tiistai 21. heinäkuuta 2015

Metsäpirtin kutoset 2015!

Nyt yritän vihdoin saada leiripostauksen taputeltua pois alta, niin päästään sitten taas suhteellisen reaaliajassa Rytyn kuulumisiin kaiken leireilyn ja Deniseihmettelyn jälkeen! Ulkoilutin omaa kameraani leirin aikana harvinaisen vähän, joten olen pitkälti muiden ottamien kuvien varassa (iso kiitos kaikille kuvaajille!), ja lisäksi alkuviikon muistikuvat alkavat olla hieman hatarat - katsotaan siis, kuinka laadukas postaus tällä kertaa tuleekaan.

Leiri oli kokonaisuudessaan todella onnistunut. Tunnit menivät hyvin, tykkäsin jokaisesta hevosesta jolla ratsastin, parempaa porukkaa en olisi voinut toivoa ja säätkin ihme kyllä suurimmaksi osaksi suosivat. Maanantaina mentiin vielä yhdistelmällä kaksi hupparia + talvitakki, mutta tiistaista alkaen pystyi ratsastamaan lyhythihaisessa, tosin ihan loppuviikosta taas kylmeni ja satoi... Mutta muuten oli superia!

Sunnuntaina saavuin Pirttiin myöhään illalla, roudasin tavarat paikoilleen ja yritin tottua ajatukseen että olen tosiaan viikon ilman vastuuta omasta hevosesta. Maanantaiaamuna aloiteltiin leiri virallisesti ja ensimmäiselle koulutunnille sain ratsuksi suokkineiti Kukan Jatkon. Kukka oli hirmuisen kiva hevonen! Käynnissä ja ravissa se toimi hyvin, laukka oli vielä raakaa, mutta oikein mukavan ja yritteliään oloinen ratsunalku se kuitenkin oli. Yksi leiriviikon suosikkejani!

Ruuan jälkeen suunnattiin radalle, josta ei ole minkäänlaista kuvamateriaalia, mutta ratsuinani toimivat Cathrina, Vaikki ja Sukka. Kaikki pelittivät siellä oikein hienosti ja oli kivaa! Illalla ei ollut syömisen lisäksi muuta ohjelmaa kuin vähän 2v Surprise-shettiksen ajo-opetusta, pikkuinen toimi siinä jo hurjan nätisti.

Tiistaina aloiteltiin päivä puomitunnilla. Minulle päätyi ratsuksi 5-vuotias estehevosen alku Medeia, joka osoittautui myös kivaksi hepaksi, vaikka alkuun en varsinaisesti innostunutkaan sen selkään kiipeämisestä! Hieman hukassa tietysti olin isoaskelisen puoliverisen kyydissä ja meinasin jatkuvasti jäädä ratsastamaan pientä poniravia, kun taas tuon kokoisella hevosella täytyy liike pitää aika isona, jotta siinä on riittävästi energiaa. Puomeilut sujuivat kuitenkin Mellan kanssa hyvin ja se kyllä muuttui ihan eri hevoseksi kun laitettiin mitään hyppäämiseen viittaavaa eteen, sileällä suhteellisen hidas ratsastettava säpäköityi heti.


Iltapäivällä lähdettiin maastoilemaan, jonne sain ratsuksi toivomani Vaikin. Meni hyvin, oli hauskaa ja heppa toimi mallikkaasti! Illalla irtohypytettiin pari shettistä, vauhtia ei puuttunut ja ponit olivat hirmu suloisia :)

Keskiviikkoaamun tunnilla hypättiin. Sukalla (joku saattaakin edellisvuosien lempparini muistaa) olisin voinut mennä vaikka joka tunnin, mutta säästelin sillä ratsastusta keskiviikkoon asti, sillä estetunnille halusin sen ihan ehdottomasti! Tykkäsinkin kovasti taas hypätä Sukalla, sillä oli niin reipas ja hieno asenne työntekoon vaikka laukassa ja tekniikassa pieniä puutteita vielä olikin :)

Iltapäivällä maastoiltiin ilman satulaa. Ratsunani toimi supersympaattinen suokkitamma Tiina, joka malttoi onneksi pitää peräpäänsä maassa koko maaston ajan ja pysyin kyydissä! Ylitettävät sillat olivat arkajalalle hieman pelottavia, mutta muuten ei mitään ongelmia ilmennyt.Iltaohjelmana Meikku piti meille eläinlääkärin oppitunnin sijaan kirjallisen tentin, josta hieman hassuista kysymyksistä huolimatta keräsin kahta vaille täydet pisteet ja näin ollen pääsin jaetulle ensimmäiselle sijalle!

Torstain ensimmäinen tunti mentiin koulua (+ vähän puomeja), ratsukseni sain hannovertamma Ladyn, kuten olin toivonutkin. Oli hyvin kiva päästä ratsastamaan juuri sillä, koska harvemmin pääsen oikeasti osaavilla kouluhevosilla ratsastamaan! On kuitenkin hyvä saada välillä tuntumaa siitä, miltä mm. Rytyn pitäisi joskus muutaman vuoden päästä tuntua... Ja hukassahan minä Ladyn selässä tietysti olin, mutta siitä huolimatta tykkäsin tammasta tosi paljon!

Iltapäivällä suunnisteltiin ja senkin halusin tietysti mennä Sukalla. Oli kiva suunnistusreissu vaikka säät olivatkin vähän arvaamattomat, lähtiessä paistoi aurinko, puolessa välissä alkoi ukkostaa ja ihan loppumatkasta saatiin vettä niskaan kuin saavista kaatamalla... Onneksi tässä vaiheessa oltiin jo lopettelemassa ja lähellä tallia!

Torstain iltaohjelmana lähdettiin litimärälle kentälle vikeltämään. Servi hoiti hommansa hienosti ja vikellys oli ihan hauskaa puuhaa, tosin itse olin siinä luokattoman huono eikä minusta olisi ikimaailmassa tekemään yhtään mitään laukkaavan hevosen selässä! Respectit vikellyksen harrastajille siis.
Viimeinen leiripäivä koitti ihan liian nopeasti. Aamun leikkitunnin ratsastin taas Kukalla, se oli niin mukava heppa ja ajattelin toimivan leikkitunnillakin näppärästi! Oikeassa olin, tamma sieti oikein hyvin kaikki leikit ja temppuilut ja oli tosi kiva tunti huonosta säästä huolimatta.Viimeisenä vuorossa oli leirikisat, jotka yllättäen menin Sukalla. Pudotettiin perusradan toinen este, eli sijoituksen kannalta ei hyvin mennyt, mutta fiilis oli tosi hyvä radalla ja sen jälkeen. Sukkaa (ja koko Pirttiä) jää niin kova ikävä!


Pahoittelut maailman huonoimmasta leiripostauksesta... Mutta hienosta viikosta kiitokset taas kaikille leiriläisille, Pirtin väelle ja kivoille hevosille! :) Olipas mahtavaa vielä tämä vuosi viettää yksi kesälomaviikko näissä tutuissa ja (vähän liiankin) tärkeiksi käyneissä maisemissa!

12 kommenttia

 1. Kiva kuulla leiritunnelmia! Ehkä sitä itsekin ensi kesänä eksyisi Pirttiin leireilemään, vaikuttaa juuri mulle sopivalta paikalta... :)

  VastaaPoista
 2. Todella kiva leiripostaus! Ompas siellä monipuolisia tunteja, tuo ratsastussuunnitus olisi kyllä mahtavaa koittaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, siellä pääsee kyllä kaikenlaista tekemään :)

   Poista
 3. Kiva postaus ja nuo sukan silmät on jotenki tosi kauniit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin on, tykkään myös! Rullellakin on tuollaiset vähän vaaleammat silmät ja nekin ovat mun mielestä suloset vaikka kaikki ei tykkää :)

   Poista
 4. Ihana postaus, vaikuttaa kyllä tosi kivalle leiripaikalle! :)

  VastaaPoista
 5. Ei ollu huono postaus ! Kuulostaa aivan ihanalta leirltä ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no hyvä että sen pystyi lukemaan! :D oli kyllä!

   Poista
 6. Katsoin pinjan blogista että hahaa tuttu poni rusina taisi olla teidän leirillä mukana :) oon siis pari vuotta sen kanssa tehnyt töitä ja vienyt eteenpäin kunnes poni muutti pois :) opetettiin ponia vähän käyttäytymään kun oli aikamoinen riiviö tullessaan XD Sekä hyppäämään kun ei se päässyt alussa edes maapuomia yli kompuroimatta ja näyttää siltä että taidot on vieläkin tallella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei ollu meiän leirillä, se oli tolla kolmosella vaan jollain mukana :)

   Poista