maanantai 28. syyskuuta 2015

Saako jo vähän olla tyytyväinen?Ylempi kuva on kesäkuulta 2014 ja muistan, että se oli siihen aikaan onnistunein kuva, joka minusta ja Rytystä oli otettu. Varmaan sen takia näitä uusimpia kouluilukuvia katsoessani tuli välähdys, että meistähän oli reilun vuoden takaa kuva, jossa asento ja jopa varusteet ovat lähes samat. Alempi on hieman edempää otettu, mutta muuten ne ovat oikein vertailukelpoiset, vaikkakin liikkeen laatu taitaa olla kokenut vaan taantumaa ajan kuluessa - tässä jälkimmäisessä kuvassa Rytty tosiaan liikkuu liian paikallaan ja aktiivisuutta toivoisi lisää, mutta unohdetaan se hetkeksi.

Rytty on tässä vuoden ja kolmen kuukauden kuluessa muuttunut nuoresta hevosesta selvästi aikuismaisemmaksi. Ylemmässä kuvassa se on pyöreä ja löysä, alemmassa on omaan silmääni selvästi kiinteämpi ja lihaksikkaampi kouluhevosen alku. Takaosan lihaksissa muutos näkyy ehkä selkeimmin, mutta myös etuosassa on havaittavissa kehitystä. Rytty myös liikkuu paremmassa ryhdissä, kantaa etupäänsä ja siirtää painoaan takapäälle, samalla sen runko näyttää lyhentyneen puolella. Kaikin puolin paremman näköinen hevonen, tosin ei se vielä valmista ole nähnytkään, vaan paljon työtä on vielä edessä päin! Jotain on kuitenkin tehty oikein, kun muutos on tähän saakka ollut positiivista.Vanhoja postauksia on hauska lukea muutenkin, kun miettii, miten erilaista Rytyllä ratsastus silloin olikaan. Valmennuksissa tehtiin niin hirveän yksinkertaisia asioita, saatettiin esim. ratsastaa koko tunti keskiympyrällä eteen alas, ja oltiin tosi vähään tyytyväisiä - kuten tietysti vähän ratsastetulla hevosella kuuluukin. Siitä vuosi eteenpäin, ja lauantaina klassisessa valmennuksessa harjoiteltiin ensimmäistä kertaa ihan oikeaa kokoamista. Tietysti vain pari askelta kerrallaan, mutta se fiilis oli niin hieno. Rytyn kanssa kuljettu matka on ollut todella antoisa ja en malta odottaa, mitä kaikkea on vielä edessä!

10 kommenttia

 1. Onko Rytty vaalentunut, vai kattovatko silmät väärin? Kuitenkin tosi hyvää menoa ja kehittymistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se riippuu aina vähän vuodenajasta ja kuvan valotuksesta, kesäkarvassa Rytty on voikompi ja talvikarvassa (mitä siltä löytyy jo kiitettävästi) tosi valkoinen. kiitos! :)

   Poista
 2. Hienoa kehitystä. Varsinkin laukkakuvassa sen näkee kyllä selvästi!

  VastaaPoista
 3. Hassua kuinka lihasten kertymisen myötä Rytyn selkä näyttää lyhentyneen :D on poni vaan muuttunut melkoisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niimpä, toki luontevaa että enemmillä lihaksilla ei enää liiku pitkänä kuin nälkävuosi!

   Poista
 4. Ootte menny tosi paljon eteenpäin! Näyttää tosi hyvältä! :D

  VastaaPoista
 5. Hienoa työtä olette tehneet ♡ ;)

  VastaaPoista