sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Esteura urkenee

... ja hienosti urkeneekin!

Tänään koitti tosiaan pienen kouluratsunalun ensimmäiset estekisat. Kuskia jännitti kamalasti, etenkin siinä vaiheessa kun ristikkoluokka oli takana ja rata "nostettiin" 40 cm korkeuteen - se näytti isolta. Kyllä vaan, kavalettikorkuiset esteet! Inhottaa tämä estejännitys, mutta yritetään hypätä nyt säännöllisesti ja myös valvovan silmän alla niin eiköhän se taas helpota, yhdessä vaiheessa kun ei jännittänyt hyppääminen yhtään näin paljoa.

© Nea

Aamulla meinasi tulla kiire, mutta lopulta ehdin kuin ehdinkin juosta radan läpi ja verkatakin ihan sopivasti ristikkoluokkaa varten. Ristikosta tuloksena oli 8vp ensimmäiseltä esteeltä, jännitys otti vallan ja siihen tuli kielto, sen jälkeen käveltiin sen läpi rymäyttäen puomit maahan ja jatkettiin matkaa. Vielä toisellekin esteelle poni meinasi stopata, mutta sitten se alkoi saada vähän ideasta kiinni ja loppurata sujui virheittä. Kuitenkin meno oli tosi jännittynyttä ja epätasaista, eikä radassa ollut varsinaisesti mitään näkemisen arvoista, joten en jaksanut ladata videota siitä.

Rytty oli niin tosissaan etten pysynyt menossa mukana!

Luokkien välissä ehdin hyvin käydä ottamassa muutaman verryttelyhypyn isompaa luokkaa varten, ja Rytty alkoi pikkuhiljaa rentoutumaan. Lähdin ensimmäisenä ja juuri ennen rataa meinasin jo ilmoittaa etten hyppääkään... Jännitti mielettömästi (huonolla tavalla), mutta jostain löysin kuitenkin sopivasti itsevarmuutta ja taisteluntahtoa ratsastaa puhtaan radan! Olin niin iloinen ja ylpeä, Rytty tsemppasi kovasti edellisestä epävarmasta radasta ja teki hurjan hyvän suorituksen. Ja lähes koko rata mentiin jopa laukassa! Yksi ravirikko tuli ponin kytätessä kentän laidalla olevia puomeja ja päädyin tulemaan esteenkin ravissa, ennen sarjaa taas otin tarkoituksella raviin, kun siihen tuli hieman hankala tie ja laukassa en olisi ehtinyt luultavasti suoristaa ajoissa.

© Nea

© Nea

© NeaKokonaisuudessaan jäi hirmu hyvä fiilis koko päivästä. Muistoksi saatiin onnistuneemmasta luokasta miniruusuke ja esinepalkintona pussillinen herkkuja ponille! Niitä ei tosin ole paljoa enää jäljellä, sen verran tuli jo ponia lahjottua hienosta suoriutumisesta taas uudessa ja jännässä tilanteessa. Omalta osaltani voisin kyllä tuota ratsastusta hieman parantaa, aloittaen esim. tasaisesta rytmistä radan läpi - on tosi huono ja ruma tapa tuo, että kun en näe paikkaa, niin lähden paria askelta ennen ratsastamaan kovasti eteen, mikä näkyi videollakin muutaman esteen kohdalla. Mutta tästä se lähtee!


© Nea

18 kommenttia

 1. Mielestäni todella siistiä ratsastusta! Vaikka toki huomasi tuon ajamisen alussa ennen estettä, ei se siltikään näyttänyt mitenkään silmiä riipovalta. Kätesi olivat myös tasaiset ja istunta hyvä, et häirinnyt ponin suoritusta. Todella upeaa menoa, ja mahtavaa että kiittit hevosta radan jälkeen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :) olin niin ilonen etten oikein osannu muuta ku kehua noin vuolaasti, ehkä vähempiki ois riittäny ;D

   Poista
 2. Tosi hyvän näköistä menoa! Oikeat laukat yms. :) Samaa mieltä ekan anon kanssa, tosi kiva kun taputit Ryttyä radan jälkeen. Usein näkee niitä, jotka ei taputa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep! musta on kyllä hyvä kehua hevosta aina, sekä silloin kun on hyvä rata takana kuin myös tilanteissa joissa ei ole itse niin tyytyväinen, tulee kieltämättä aina itelle vähän huono fiilis jos radalta poistutaan hevosta kiittämättä. olkoonkin kukkahattutäteilyä, mutta hevonen on kuitenkin aina kehunsa työnteosta ansainnut :)

   Poista
 3. Hienosti meni! :) Rytystähän tulee vielä estetykki ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, saapa nähdä mitä siitä vielä kehkeytyy! :D

   Poista
 4. Rytty meni tosi hienosti. Kyllä poni löytää vielä sisäisen estetykkinsä, vaikka onkin selkeästi vähän hitaammin lämpeävää tyyppiä :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sitä se kyllä on, mut sitten ku pääsee vauhtiin nii on mielettömän hyvä :)

   Poista
 5. Esteponihyytelöööö :3 Hyvä te!! :)

  VastaaPoista
 6. Voi kuinka ihana, poni niiin tohkeissaan! :3 Ja toi jännitys on kyllä ihan kamalaa, tuntuu että se vaan pahenee vuosi vuodelta.. :D Tietysti pitäisi vaan saada niin paljon hyppyjä alle, että lähtisi se jännitys, mutta ei se oo niin yksinkertaista! Tosi hienoa menoa teillä kyllä, onnea vielä tätäkin kautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! joo, kaipa sitä itsesuojeluvaisto alkaa nostaa päätään tälleen vanhemmalla iällä... :D

   Poista
 7. Voi ihanaa !!! Teillä menee tosi upeasti ♡ Sun on syytä olla ylpee :) Kyllä teistä vielä hieno esteratsukko tulee ;) Kun Rytty vielä vähän oppii lisää niin te menestytte hyvin :) Hienosti aloitettu "esteura" ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :) katotaan kuinka paljon vielä tästä puuhasta innostutaan :D

   Poista
 8. Olen aiemmin ajatellut, ettei Rytyllä ole sen ihmeämpi liike, mutta jestas miten tarmokasta ja hienoa laukkaa tuossa radallakin näkyi! Ei muuta kuin lisätreeniä vaan niin kyllä se jännitys siitä, poni näyttää tykkäävän kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä se on kivoja pätkiä väläytellyt kaikissa askellajeissa, treenin myötä tulee vielä paranemaankin! :) jep, kunhan ekan luokan jännityksen jälkeen pääsi vauhtiin niin sillä oli niiin kivaa! :D

   Poista
 9. Voi kuinka toinen on niin tosissaan :) Tosi hyvältä näytti teidän meno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllähän se nyt on tosissaan otettava tilanne kun on ekat julkiset pomput ;) kiitos!

   Poista