perjantai 3. heinäkuuta 2015

Lämmintä heinäkuuta!

Kesäkuu ehti vaihtua heinäkuuhun ihan yhdessä hujauksessa ja lämpimät säätkin tulivat kuin tilauksesta! Päivät ovat kuluneet jälleen vauhdikkaasti ja blogille uhrattavia hetkiä ei juuri ole ollut. Ahkeran työnteon lisäksi on tullut touhuiltua paljon Rytyn kanssa - mukaan on mahtunut maastakäsittelyä, estehyppelyä, hikistä koulutreeniä ja pitkää ilman satulaa -maastoa. Niin, ja superinhottava hammaslääkäri sekä tietysti jokapäiväistä aurinkorasvan levittelyä pinkille turvalle! Hampaat oli ponilla ihan hyvässä kondiksessa, alhaalla oli pienesti piikkejä, muttei mitään vakavaa.

Koulupuolella pari päivää kestänyt superfiilis lähti yhtä nopeasti kuin tulikin. Rytyltä on ollut eteenpäinpyrkimys ja keveys välillä hieman hitaasti löydettävissä, mikä vaikeuttaa ratsastusta aika lailla, etenkin silloin kun kuskillakaan ei meinaa keskittymiskyky riittää. Se ei ole toki hälyttävää, sillä nämä ovat pieniä juttuja jotka olen saanut joka ratsastuskerran loppuun mennessä ainakin jollain tapaa korjattua, alkuratsastus vaan meinaa olla aina ihan hieman työläs! Rytyn rakenne on sellainen, että sille on hieman luontaisempaa makoilla lapojensa päällä kuin käyttää itseään oikein, joten ratsastajalta vaatii extrapaljon hommia saada sieltä löytymään se oikeasti kevyt ja hyvin liikkuva poni esiin. Mutta se on löydettävissä kyllä, sen on Rytty todistanut jo monen monta kertaa!Estepuolella sujuu ihan hyvin, keskiviikon tunnilla hypättiin ympyrällä lyhyellä lähestymisellä, jossa kulminoitui ponin vinous. Oikea laukka on todella paljon voimattomampi kuin vasen ja näin ollen siihen kierrokseen on hyppääminenkin vaikeampaa, kun laukka ei meinaa riittää. Pitää yrittää siis korjailla oikeaa laukkaa nyt paljon, sen jälkeen helpottuu hyppyhomma huomattavasti kummankin osalta! Vasempaan Rytty teki kyllä tosi hyviä hyppyjä vaikeammallakin tiellä, joten kyllä se siitä.

Eilen käytiin Rytyn ja kaverihepan kanssa 9 kilometrin rauhallinen maasto ilman satulaa ja tänään oli vapaapäivä, koska itse suuntasin Vantaalle Hööksiin ja Horzeen. Pitkästä aikaa jaksoin kuvata ostokset ennen niiden levittelyä ympäri tallia, joten loppuun vielä pieni ostosesittely! Oli muuten kesän ensimmäinen oikeasti kuuma päivä, joten se oli erittäin hyvä viettää pääasiassa ilmastoidussa autossa istuen :)


Itselleni ostin Horzelta saapassukkia ja uudet Roecklin hanskat (vanhoista alkoi tulla kynnet läpi ja pinta olla hieman kulunut ohjien kohdalta, joten saavat jäädä hyvin palvelleina eläkkeelle), Hööksiltä taas ruskeasävyiset sukat. Ratsastussukkia ei voi olla koskaan liikaa, etenkin kun vanhoja joutuu niiden kuluttua heittämään pois ihan jatkuvalla syötöllä!


Hööksiltä tuli hieman täydennystä Rytyn harjapakkiin. Kumilenkit eivät ole tulossa tietenkään valkoiseen harjaan, vaan suitsiin pitämään turpahihnan remminpään aisoissa! Muutaman kerran saakin kumilenkki katketa, koska tuossa on viitisensataa varakappaletta. Uusi jouhiharja tarvittiin edellisen piikkien katkeillessa uhkaavaan malliin, ja omaa pääharjaa en ollut Rytylle vieläkään ostanut, joten se lähti tietysti samassa sävyssä mukaan.


Horzelta ostin Rytylle elektrolyyttiä hikisten kesätreenien varalle ja Hööksiltä vihdoin satulansuojuksen. Toivotaan että saan sen fiksusti koulusatulaan tungettua, muuten voinkin suoraan lahjoittaa sen Rullen yleissatulaan! Hööksiltä ostin myös juoksutuspiiskan sekä Pinjan kanssa puoliksi Stübbenin satulasaippuaa, mutta ne jäivät kuvista pois.

8 kommenttia

 1. Ihania kuvia ♥ ja kivasti kirjoitettu postaus.
  Bloggaako Pinja enää ollenkaan kun ei ole päivitellyt blogia? Joko Patun jalka on parempi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinja luultavasti palaa blogin pariin sitten kun jotain kirjoitettavaa taas on :) Patun jalan parantelu on piiitkä prosessi, kylmäilyä ja pientä kävelytystä tällä hetkellä ja vielä hyvän tovin eteenpäinkin...

   Poista
 2. Kiva kuulla teidän kuulumisia! Tänä kesänä et ilmeisesti ole enää menossa Pirttiin leireilemään? T. leiripostausten suurkuluttajalukija :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olen menossa kyllä :) reilun viikon päästä lähden, ilman ponia tosin tällä kertaa!

   Poista
 3. Kivaltahan tuo teidän meno näyttää! Oma hevoseni on ainakin mennyt jotenkin painavaksi ja veltoksi heti hellepäivien tultua, johtuisikohan Rytynkin koulumoodi siitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, varmasti ainakin joiltakin osin! ei jaksaisi oikein kumpikaan tehdä töitä näillä keleillä...

   Poista
 4. Tosi kiva postaus :) Kivaa kum teillä on ollut monipuolista ohjelmaa Rytyn kanssa ;)

  VastaaPoista