää harkita ;) no niimpä! :D

   Poista