sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Leiriä toisen perään


Huh, hieman kiirettä pitelee! Juuri lopeteltiin Rytyn kanssa neljäpäiväinen kurssi ja ihan pian viimeisten paniikkipakkailuiden jälkeen lähden ajelemaan kohti Metsäpirttiä - ilman poneja tosiaan tänä vuonna, ja tuntuu nyt jo niin pahalta joutua jättämään molemmat rakkaat tänne! Saapa nähdä, kuinka kova ikävä niitä ehtiikään tulla ennen perjantai-iltaa. Onneksi ne ovat hyvässä hoidossa kuitenkin ja kaikin puolin luottavaisin mielin pystyn lähtemään, vaikka Rytystä en itse asiassa ole aiemmin ollutkaan erossa paria päivää pidempään.

Mutta nyt tosiaan pikaiset kurssikuulumiset ennen kuin täytyy kiirehtiä seuraavalle leirille! Kuvapainotteinen postaus tiedossa tällä kertaa, kun kuvia kertyi jonkun verran mutta kummempaa tekstiä ei yksinkertaisesti ole aikaa kirjoittaa. Teemana oli "kohti kisoja", kurssi oli koulupainotteinen ja sanalla sanoen onnistunut. Rytty oli oikeastaan joka tunnilla todella hyvä ratsastaa ja saatiin onneksi hienoja fiiliksiä aikaan ennen kuskin lähtöä lomailemaan!

Torstailta ei ole kuvamateriaalia, mutta aamutunnilla aloitettiin loogisesti korjaamalla pelkästään ratsastajan istuntaa - keskivartalon syvät tukilihakset olivat kova sana tällä tunnilla! Iltapäivällä haettiin hevosilta tahtia ja tasapainoa.

Perjantaiaamun teemana oli eteenpäinpyrkimys ja rentous eteen alas -muodon avulla.
Illalla tehtiin hieman kokoamisen alkeita lähinnä avo-, sulku- ja vastataivutusten kautta. Lempparituntini, sillä vaikka aiemmin olen inhonnut taivutusten tekemistä, niin nykyään suorastaan rakastan niitä! Ne ovatkin hyviä korjailemaan ongelmaa jos toistakin, joten onneksi olen nyt sisäistänyt ne ja oppinut vielä tykkäämäänkin.
Lauantain aamutunti meni treenaillessa meidän ehdotonta heikkoutta, keskiaskellajeja. Onneksi saatiin niitäkin korjailtua sen verran, etteivät ne tunnu enää niin ihan mahdottomilta kuin aikoinaan.Iltapäivällä heitettiin aivot narikkaan ponileikkien merkeissä, tuli todellakin tarpeeseen sekä kuskille että ponille, kun takana oli tuossa vaiheessa viisi koulutuntia peräjälkeen!
Viimeisen päivän aamuna kurssi huipentui koulurataharjoitukseen, ratsastin aikuisratsastusmerkin kouluohjelman vähän kuin kisatilanteessa. Päästiin myös kokeilemaan koulutuomarointia arvioimalla muiden kurssilaisten suorituksia, mikä olikin mielenkiintoista! Rytty oli tällä tunnilla ihan superhyvä, huomasi tosiaan, miten paljon nopeammalla tahdilla tällaisella intensiivisellä neljän päivän rupeamalla saakin asioita korjattua verrattuna valmentautumiseen kerran viikossa. Jopa vaikeampi oikea laukka tuntui pitkästä aikaa helpolta!

Iltapäivällä otettiin taas rennommin jumppishyppelyiden merkeissä, siitä ei kuvamateriaalia olekaan mutta hienosti meni ja näin ollen sai tosi hyvillä mielin lopettaa kurssin! Oli mahtavan opettavaiset neljä päivää, kiitos kaikille osallisille :) Seuraavaksi tuleekin sitten kuulumisia Pirtistä, palaillaan siis ensi viikon loppupuolella!

8 kommenttia

 1. Oli varmasti kiva kurssi :) Odotan jo innolla leiri materiaalia :)

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa leiriä teille! :-* nähtäillään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitoos (tälleen ajoissa ;D) ja juuu todellakin!!

   Poista
 3. Mun mielestä istut jo tosi paljon paremmin kun vähän aikaa sitten ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. wuhuu, hyvä jos jotain muutosta näkyy! :D

   Poista