lauantai 10. lokakuuta 2015

Suuri sydän korvaa puuttuvat taidot

Jos olen joskus maininnut, että Rytyn kanssa esteuran aloittaminen on aiheuttanut omanlaisiaan haasteita, olen todella tarkoittanut sitä. Blogin antama kuva on kuitenkin ollut loppupeleissä hyvin siloiteltu, koska olen itse juuri sellaista bloggaajatyyppiä, etten tykkää julkaista epäonnistuneita kuvia. Välillä on kuitenkin syytä oppia nauramaan itselleen, joten nyt Nean postauksen innoittamana julkaisen kuvia minun ja Rytyn tähtihetkistä estepuolella!

Onneksi Rytyllä on kaikista mokailuista huolimatta (tai niistä johtuen?) kasvanut itseluottamus esteillä jatkuvasti. Se yrittää aina niin reippaasti uudelleen, vaikkei lahjoja olekaan sille jaettu yhtä paljon kuin GP-hyppääjille, eikä ratsastajakaan aina hommaa helpota. Suurin osa näiden kuvien mokailuista johtuukin itsestäni, mutta ei se ole niin vakavaa! Ollaan kuitenkin hypätty enimmäkseen valvovan silmän alla, joten virheet on aina tullut korjattua, johtuivat ne sitten ratsastajan huonoista ratkaisuista tai hevosen omintakeisesta tyylistä.

Pienen ponin suuri järkytys, kun ristikko vaihdetaan pystyksi ihan varoittamatta!

Takajalat hyppäävät ennen etujalkoja? Tai jos tarkkoja ollaan, etujalat eivät taida hypätä ollenkaan.

Sammakkohypyt on Rytyn spesiaalialaa, joka jalan voi nostaa eri aikaan ja ylittää esteen silti puhtaasti.

Hups, huono paikka - ei muuta kuin silmät kiinni ja äkkiä jalkaa toisen eteen!

Jatko-osa edelliselle, täpärän paikan tullen on näköjään hyvä sulkea silmänsä tosiasioilta ja jättää kuski ihmettelemään tilannetta.

No nyt on ISO okseri, mä hoidan tän kyllä, pidä kiinni siellä kyydissä!
(© Nea, kiitos!)

Toisaalta taas hyppääminen on yliarvostettua, kun voi vaan... nostaa jalkoja.

Laukkapuomeilla on syytä ottaa peitsiaskelia väliin, jos ei homma toimi. Ei ehkä oltaisi vielä riittävän uskottava ratsukko issikoiden seassa askellajikisoissa, mutta yritys on kova!

Vanha kunnon sammakkoloikka on aina varma valinta aloittamaan kisasuoritus!

Isot ristikot on isoja, niiden vaatimustaso tulee ehdottomasti ottaa tosissaan.

Esteiden noustessa ei kannata kuitenkaan turhan paljoa hypätä, puomista kun on hyvä ottaa vähän lisävauhtia ilmassa!

8 kommenttia

 1. Ihana Rytty! ♥ :D Tuo peitsikuva on aivan mahtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahaa, kyllä :D sillä on salaisia lahjoja selvästi!

   Poista
 2. Kiva kun välillä vähän erilaista postausta :) Hauskoja kuvia :D Ei sitä kaikkia ole esteratsuiksi luotu mutta hienosti te menette siitä huolimatta :)
  Irtohypytätkö muuten Ryttyä ollenkaan ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hmm, jos muistan oikein niin oon sitä tässä 1,5 vuoden aikana irtohypyttänyt tasan kerran, entisessä kodissa se oli jonkun verran irtohypännyt kyllä! mun mielestä on niin kauhean vaivalloista rakentaa kuja ja miettiä kaikki välit sopiviksi jne, että tulee hypättyä vaan selästä aina, vaikka se irtona hyödyllistä nuorelle olisikin :)

   Poista
 3. Ihan loistavia kuvia! :D

  VastaaPoista