perjantai 18. syyskuuta 2015

Eteenpäin!

Otsikossa tuli esille viime päivien teema. Ollaan etsitty (ja onneksi löydettykin!) askellajeja, joissa Rytty etenee itse - ei saa missään nimessä kysellä minulta, että joko saa hidastaa. Kisoja ajatellen tämä on erityisen tärkeää, sillä riittävä tempo on radalla vaikea löytää ponin jäädessä pohkeen taakse jännittyessään, joten kotona ollaan panostettu siihen nyt erityisen paljon. Toivotaan, että se näkyy edes vähän sunnuntainakin, vaikka tilanne onkin eri!


Eilen käytiin tuttuun torstaityyliin maneesilla valmennuksessa ja harjoiteltiin kisajuttuja, tänään jatkettiin samoissa aihepiireissä kotona. Reippaasti tehtävien läpi, eikä armoa anneta ponin luontaiselle hitaudelle sen enempää kuin kuskin vatsalihaksillekaan. Ja kappas, saatiin aikaan ainakin melkein hyvä koulurata aikaan! Pitäisi muistaa vielä kisoissa ratsastaa samalla tavalla. Aikuisohjelmahan on oikein simppeli ja kiva, mutta mm. laukkaohjelmassa keskittymistä vaaditaan kummaltakin reilusti, jotta saadaan kaikki suoristukset, kulmat ja asetukset tulemaan oikeaan aikaan ja sujuvasti.


Joka tapauksessa tiedän, että vaikkei vielä ylihuomenna onnistuttaisikaan, niin vielä joskus Rytty tulee näyttämään kaikille! Se on niin hyvä silloin, kun kaikki palikat osuvat kohdalleen ja muistan itsekin oikeasti ratsastaa. Sitä en tiedä, milloin saadaan kotikentältä nämä fiilikset siirtymään myös jännittäviin ja vieraisiin tilanteisiin, mutta vielä joku päivä se koittaa!Huomenna ratsastan vielä lyhyen, mutta tehokkaan treenin, jossa toivon löytäväni ponista niin hyvän eteenpäinpyrkimyksen kuin mahdollista. Sitten vaan positiivisin mielin kohti sunnuntaita! Sen verran paljon "omaa porukkaa" on lähdössä skabailemaan, että hauska päivä on varmasti taattu.

6 kommenttia

 1. Rytty on pirun hieno poni eikä jää todellaakaan mietittäväksi se, että näytättekö muille närhen munat vai ette! Onnea sunnuntaille. Toivottavasti kisafiilis löytyy nyt kun mukana on noinkin paljon tuttuja kasvoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! teillekin tsempit ja törmäillään sunnuntaina :)

   Poista
 2. Jes ! Nyt vaan hyvällä mielellä kisaamaan ;) Pärjäätte varmaan upeasti :)

  VastaaPoista
 3. Jestas mitä kuvia, Rytty menee niin upeasti! Onko teillä hevoset vielä laitumella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiitos! :) joo, tai yöt on sisällä ja muutenkin heinäruokinnalla käytännössä kokonaan kun ei laitumella oikein mitään enää kasva, mutta päivät saavat närpsiä sieltä mitä löytävät.

   Poista