sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Tulos ihan ok, fiilis loistava!

Kisapäivä onnellisesti takanapäin! Valmistautuminen ja lähtö sujuivat hyvin, aamulla ei ollut merkkiäkään jännityksestä tai stressistä ja koko aurinkoisen päivän sain kuin sainkin pidettyä hyvän fiiliksen yllä. Vaikka en ole täysin tyytyväinen saamiimme prosentteihin ja tuloslistalla jäimme sijoituksista varsin kauas, rata oli silti hyvä. Ratsastin ainakin välillä ihan hyvin, Rytty taas oli mainio. Yksi maneesin kulma oli hieman pelottava, mutta siitäkin selvittiin. Itsemme voittaneina lähdettiin kotimatkalle, sillä onnistuin tavoittelemassani asennemuutoksessa oikeastaan yli odotusten ja Ryttykin oli huomattavasti rennomman oloinen kuin aiemmissa kisoissa!Radan kulun näette videolta, siinä ei ollut sinänsä mitään ihmeellistä. Yksi kulma aiheutti tosiaan hieman jännitysmomentteja, mutta Rytty oli kuitenkin yllättävän hyvin pohkeen edessä ja yleensäkin ajatus tuntui silläkin suurimmaksi osaksi olevan radassa, ei ympäristössä. Paljon on treenailtavaa, mm. siirtymisissä (erityisesti alaspäin), oikeasti suorana liikkumisessa silloin kun mennään suoraan ja lisäyksissä. Viimeisenä mainitut jouduin tekemään radalla aika maltillisesti, koska treeneissä lahjakkaasti laukkailtiin niissä... Lisäykset tuottavat kyllä kerta toisensa jälkeen päänvaivaa, eikä ihmekään, koska teen niitä kotona tosi vähän. Josko nyt ottaisin itseäni niskasta kiinni?

voi kamala... ehkä se joskus vielä muistuttaa jotain muuta kuin ravurin hölkkää?

ensimmäisen lisäyksen jälkeen tultiin aika kaoottisesti kauhukulmaan, onneksi C:ssä tapahtuvassa pysähdyksessä oli hyvä nollata tilanne - en tiedä vaikuttiko nopea rapsutus mitään Rytyn mielenterveyteen, mutta ehkä itse edes vähän hengähdin!Edelleen radalla näkyi välillä pientä tempon hiipumista, mutta se johtui ihan omasta ratsastuksestani, Rytty oli tosiaan nyt oikein hyvin liikkumassa. Erityisesti verkassa se eteni niin mielettömän kivasti itse, että ei tarvinut kuin nauttia kyydistä! Tässä oli tosiaan tapahtunut selvä parannus ja se on loistava juttu se, siitä ne radatkin toivon mukaan lähtevät paranemaan, kun eteenpäinpyrkimys alkaa löytyä. Tänään tuloksena 58,81%, johon tavallaan olin vähän pettynyt, koska Rytty tuntui niin paljon paremmalta kuin aiemmin. Toki siellä oli mukana pienempiä ja isompia epätasaisuuksia, jotka pistesaldoa rokottivat, eli oikein realistinen tulos meille tähän kohtaan.
Radan jälkeen meinasin alkaa puida läpi pelkkiä virheitä, kunnes muistin, että hei - miksi pitää ajatella niin negatiivisesti? Radassa oli paljon hyvää, eikä niitä huonompia hetkiä jälkikäteen voi lähteä muuttamaan. Tähän mennessä ollaan varmaan joka kouluradalla esim. nostettu väärä laukka tai rikottu lisäys laukalle ja tänään rata oli kohtuullisen "virheetön", joten jo sen puoleen meni nappiin. Vielä valmentajan kanssa puhuttuani iskostin päähäni, että tämänhetkiseen tilanteeseen nähden suoritus oli hyvä, oikein hyvä. Tietysti aina pitää pohtia, että mitä kotona pitää vielä harjoitella ja mihin kiinnittää ensi kisoissa enemmän huomiota, mutta ei takertua pelkkiin epäkohtiin, tai muuten menee elämä masentavaksi! Minulle on vaikeaa olla tyytyväinen mihinkään, mutta kuten valmentajakin sanoi, tähän pieneen edistysaskeleeseen oikeasti saa ja pitää olla todella tyytyväinen. Fiilis näistä kisoista sekä tulevaisuudesta on erinomainen, joten ehkä otetaan tänä syksynä vielä uusiksi joku heC-startti!

© Linda Lantta

6 kommenttia

 1. Hyvä Riina ja Rytty :) Teillähän meni tosi hyvin ;) Nyt kun muitat säilyttää tuollaisen positiivisen asenteen niin pysyt varmaankin rennompana ja et jännitä niin paljon kun et ajattele vain virheitäsi :) Hienoa !

  VastaaPoista
 2. Teillä meni tosi hienosti ♡ rytty näytti paljon rennommalta kuin muissa koulukisoissa on näyttänyt. :)

  VastaaPoista
 3. Ei tuo nyt niin huonosti mennyt! :) Samaa olisin kuitenkin kommentoinut kuin tuomari; ohjat tuntumalle! Varmasti se on yhtenä osasyynä kiemurteluun, kun Rytty ei tavallaan "pysy paketissa", vaan pääsee lapoineen karkaamaan kauas pois. Oletteko treenaillut valmennuksissa eri kokoamisasteita? Varmasti meno helpottuu sitten, kun Rytty saa voimaa kantaa itseään kootumpana ja lyhyempänä, nyt kun mennään vielä aika pitkänä ja matalana. Tsemppiä treeniin, tekemällä sitä parhaiten oppii!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, toi tuntumaongelma on mulla tiedossa ja sitä korjaillaan valmennuksissa paljon, mutta hitaasti iskostuu päähän silloin kun kukaan ei huutele! Rytty on niin kauhean herkkä suusta, että minun on vaikea pitää ohjat kunnolla kädessä ja samalla käsi riittävän pehmeänä, vaikka se tietenkin mahdollista onkin ja sitä kohti yritän koko ajan mennä - onhan ratsastus liian pitkillä ohjilla vaikeampaa ja samalla myös hevoselle epäreilua. Rytyn kanssa ollaan vähän kokoamiseen suuntaavia tehtäviä etenkin vierailevan klassisen valmentajan kanssa harjoiteltu, mutta varsinaisesta kokoamisesta ei voi vielä tässä vaiheessa puhua. voimaahan Rytty tarvitseekin vielä paljon lisää! sen takia treenaaminen on tässä vaiheessa hieman tasapainottelua, kun kokoavammat liikkeet tehdään hitaassa tempossa ja ovat hieman jarruttavia, joten välillä on ratsastettava tehtäviä reippaammassa tempossa ja unohtaa tietyt muut asiat hetkeksi. kunhan joskus päästään siihen pisteeseen, että pystyn ratsastamaan samaan aikaan a) ohjat kädessä b) riittävässä tempossa c) poni lyhyenä ja takajalat rungon alla, ei takana, ollaankin jo oikein hyvällä mallilla! kiitos, totta :)

   Poista