tiistai 28. heinäkuuta 2015

Harjoituskilpailut 18.7

© Linda

Reilu viikko sitten lauantaina startattiin kotitallilla kesän ensimmäisissä ja ainoissa kisoissa. Kyseessä oli kolmen lajin harjoituskilpailut, ratsastettiin siis päivän aikana koulua, rataesteitä ja maastorata - eli Rytty on nyt startannut elämänsä ensimmäiset kenttäkisat! Heh.


Aamu aloitettiin kouluratsastuksella. Itselläni ei ollut mikään kiire, kun poni oli valmiina kisapaikalla ja lähdin viimeisessä luokassa, joka oli aikuisratsastusmerkin kouluohjelma. Rata oli itselleni entuudestaan vieras, joskin harjoiteltiin sitä leiriäni edeltävällä koulukurssilla ja näin ollen ongelmakohdat olivat suunnilleen tiedossa. En jaksanut ottaa pahemmin paineita siitäkään, että kyseessä oli meidän ensimmäinen heB-tasoinen rata ja tuomaria pidetään melkoisen tarkkana tyyppinä, vaan lähdin mukaan ajatuksella "katsotaan nyt mitä tästä tulee!"

Verkka-aika oli Rytylle hieman liian lyhyt, enkä ehtinyt saada sitä niin hyvin läpi kuin halusin. Lähdettiin ensimmäisenä ja kavereiden poistuminen maneesista oli Rytylle liikaa, joten radan aloitin hyvillä lähtökohdilla - todella jännittyneen ponin kanssa. Alun raviohjelma sujui ihan ok, käyntiväistöissä oli pientä epätasaisuutta ja asetus huiteli väärässä suunnassa. Laukassa nostot oli huonot, vasemmalle nousi ravin kautta myöhässä ja oikealle nousi vaihteeksi väärä, kun ponia kiinnosti ulos katseleminen laukkaamista enemmän. Vasemmasta ympyrästä saatiin kuitenkin seiska, eli ei huonosti! Lisäyksestä saatiin kommentiksi "hyvä yritys", mikä oli oikein osuva kommentti - Rytty kyllä yrittää niissä tosi hienosti, mutta tekemistä riittää ennen kuin ne tulevat mallikelpoisiksi.
kaikista kouluradan kuvista kiitokset Nean tukijoukoille!Kaiken kaikkiaan olen sitä mieltä, ettei olla vielä kisoissa ihan B-tasolla, jännittäessä peräänanto ei säily tasaisena ja pieniä rikkeitä tulee vähän joka kohtaan. Olin radan jälkeen aika huonolla fiiliksellä ja sitä mieltä ettei päästä edes läpi, mutta kummasti prosentit olivat virheistä huolimatta samaa luokkaa millä viime keväänä kisattiin raviohjelmaa - tulos oli siis reilusti hyväksytyn puolella, 57,200%! Kai se on uskottava, että pieni Rytty on jo heB-tasoinen, kun virallisen koulutuomarin allekirjoituksella tämä tulos saatiin. Sitä täydellistä koulukisaonnistumista jäätiin kuitenkin edelleen odottelemaan, mutta ehkä vielä joskus...

Seuraavaksi kisattiin rataesteitä, luokkana mukavan helppo 40 cm tyyliarvostelulla. Rataan sisältyi normaalien esteiden lisäksi mm. laukkapuomi, ravisiirtyminen ja pakolliset laukanvaihdot esteiden päällä. Jälkimmäistä jännitin eniten, sillä vaihdoissa on välillä ollut ongelmia, mutta nyt ne ovat alkaneet tulla hienosti rutiinilla vähän huonommillakin hypyillä ja kaikki vaihdot tulivat radalla suoraan! Muutenkin fiilis oli ihan hyvä, paria hassua paikkaa lukuunottamatta rata tuntui ihan tasaiselta, joskin ratatempo olisi saanut olla parempi.


tästä kuvasta myös kiitokset Nean suuntaan :)Tuloksemme riitti lopulta toiseen sijaan! Eniten pisteitä kerättiin hyvistä teistä. Muut arvostelukohdat olivat istunta, hevoseen vaikuttaminen, hyppyihin mukautuminen, tempo, tasapaino ja rytmi sekä yleisvaikutelma.


Ihana Rytty on niin ylpeän näköisenä saavutuksestaan! Ylpeä se saa ollakin, enpä olisi vuosi sitten uskonut, että aletaankin napsia näitä ruusukkeita näköjään estepuolelta koulun sijaan...

Päivän viimeinen osuus oli maastoesteet, joissa menimme pienimmän mahdollisimman korkeuden, kun ei ehditty maastoesteitä treenailla yhtään ennen kisoja. Rata meni ihan tasaisesti ja rohkeasti kaikkine vesihautoineen, banketteineen ja siltoineen. Saatiin kuitenkin virhepisteitä yhdestä voltista, jonka jouduin tekemään vauhdin kiihdyttyä pikkutukin jälkeen liian hurjaksi - poni ei olisi ehtinyt keräillä jalkojaan banketille, joten parempi ottaa varman päälle virhepisteistä huolimatta. Radalla oli kuitenkin tosi hauskaa ja se on tärkeintä!Kokonaisuudessaan päivästä jäi positiivinen fiilis, oli oikein hauskat ja erilaiset kisat, poni toimi hienosti kun kuski ei häirinnyt liiaksi asti menoa ja kyllähän se yksi ruusukekin mieltä lämmitti!

8 kommenttia

 1. Rytty näyttää niin ihanan keskittyneeltä noissa maastokuvissa...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no kyllä, se on kuule tarkkaa puuhaa ;)

   Poista
 2. Hyvältä näyttää teidän meno :)

  VastaaPoista
 3. Hienoa ! Kivalta näyttää teidän meno taas ;) Teidän hypyt sujuu jo todella hienosti :) Kivan näköinen maastorata :)

  VastaaPoista
 4. Mukavaa, että sujui! :) Mutta en ymmärrä miten pystyt hyppäämään koulusatulalla! :D Itse olen sitäkin kokeillut ja ihan pienillä esteillä, mutta tasapaino heittää niin pahasti, että olen pitäytynyt estepenkissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kaukana mukavastahan tuo on, mutta näillä mennään toistaiseksi kun ei muuta ole :D

   Poista