tiistai 29. joulukuuta 2015

Joulukuun lopettajaisetNiin se vaan kuukausi ja tässä tapauksessa myös vuosi lähenee taas loppuaan! Joulunpyhät on vihdoin taputeltu ja voi alkaa valmistautua vuoden vaihtumiseen. Uusivuosi on yksi lempijuhliani, vaikken sitä yleensä varsinaisesti juhlikaan. Vuodenvaihteen yön tunnelmassa on vaan jotain, mistä pidän.

Joulukuussa ollaan saatu nauttia pääosin ihanista aurinkoisista päivistä ja sulasta kentästä. Nyt se tosin jäätyi, mutta ainakin toistaiseksi pinnassa on sellainen mureneva kerros, joka mahdollistaa ratsastamisen. Ei pohja tietenkään ihan täyspainoiseen baanailuun sovellu, mutta lähes normaaliin sileän työskentelyyn kuitenkin! Silti hieman jo kaipailen lunta, toivotaan, että tammikuu vihdoin sitä tännekin toisi.

Meillä on ollut useampi viikko taukoa valmennuksista Rytyn kanssa, joten onneksi nyt on tiedossa pari tehopäivää hyvillä pohjilla valvovan silmän alla! Huomenna meillä on estevalmennus ja keskiviikkona kouluillaan. Mitään suurempia ongelmia ei sinänsä ole ollut, Rytty on suurimmaksi osaksi tuntunut oikein kivalta, mutta ainahan se tekee huonoa mennä pitkään itsenäisesti. Jos olisin saanut valita, oltaisiin menty molemmat päivät koulua, mutta toisaalta tekee hyppääminenkin ihan hyvää - etenkin nyt, kun oma kenttä ei siihen sovellu, ja hetken mielijohteesta ilmoittauduin ulkopuoliseen estevalmennukseen tammikuun alussa. Hui.


Jos pohjat menevät muuten käyttökelvottomiksi, niin onneksi metsässä voi käytännössä aina ratsastaa! Siitäkin saa kuitenkin aikaan mm. hevosen lihaksistoa ja koordinaatiokykyä ajatellen yllättävän monipuolisen treenin, kun käyttää hyödyksi mäkiä ja polkujen lisäksi myös ihan umpimetsää. Mikäli lunta ei hetkeen tule, ehditään varmasti koluta tuo lähimetsä ympäri ihan läpikotaisin.

Vielä ennen torstaita yritän blogin puolelle kirjoitella loppuun koosteen tästä vuodesta. Siitä piti tulla ihan pienimuotoinen vuosikatsaus, mutta yllättävän suuritöiseksi se on osoittautunut... Olen ties kuinka monta päivää käyttänyt sen parissa ja edelleen se vaan on kesken. Saa nähdä, jaksaako lopputulosta kukaan edes lukea, heh!

4 kommenttia

 1. Eikä millaiset pörrötöppöset Rytty on saanut omakseen! Poika näyttää kovin sievältä ne jalassaan :3

  VastaaPoista
 2. Rytystä on tullut kyllä makea poni! :) Nyt Riina ihan oikeasti otetaan itteemme niskasta kiinni ja nähdään kevään aikana :D Niin pitkään sitä ollaan suunniteltu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo todellakin! :D meillä mennään sitten tietty katsomaan Rulleakin, sitä kuitenkin eniten odotat ;) palaillaan siis kunhan saadaan suotuisammat olosuhteet kuin ensi viikon lumeton -15 astetta!

   Poista