maanantai 17. elokuuta 2015

Esteklinikan ajatuksia

Välillä pelonsekaisin, välillä positiivisemmin fiiliksin odotettu Mikael Wahlmanin klinikka koitti viimein eilen. Saavuttiin paikalle hyvissä ajoin ja Rytty seisoi trailerissa sen verran rauhallisesti, että pystyin huoletta hylkäämään sen sinne hyväksi toviksi ennen verkkaa. Puoli tuntia ennen oman ryhmän alkua otettiin poni ulos, varustettiin se ja kävin verkkaamassa askellajit läpi. Allani oli hieman jännittynyt, mutta kuitenkin kohtuullisen ratsastettavan tuntuinen poni. Hetki ennen kahta suuntasimme maneesiin.

siellä sitä ollaan suuressa maailmassa, paljon riittikin ihmeteltävää kohtuullisen vähän reissanneelle ponille!
Ensimmäinen huomioni oli, että oltiin jonkun verran tasoamme vaikeammassa ryhmässä. Kuuntelin tunnin alussa niitä esittelyjä, joissa kerrottiin kaikista muiden kisa- ja valmentautumissaavutuksista - ja sitten on jostain takapihalta suureen maailmaan kiskottu Rytty, jolla on takana pari starttia pikkukorkeuksilla! :D Mutta tulipa kummankin ylitettyä itsensä, kun lähdettiin reilusti pois mukavuusalueelta, eli ei sinänsä huono juttu. Miksu myös viisaasti helpotti tehtävää, jos meinasi tulla sellaisia ongelmia joissa olisi kummankin itseluottamus kariutunut tyystin, joskaan helpolla ei onneksi päästy silti.
copyilla merkityt kuvat © Tiia, kiitos!

Toinen huomio oli ratalaukka (tai sen puute). Siinä on vielä harjoittelemista muutenkin, mutta etenkin uusia tilanteita jännittäessä Rytty jää niin pahasti pohkeen taakse, ettei sitä helpolla sieltä herätellä. Poni on hypännyt niin vähän eikä ole varsinainen luonnonlahjakkuus, joten jo näillä korkeuksilla se joutuu hieman äärirajoille ponnistusvoiman suhteen, jota kunnon laukka taas helpottaisi kummasti. No, ehkä me löydetään se joskus ensi elämässä! Ja kunhan tässä ajan kuluessa rakentuu ponille voimaa lisää muutenkin, on laukka helpompaa esteilläkin. Tähän liittyy myös ponin etupainoisuus, jota joudun tällä hetkellä korjaamaan tosi paljon kädellä, vaikka pitäisi muistaa olla kevyt eikä jatkuvasti kannatella. Tätäkin korjaillaan ajan myötä...Ongelma numero kolme, vinous. Se pirun vasen, johon saan ponin aina tilaisuuksien tullen luiskahtamaan. Sarjoilla ongelma kulminoituu, vasemmassa kierroksessa suoraan hypätessä ongelma kulminoituu, apujen ollessa huonosti läpi ongema kulminoituu... Vinoudesta esteillä olen kirjoittanut aiemminkin, mutta aikaahan se ottaa, ennen kuin löydetään suoruutta vaikeammassa lajissakin. Koulussa puolierot eivät ole enää ihan niin selviä, mutta hypätessä ne paistavat läpi todella herkästi.


Voimaa, laukkaa, suoruutta - nämä palikat kun saadaan joskus kaikki kohdilleen, niin alkaa estepuolellakin olla jo todella hyvin asiat! Nuo toki kompensoivat toisiaan, kun yksi asia korjaantuu, niin muutkin siinä samassa vähintään helpottuvat huomattavasti. Rutiinia vaan tarvitaan paljon lisää, tähän mennessä kun ollaan keskitytty koulupuoleen, on esteisiin panostaminen jäänyt taka-alalle. Nyt ollaan molemmat tykästytty tähän puuhaan kuitenkin sen verran, että ehkä annetaan jatkossa esteillekin treeniohjelmaan vähän enemmän tilaa!Tehtäviä ja meidän menoa näette paremmin videolta, joten ei siitä sen enempää. Meillä oli ainakin todella kiva ja onnistunut päivä - pikkuvaikeuksista huolimatta valmennus meni ihan hyvin, Miksun silmän alla ei ollutkaan niin pelottavaa kuin ajattelin, järjestelyt pelasivat ja tunnelma oli paikan päällä hyvä. KIITOS Penina & kumppanit ja Playsson.net! Meille käytännössä nollatason esteratsukkona tämä oli sellainen mahdollisuus, jota toiste tuskin tulee. Mahtavaa, että näitä jaksetaan järjestää!


(Ai niin, jos joku sattui olemaan kameran kanssa paikalla ja onnistui ehkä saamaan hyviä otoksia, niitä saa mielellään lähetellä osoitteeseen riina.rama@gmail.com!)

10 kommenttia

 1. En tajunnut yhtään tiian blogiinsa laittamista kuvista, että te olitte niissä Rytyn kanssa! :D Kuulostaa mahtavalta! Tuo olikin varmasti mahtava tilaisuus :)

  VastaaPoista
 2. Rytyn hyppytyyli on hirmuisen söpö! ♡
  Oli kiva päästä näkemään näin kattava kooste teidän menosta. Vähensi huomattavasti harmitusta kun ei itse klinikkaa päässyt katsomaan. Hienostihan hoiditte homman kotiin! Valmentajakin kuulosti kivan ymmärtäväiseltä ja rennolta :)

  VastaaPoista
 3. Olisi ollut kiva kuulla, millainen valmentaja Miksu oli ja vähän enemmän syvällisempää kerrontaa koko klinikasta. Videosta näkyi kivasti menoa, mutta tekstissä oli vain pääasiassa yleistä pohdintaa teidän esteongelmista. Mutta ei huono näinkään! :) Oliko katsomossa muuten paljon porukkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta, ymmärrän pointtisi - otin tekstiin tarkoituksella tällaisen näkökulman ja jotenkin ei irronnut muuta... enpä osaa sanoa, koska yritin lähinnä unohtaa koko yleisön ratsastaessani etten jännittäisi niin paljoa :D

   Poista
 4. Katsoinkin Tiian blogista että siihän ne Riina ja Rytty hienosti hyppää :) Tosi hienosti menitte ;) Oli varmasti opettavainen kokemus . Miksu vaikuttaa videon perusteella mukavalta ja hyvältä valmentajalta ! Oli tosi kiva nähdä vähän pidempi kooste teidän ratsastuksesta ;)

  VastaaPoista
 5. Mahtavaa, että saatiin video tästä klinikasta :) Hyvin menette!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hyvä etten turhaan editoinut ja ladannut! :D

   Poista