maanantai 12. lokakuuta 2015

Sänkkäridebyytti


On oikeastaan vain yksi asia, jonka voin rehellisesti sanoa minua jännittävän Rytyn kanssa, ja se on pellolla ratsastaminen. Tämä juontaa juurensa viime talvesta, jolloin tipuin peltobaanailuiden lomassa melko pahasti. Aukea paikka saa ponin villiintymään ihan totaalisesti - eikä edes niin että se menisi kovaa, vaan tekee taitavia pukki-äkkikäännös-komboja!

Pelko osoittautui aiheelliseksi tälläkin kertaa, sain jo alkuraveissa kokea Rytyn Special pukkikäännökset kaksi kertaa ja molemmista tulin alas. Käytökselle oli tavallaan hyvä syy, Ryttyä nimittäin pelotti. Hieman oli kuitenkin mukana ylireagointia ottaen huomioon sen, että pelon kohde oli... *rumpujen pärinää* maan vaihteleva väritys! Muutamassa kohdassa oli pieniä läikkiä pelkkää savea näkyvissä ja ne onnistuivat yllättämään minut kaksi kertaa niin, että Rytty oli yksinkertaisesti sata kertaa nopeampi reagoimaan enkä onnistunut pitämään itseäni kyydissä.


Meidän sänkkäribaanailu jäi lopulta hyvin rauhalliseksi, ihan vaan oman henkisen ja fyysisen terveyden säilymisen takia. Taidetaan jättää Rytyn kanssa nämä hommat jatkossakin muille, eipä hevonen osaa pellolla ratsastamista kaivata sen enempää kuin minäkään! Maastoilu on paljon mukavampaa.


14 kommenttia

 1. Ihania kuvia! <3 itsekään en nauti peltoiluista. Omien ponien kanssa se oli kivaa, mutta kun toiselle olen jo liian pitkä ja toisella ei enää ratsasteta niin peltoilut on jäänyt sillä en halua nuorella hevosellani pellolle. Mulla ei ois mitään sanomista jos 175cm hieman jykevämpi puoliverinen lähtisi mua 160cm ja ei painoakaab liiaksi kuskaamaan siellä. :D ja herrani kun osaa kentällä jo innostuessaan pukitella ni mites pellolla... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, on tuo hullua puuhaa nyt kun on vanhemmiten itsesuojeluvaisto karttunut :D tai kyllä mullakin on sellasia hevosia, Rulle nyt ihan erityisesti, jolla uskallan ja tykkään mennä pellolla. Rytyn pukit vaan alkaa olla liian hurjia!

   Poista
 2. Mulla kävi lähes samoin! Tosin ekan rodeon jälkeen kun maastouduin niin silmälasitkin hajosi joten kapusin vaan kyytiin ja poistuimme sillä olen lähes "puoli sokea" ilman niitä... ehkä joku päivä yritetään uudestaan :D

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia! Itse olen tottunut menemään liikutushepoillani välillä aidatulla pellolla ja välillä pellolla, jossa ei ole aitoja :D Ne sentään ovat yleensä melko rauhallisia, vaikka toki aina siinä on pieni vaara, kun lähtee lujempaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. luotettavien heppojen kanssa peltoilu onkin kivaa, Rulle on juuri sellainen :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. kiitos, mäkin tykkään! valo meinasi loppua kesken mutta jos olisi aiemmin menty niin ei olisi saatu näin kivaa sumua taustalle :)

   Poista
 5. kannattaa alkaa treenailee tasapainoo vähä enemmän ennenku rytty oppii heittelee sua huvikseen alas ku tajuu et lentelet jokasesta pukista, poni ku on

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei tässä kyllä enää treenailu auta, aattelin lopettaa ratsastuksen ku tosiaan joka päivä pukeista putoan :( oikeasti yksi syy miksi tuossa sanoin etten enää peltoile Rytyn kanssa on se, etten pysy noissa muuveissa kyydissä ja en halua sille tapaa siitä kun en pysty poiskaan opettamaan :D en mä normaaleista pukeista tipu, mutta tuossa tapauksessa poni katoaa kirjaimellisesti alta kun se pukittamalla saa ensin tasapainon horjumaan ja sitten kääntyy supernopeasti eri suuntaan, niin vaikea siellä on ihan oikeasti pysyä! peltoreissuja lukuunottamatta tipun kuitenkin niin harvoin, etten vielä olisi huonoista tavoista huolissani :)

   Poista
 6. Hyvä, etten ole ainut joka pellolle mentäessä saa pitää varansa tai siis joskus kenttäkin voi osottautua liian aukeaksi paikaksi. Muutama kuukausi sitten valmennuksessa löysin itseni hevosen vierestä seisomasta, kun heppa säikähti kentällä kaveri pissalätäkköä. Voin sanoa, että hävetti lievästi. Mutta en todellakaan odottanut että heppakaverin pissalätäkköön on muuttanut joku pelottava alligaattori, joka voi syödä mun pikku ratsun... :D

  VastaaPoista