maanantai 13. huhtikuuta 2015

Estevalmennus videolla

Tänään meillä oli ihanassa aurinkoisessa säässä estevalmennus kotikentällä. Kesä selvästi lähestyy kovaa vauhtia, nimittäin meidän kenttä pöllyää jo ihan kunnolla! Tänään onneksi tuuli sen verran reippaasti, ettei pöly jäänyt pitkäksi aikaa kentälle huonontamaan näkyvyyttä. Kuuluvuutta tuuli kyllä mukavasti häiritsi - meni pari kertaa valmentajan ohjeet vähän ohi, hups!

Yritän nyt kirjoittaa suhteellisen lyhyesti, lopun videokooste kertokoot enemmän. Hypättiin pientä rataa, jossa joutui ahkerasti vaihtelemaan laukkoja ja kääntämään, eli hyvää harjoitusta Rytylle. Pari kertaa jouduttiin tekemään ylimääräisiä ympyröitä risti- tai vastalaukkojen takia, koska vaikka Rytty näyttää hypätessä varsin hitaalta ja sinänsä sitä onkin, niin se ei ole silti kovin hyvin kuulolla ja on vaikea vaihtaa laukkaa nopeasti jos se ei esteen päällä vaihdu. Ei mitään vakavaa kuitenkaan, tietysti kisastartteja ajatellen olisi hyvä saada vaihdot tulemaan nopeammin, kun siellä ei kannata voltteja ruveta tekemään... ;)

Kaarrelaukkaa pitää vielä treenailla paljon. Se on ollut itselleni ongelmana aina, oli ratsuna sitten Rulle, Rytty tai esimerkiksi Sunny. Entistä vaikeampaa siitä tekee minulle poni, jota pitäisi kaarteessa tosi paljon tukea pohkeella ja erityisesti ratsastaa sisäpohje läpi. Videoilla näkyykin välillä todella huolimattomia kaarteita, jotka johtuvat siitä, ettei poni ole sisäpohkeen suhteen ihan kuulolla. Muutenkin Rytyllä on laukan säätelymahdollisuudet vielä melko heikot, joten paikkojen osuminen on vähän arpapeliä - joskus tulee hyvin ja joskus huonommin. Tänään erityisesti keskellä olevalla ristikko oli jostain syystä tosi vaikea, ja sille tulikin kaikista huonoimmat hypyt, kuten videolta näette. Ei olla vielä Rytyn kanssa ihan synkassa, välillä on tosi vaikea arvioida, milloin se on hyppäämässä kauempaa ja milloin lähempää. Tämä tulee tietysti helpottumaan paljon, kunhan laukan laatu vielä paranee nykytilanteesta ja itse opin ymmärtämään hypätessäkin ponin sielunelämää paremmin.

Korjailtavaa siis riittää, mutta kaiken kaikkiaan jäi valmennuksesta ihan hyvä fiilis ja uskoisin, että näillä eväillä uskalletaan lähteä vapun tienoilla kisoihinkin hyppäämään. Tässä ehtii hyvin vielä muutaman kerran treenaamaan ja eipä se pikkukisoissa maahankaivetuilla esteillä ole niin tarkkaa, ratatilanteita on kuitenkin ihan hyvä alkaa harjoittelemaan jo nyt! Videolla näkyy suurin osa hypyistä, eli mukana on myös niitä hetkiä, kun kaikki ei mene ihan putkeen. Rytyn kanssa pieniä konfliktitilanteita tulee vielä melko paljon, joten epärealististahan olisi jättää ne näyttämättä teillekin.Liian ankaralla kädellä ei saa taaskaan katsoa ja kommentoida, me vasta harjoitellaan! Puomi- ja kavalettiharjoituksia pitää vielä hyödyntää paljon, niiden avulla voi hyvin tehdä pieniä ratoja mm. kaarrelaukkaongelmaa ajatellen, vaikkei varsinaisia hyppykertoja ehdikään montaa ennen kisoja tulla. Eiköhän me selvitä, jos vielä pari kertaa ainakin ehditään valvovan silmän allakin hyppäämään :)

14 kommenttia

 1. Jes video postaus :) ! Siis tosi hienostihan te menette :) Onhan siellä tietysti vähän pientä korjailtavaa mutta oikeesti mä sit oon varmaan vähän huono katsomaan mutta en näe siellä kuin satunnaisia virheitä :D Onhan niitä vähän mutta ootte kyllä kehittyny tosi paljon :) Sä hyppäät kyllä Rytyllä ihan varmasti paremmin kuin minä millään hevosella XD Tästä on suunta vain ylöspäin ;)

  VastaaPoista
 2. Sä oot ehkä vähän liian ankara itsellesi :) tuohan näytti paljon paremmalta mitä teksti antoi ymmärtää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no joo, sitä tulee helposti katsottua omaa menoa vähän liiankin kriittisesti :D

   Poista
 3. Teidän menohan näyttää jo tosi hyvältä!! :) Ei muutakuin kisoihin vaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiitos, ehkä me sitten uskalletaan ;D

   Poista
 4. Samaa mieltä myös minäkin, menohan näyttää tosi kivalta! :)

  VastaaPoista
 5. Mene näytti kyllä tosi varmalle ja tasaiselle :)

  VastaaPoista
 6. Ihan kivaltahan tuo meno näyttää! :)
  Ei saisi katsoa näitä videoita, kun tulee ihan ikävä omia hevosteluaikoja. :)

  VastaaPoista