keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

8.4.2014


Varmasti yksi parhaita päätöksiä koko elämäni aikana on ollut ostaa Rytty. Kun hevosenosto tuli ajankohtaiseksi, kävin läpi myös muita vaihtoehtoja - lähinnä sen kannalta, riittävätkö taitoni viemään projektihevosen onnistuneesti kohti aikuisuutta. Loppujen lopuksi päätös oli kuitenkin helppo, ja vuosi sitten lämpimänä ja aurinkoisena kevätpäivänä raapustin allekirjoitukseni kauppakirjaan ja omistajanvaihdosilmoitukseen. Onneksi pelkojeni sijaan hyvän valmennuksen, ponin kanssa aiemmin tehdyn huolellisen pohjatyön ja kärsivällisyyden ansiosta Rytystä on tullut oikein fiksu ja kiva harrasteratsu - ja ennen kaikkea ystävä.


Nyt olen iloinen että uskalsin ottaa haasteen vastaan, sillä sen lisäksi että Rytty on paras mahdollinen hevonen minulle tähän tilanteeseen, niin nuoren omistaminen on ollut vielä paljon parempaa kuin kuvittelin. Etenkin se palkitsevuuden tunne, kun huomaa edes pientä edistystä tapahtuneen ja se, kun poni muuttuu koko ajan paremmaksi ja omaan käteen sopivammaksi ratsastaa, on ollut korvaamattoman hienoa kokea. Vaikea selittää, mutta sitäkin helpompi tuntea. Ollaan molemmat vuoden aikana kasvettu ja opittu paljon ja parasta on se, että ollaan saatu tehdä se yhdessä.

Poni on osoittanut olevansa juuri sellainen kultakimpale, jollainen ajattelinkin sen olevan vuosi sitten papereihin lopullista allekirjoitustani rustatessa. Tätä päätöstä ei ole tarvinut katua hetkeäkään.


Otettiin nämä kuvat viime sunnuntaina ja päätin säästää ne koristamaan tätä postausta. Alla "viralliseksi" valikoitunut rakennekuva Rytystä, etujalat tosin jäivät nähtävästi väärinpäin ja itseäni se häiritsee suunnattomasti, mutta yrittäkää te olla välittämättä!


Loppuun vielä muutama kuva Rytystä ja sen kaverista! Hän vieraili pääsiäisenä meillä ja Rytty oli kovin iloinen, kun sai tarhaan hetkeksi vähän aktiivisemman leikki- ja rapsuttelukaverin. Nämä kuvat sattuvat itse asiassa oikein hyvin tähän, koska kyseisellä voikkokaverilla on omistajansa kanssa vuosipäivä huomenna. Ponit asuivat heti ostamisen jälkeen reilun kuukauden samalla tallilla ja tarhasivat silloin yhdessä, eli siitä saakka ovat olleet kavereita. Nykyään ne asuvat viiden kilometrin päässä toisistaan, mutta onneksi vielä välillä näkevät!

"hei ootsä kuullu jo tän uusimman juorun, ku se Patu on kuulemma taas lihonu 20 kg viime viikosta..."

"HAHAHA, katoinki et sen maha on taas kasvanu!"

"otetaa kisa et kumpi näyttää enemmän laamalta, än yy tee nyt!"

"vitsit sikseen, oikeesti ollaan kyl söpöjä"

24 kommenttia

 1. ihania nuo viimesimmät kuvat! :-D

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia ja onnea teille! :)
  Nuo nuoret on kyllä huippuja, meilläkin alkaa tänä keväänä projekti kun olisi tarkoitus saada aasilapsi 2,5v kärryjen eteen... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :) oi voi, onnea projektiin, oon kuullu että noilla otuksilla osaa olla oma tahto :D

   Poista
 3. Teetitkö Rytystä ostotarkastusta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. anonyymien hyökkäystä odotellen, mutta ei tehty ostotarkastusta. mulla on hyvin luotettavilta tahoilta ponin koko historia tiedossa ja sen takia uskalsin näin tehdä, vaikka tietysti aina on se mahdollisuus että on jotain sellaista mitä eivät ex-omistajatkaan tienneet, mutta näillä mennään :)

   Poista
 4. Rytty ja Rytyn kaveri ovat varsin hauskoja yhdessä :D <3 Kovasti onnea vuosipäivän johdosta!

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia :3 Voi Patuuu... 20 kg :DD

  VastaaPoista
 6. Eikä :D Noi kuvatekstit oli kyllä parhaita :DD Suloinen tämä viimeinen! :3

  VastaaPoista
 7. Ihana postaus :) Onnea teidän vuosipäivälle ♡ Ootte kehittyny huimasti ;) Ja noi kuvatekstit on tosi hyvät :D

  VastaaPoista
 8. Onnea vuosipäivästä! Ihana tuo viimeinen kuva. :)

  VastaaPoista
 9. Onnea vuosipäivä johdosta! Nuoren ponin kanssa työskenteleminen on kyllä jotakin käsittämättömän palkitsevaa. Olen jollakin tavalla todella onnellinen siitä, että poniepäonnen jälkeen saitkin käsiisi voikon unelman :)

  VastaaPoista
 10. Voihan ponit miten sulosia tuossa viimesessä kuvassa! ♥__♥

  VastaaPoista
 11. Onnea vuosipäivästä! :3 ihanat kaverukset <33 :D

  VastaaPoista