perjantai 25. syyskuuta 2015

Kaikki mitä voi ponilta toivoa


Rytyn kanssa on vaan elämä niin kivaa! Meillä oli toissapäivänä ihan superhyvä treeni, jossa poni esitteli sellaista ravia, mitä en ole vielä koskaan ennen saanut kokea. Sen lisäksi mukaan on mahtunut lähipäivinä pieniä konfliktitilanteita, joissa ratsastaja on käyttäytynyt äärimmäisen huonosti, mutta mitä tekee Rytty? On hetken todella vaikeasti ratsastettavissa, mutta sen jälkeen antaa täysin anteeksi, mikäli itse muutan ratsastustani yhtään parempaan suuntaan. Ihana tyyppi!
Ollaan lähiaikoina etenkin ravityöskentelyssä pääasiassa haettu takajalkoja rungon alle ja sisätakajalkaa kantamaan. Tulos näkyy näissä kuvissa - Rytty yrittää jo niin hienosti, vaikkei voimaa ole vielä nimeksikään! Se näkyy mm. siinä, että tempo hidastuu radikaalisti, mutta vielä ei voi enempää olettaakaan. Tällainen työskentely on vielä Rytylle varsin rankkaa, eikä se jaksa pitkään kantaa itseään, mutta joka päivä aina vähän enemmän!Videolla näkyy lopputunnin ravailua vaikeampaan kierrokseen - molemmat jo hieman väsyneinä, mutta olen ehdottomasti tyytyväinen siihen miten Rytty tsemppasi, vaikka varmasti teki mieli jo painua pidemmälle kaulalle. Lopussa on myös meidän joka ratsastuksen lopettava rituaali, eli ravissa eteen alas ja reilusti liikettä kehiin. Sitä ei tarvitse tosin edes pyytää, poni on jo oppinut ihan odottamaan sitä, että pääsee venyttämään ylälinjaa ja askelta!Huomenna on ohjelmassa klassinen valmennus pitkästä aikaa. Viime kuussa se jäi väliin ollessani reissussa juuri sen viikonlopun, joten kahden kuukauden tauon jälkeen odotan sitä entistäkin innokkaammin!

Ps. Rakastan syksyä, uutta kypärääni, molempia ponejani ja ehkä vähän jopa sitä, kun jalat ovat kipeät eilisen istuntavalmennuksen jälkeen. Nyt opettelen oikeasti pitämään jalat oikeassa asennossa ja ohjat kunnolla kädessä!

12 kommenttia

 1. No johan on! Piti usempaan kertaan ihailla videota. Olette te vaan niin hieno ratsukko. Ja nää postauksen kuvat on ihan tajuttoman upeita ♡:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiitoksia! :) Pinja onnistui kyllä hyvin hieman haastavista valo-olosuhteista huolimatta!

   Poista
 2. Vitsit mitä ravia! Te vaan kehitytte ihan silmissä :) Terkkuja sinne ja kans tuolla videon taustalla näkyvälle valkoselle ;)

  VastaaPoista
 3. Ihana hyvän mielen postaus, tämän blogin lukemista en lopeta, vaikka hevosharrastus päättyikin. Uusi kypärä pisti silmään, tosi hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi miten kiva kuulla, vaikka harmillista että jouduit mahtavan harrastuksen lopettamaan! joo, tykkään siitä kyllä kovasti itsekin :)

   Poista
 4. Teidän meno näyttää todella upealta!

  VastaaPoista
 5. Wau minkä näköistä ravia ♡ !
  Ihana postaus ja tosi kauniita kuvia :)

  VastaaPoista