sunnuntai 2. elokuuta 2015

Alkuvaikeuksien jälkeen kaikki hyvinRytyn ja Denisen alkutaival oli tosiaan hieman ryttyinen (heh). Aluksi vaikutti, että Rytty ihan vaan normaalisti näyttää kaapin paikkaa uudelle tulokkaalle, mutta tilanne alkoi äityä liian hurjaksi. Poni oli todella räyheä Deniselle ja muutamat hampaanjäljet ehti painua tamman iholle ennen pelin laittamista poikki. Toki välit on hevosilla keskinään aina selvitettävä, mutta kun kyse alkoi olla Denisen turvallisuudesta - erityisesti, kun se on toisen omistama poni - oli parempi erottaa kaksikko hetkeksi.

Rytty joutui omaan yksiöön, johon se ei kyllä millään tasolla sopeutunut. Se oli stressaantunut, kiersi kehää portin vierellä tai vaihtoehtoisesti vain tuijotti toisia hevosia, hädin tuskin söi... Paitsi tehdessään koemaisteluita viereisellä kaurapellolla, jonne se turhautumistaan pakeni. Pareittain tarhaaminen olisi muuten ollut paras vaihtoehto tässä kohtaa, mutta Rulle on aivan mahdoton erottaa Patusta, joten se olisi aiheuttanut vaan lisää ongelmia.

Pari yötä ne viettivät aidan takaa ja viereisissä karsinoissa tutustuen, ja tänä aamuna hieman varauksella laitettiin taas koko porukka yhteen. Enää ei ollut onneksi mitään ongelmia! Jatkuvan jahtaamisen ja dominoinnin sijaan Rytty pystyy olemaan Deniselle sekä johtaja että ystävä. Näyttää siltä, että näistä voi kehkeytyä hetkenä minä hyvänsä varsin suloinen pariskuntakin!Eikä ole muuten kaurapelto houkutellut hetkeäkään sen jälkeen, kun Rytty sai oman laumansa takaisin. Toiset hevoset pystyvät olemaan ilman hevosseuraa, mutta tälle ponille se on kyllä elinehto. Tuntui todella pahalta ponin puolesta, kun jouduin riistämään siltä yhden sen elämän tärkeimmistä asioista hetkeksi.


Nyt on taas kaikki niin kuin pitääkin! Kyllä Rytyn kelpaa kasvattaa kesämahaa entisestään kolmen tamman keskellä, ei olekaan ihan joka pojalla tällaista mahdollisuutta :)

2 kommenttia

  1. Onneksi Rytty jätti Denisen rauhaan ja ei aiheutunut suurempia ongelmia :) Hieno lauma taas kasassa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niinpä, oli kyllä helpottavaa kun asiat järjestyi :)

      Poista