tiistai 22. joulukuuta 2015

Pikkujoulut

Olipa ihana päivä eilen joulufiiliksen nostatuksen merkeissä! Tallin pikkujoulut vedettiin läpi simppelillä taktiikalla, mutta oli sitäkin hauskempaa. Pelkkiä tuttuja kasvoja näkyi ja kaikki vaikuttivat olevan hyvällä fiiliksellä. Joulupuuro ja glögi maistuivat, ponit olivat hienoja, molemmat ohjelmanumeromme menivät suunnilleen kuten pitikin ja pienen porukan jatkot venyivät pikkutunneille saakka!

Päivä alkoi jo varhain ponien puunaamisen ja katrilliharjoituksen merkeissä, mutta varsinaisesti tapahtuma alkoi neljältä. Aika pian hipsittiin käärimään valkoisia pinteleitä ja virittelemään tonttulakkeja ensimmäistä ohjelmaa varten. Mentiin sieltä mistä aita on matalin (tai kaatunut) - esitettiin sama katrilli kuin keväällä avointen ovien päivässä, mutta vaan joulumusiikilla ja -varusteilla. Ensi vuodeksi sitten kehitellään jotain uutta ja hienompaa!

Rytyn poro-look aiheutti paljon ihastelua, aika monen puhelimen kameraan taisi ponin naama tallentua!


Nämä pari ennen katrillia otettua kuvaa löytyi, itse esityksestä niitä ei ole, mutta ei se mitään! Katrilli meni muuten omasta mielestäni paremmin kuin keväällä, mutta kerran yleisön edessä jännitys otti vallan reippaasta johtohevosesta ja aiheutettiin pieni kaaos Rytyn kanssa. Onneksi silloin ei ollut varsinaisesti mitään kuviota menossa, joten pienellä oikaisulla pystyttiin jatkamaan suunnitellusti loppuun saakka!

Katrillin jälkeen nopeasti ponien ja vaatteiden vaihtoon, ja aloitimme working equitation -kilpailun, jonka ratsastin lainaponi Sunnylla. Rataan kuului pujottelua, pienen pystyn ylittämistä, esineen poimintaa, sillan ylitystä, kepin siirtämistä tynnyristä toiseen ja vielä Barrel racing -tyylistä tolppien kiertelyä. Lähdettiin viidestä ratsukosta viimeisenä, ja samaan aikaan nopean sekä helposti käänneltävän ponin ansiosta voitettiin kilpailu selkeästi lähes 20 sekunnin erolla seuraavaan!

Jos en vielä sanonut, niin oli todella hauskaa. Toivottavasti saadaan tehtyä tästä jokavuotinen perinne! Minulle nämä olivatkin koko vuoden ainoat pikkujoulut, joten nautin senkin edestä.


Tämän tonttuponin kanssa meillä on muuten vuosipäivä tänään! Ei uskoisi, että se on ollut kokonaiset kahdeksan vuotta omistuksessani. Tällä hetkellä vähän eri muodossa toki, mutta virallisestihan se on edelleen minun, joten eiköhän vuosipäiviä voida vieläkin laskea! Todella hurjaa ajatella, että Rulle kääntyy pian 17-vuotiaaksi. Pitkä matka on todellakin kuljettu kahdeksan vuoden takaa tähän hetkeen!

8 kommenttia

 1. Voooi miten sulonen Rulle on tuossa tonttukuvassa! Onneks löysitte sille hyvän aktiivisen kodin vielä ja sulle just nappelin Rytyn, tänne ainakin välittynyt miten sopiva poni se on sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo se on ihan ylisöpö kuva :) kyllä vaan, tämä oli ainoa oikea ratkaisu!

   Poista
 2. Pikkujouluista jäi näin yleisössäoleilijankin näkökulmasta ihan mielettömän hyvä fiilis! Aina yhtä ilo nähdä hienoja esityksiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiva kuulla! :) niin ja sä ilmeisesti otit noi we-kuvat, kiitoksia siitä kun unohtui postaukseen laittaa!

   Poista
 3. Oli varmasti hauskaa :) Minutkin kutsuttiin tallin pikkujouluihin mutta minulla oli joulukiireitä niin en kerennyt :( Ihanat kuvat ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. harmillista ettet päässyt, toivottavasti ensi vuonna sitten :) kiitos!

   Poista
 4. Nää teidän pikkujoulut kuulostavat todella mahtavilta! Ihania kuvia taas :)

  VastaaPoista