sunnuntai 16. elokuuta 2015

Elämän vaikeita hetkiä

Heippa hetkeksi, pieni rakas.


Olen pitkään miettinyt, mitä ihmettä Rullen kanssa tekisin. Vaikka kuinka haluaisin, minulla ei vaan riitä aika ja jaksaminen täyspainoiseen kahden ponin omistamiseen, mikä valitettavasti vaikuttaa liikaa Rullen elämään. Se on ollut ehdottomasti hevosurani merkittävin poni, mutta nykyään Rytty on se, jonka kanssa pääsen harrastuksessa etenemään ja johon on luonnollisesti viisaampi käyttää ylimääräinen aika ja raha. En kuitenkaan näe mitään järkeä siinä, että hyvässä peruskunnossa oleva 16-vuotias poni jää varhaiseläkkeelle vain siksi, ettei omistajalla ole aikaa, muttei kaikessa itsekkyydessään pystyisi miettimään muitakaan vaihtoehtoja.Tänään vietiin poni uuteen ylläpitokotiinsa muutaman kilometrin päähän. Se on edelleen omistuksessani, eikä lähtenyt jäädäkseen, vaan on siellä näillä näkymin tulevan talven yli ja ennen kesää palaa kotiin. Ylläpitoon antamista en olisi edes harkinnut, mikäli paikka ei olisi ollut entuudestaan näin tuttu - melkein kuin toinen oma talli - ja luotto ponista vastuussa oleviin ihmisiin 100%. Nyt pystyin huoletta jättämään Rullen paikkaan, jossa se on ennenkin käynyt, jossa siitä pidetään hyvää huolta ja ennen kaikkea se saa paljon tarvitsemaansa huomiota ja liikuntaa. Minulta se ei ole saanut niitä riittävästi pitkään aikaan.Kaikessa vaikeudessaan tilanne on tavallaan helppo, sillä tiedän, ettei tarvitse päivääkään murehtia onko Rullella kaikki hyvin uudessa kodissaan. Varmasti on. Ja parasta on se, että pääsen moikkaamaan sitä oikeastaan niin usein kuin jaksan vaan käydä ja toki myös ratsastamaan aina välillä.Olo tuntuu nyt tyhjältä. Tallista puuttuu jotain olennaista. Jotain, joka on ollut siellä lähes kahdeksan vuotta, joka teki pienen ponitytön unelmista aikanaan totta, jonka persoona jätti tyhjän karsinan lisäksi myös ison aukon henkisellä puolella. Tähän tilanteeseen tottuminen tulee viemään aikaa. Tai luultavasti en ehdi siihen edes tottua, ennen kuin poni tulee takaisin. Talvi on kuitenkin pitkä aika ilman maailman parasta karvakorvaa.

En enää voi kuin toivottaa onnea Rullelle sen elämän uusilla urilla! Vaikka tulee tuntumaan pahalta todella pitkään, tämä yksinkertaisesti on ponia ajatellen ainoa oikea vaihtoehto. En kestä katsoa sitä seisomassa enää päivääkään, kun se ansaitsee paljon enemmän.

16 kommenttia

 1. Ihania kuvia! Tuttu ylläpitokoti onkin varmasti paras mahdollinen paikka :) Uskon, että teit ihan oikean päätöksen!

  VastaaPoista
 2. Samoja ajatuksia täällä päässä... :) vaikka kuin tietää että uusi koti on aivan paras vaihtoehto tilanteessa, niin ei sille ikävälle vaan voi yhtään mitään! Paljon tsemppiä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no jep! sulla on kyllä kilometrejäki vähä ennemmän välissä :D kiitos <3

   Poista
 3. Ihania kuvia ♡ Onneksi saitte Rullelle noin hyvän ylläpitopaikan :) On hyvä ettei sun tarvii huolehtia että pärjääkö poni ;) Ja pianhan se jo tulee takaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, lähes kaikin puolin hyvä tilanne :)

   Poista
 4. Varmasti oli ponia ajatellen oikea päätös! :)
  En ole hetkeen blogiasi tarkemmin lukenut joten tästä postauksesta nous sellanen kysymys mieleen, että onko siskosi lopettanut ratsastuksen, kun eikös Rulle siirtynyt hänelle sen jälkeen kun sait Rytyn? :s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinja kasvoi rullelle pitkäksi ja nyt hänellä on ylläpitoponi. :)

   Poista
  2. joo, Pinja lopetti Rullella ratsastuksen jo viime syksynä kun venähti pitkäksi ja on sen jälkeen treenannut Patulla ja uudella ylläpitoponilla :)

   Poista
  3. Aivan! Eli kaikin puolin tää tais olla Rullen kannalta se paras vaihtoehto, ihan mahtavaa että ylläpitotalli on kuitenkin lähellä :)

   Poista
 5. Jestas kuinka säikähdin kun luin otsikon, ajattelin että Rulle on pitänyt lopettaa! Onneksi sentään ei, vaikka aika haikea uutinen tämäkin oli :/ Varmasti kuitenkin Rullen kannalta aivan oikea ratkaisu ja ihan mieletöntä, että poni pääsi oikeasti vain muutaman kilometrin päähän teistä- sitähän voi käydä moikkaamassa vaikka joka päivä! Voi että, odotan kyllä että Rulle teille ensi kesänä palaa, se on ikuinen suosikkiponini teidän hepoista :)

  Tämä oli varmasti kaikkien kannalta parempi ratkaisu, itse voit nyt keskittyä täysillä Ryttyyn ja Pinja Deniseen eikä kummankaan tarvitse huolehtia mitä Rullelle tehdään. On kurjaa kun omaan pituuskasvuun ei voi vaikuttaa, itselläni oli onnea että jäi kääpiöksi... :D Kaikkea hyvää kuitenkin teille Rytyn kanssa ja kerrothan välillä pienen Rullen kuulumisia täälläkin, jos vaikka käyt sitä katsomassa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no kyllä! oli jollain tapaa tosi stressaavaa aikaa kun oli sekä Rytty että Rulle, tiesi että molemmat tarvisivat täyspainoisesti liikuntaa muttei vaan ehtinyt... varmasti kerron! :)

   Poista
 6. Varmasti oli oikea päätös. Kunnioitan, että pystyit sen tekemään, en tiedä, olisiko minusta ollut tuohon päätökseen. Tsemppiä sinne sekä Rullen uuteen kotiin, että teille Rytyn kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vaikeaa oli kyllä, onneksi tarjoutui juuri tällainen tilaisuus, muuten en olisi varmaan päätöstä voinut tehdä! kiitos :)

   Poista
 7. Varmasti ponille parhain ratkaisu! Meneekö se yhden ihmisen käyttöön vai jollekin ratsastuskoululle? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hmm, vähän siltä väliltä :D en voi tarkempia speksejä valitettavasti kertoa!

   Poista