torstai 5. maaliskuuta 2015

Toisenlaista treeniä


Posti toi alkuviikosta odotetun paketin, kun tilaamamme naruriimut saapuivat. Vihdoin on kunnolliset välineet myös maasta tapahtuvaan työskentelyyn! Tämänpäiväinen liikutus koostuikin vaan maastakäsittelystä, ja kuvaajankin sain onneksi pitkästä aikaa messiin."tiellä menee muita hevosia, en mä nyt voi mihinkään väistöihin keskittyä!"


Meillä oli muutama erilainen tehtävä joita tehtiin ja lisäksi sitten vähän yleisiä luottamusharjoituksia. Rakensin mm. estetolpista kapean kujan, johon ponin piti mennä lähettämällä käynnissä ja ravissa, myöhemmin myös vapaana. Rytyn kanssa ei ollut ongelmia tässä, veikkaisin osansa tehneen ahkerat lastaustreenit, jolloin tuollaiseen kujaan meneminen ei tunnu missään ;) Siellä oli kopiseva vanerilevykin maassa, mutta sekään ei herättänyt mitään hämmästystä Rytyssä.

Välillä Rytyn keskittyminen hieman harhaili, mutta pääosin sujui ihan loistavasti! Pitäisi miettiä jotain vähän vaikeampia harjoituksia Rytylle, kun se on näissä perusjutuissa jo niin hyvä, tai siis kun se on aikanaan niin hyvin opetettu että jopa minulle on helppo työskennellä ponin kanssa vaikken itse hommassa mikään osaava olekaan. En vaan oikein tiedä, mitä lähtisi kokeilemaan, mielikuvitus on jostain syystä niin rajallinen!

askartelin muovikasseista ja vanhasta kouluraipasta pelotuksen, saapa nähdä kauan jesariviritykseni kestää :D
lopussa lisättiin haastetta, ponin piti mennä kujaan lähettämällä vapaana ja vielä alittaa pelottava huiska!

Alla on vielä pieni videokooste muutamasta tehtävästä. Huomenna olisi tarkoitus kuvailla ratsastusta ja kenties Rulleakin, joten palaillaan sitten! :)17 kommenttia

 1. Vautsi, kuinka upeita kuvia! Rytty on ihan mielettömän suloinen, korvansa kanssa, joka on liimautuneena sinuun päin :)
  Kuinka pitkä tuo teidän köysi muuten on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitoksia! vähän tylsän harmaitahan näistä kuvista kelistä johtuen tuli, aurinkoisia päiviä ootellessa... se on 3,6 metriä, musta just sopiva pituus, tuosta pidempi voisi olla jo vähän "tiellä" ja tolla pystyy kuitenkin hätätapauksessa vähän juoksuttamaankin jos tarve vaatii :)

   Poista
 2. Hienoja kuvia! Pitäisi itsekin väsätä tuollainen "pelätin" maastakäsittelyyn, kun en ole sellaista koskaan kokeillut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti :) kannattaa kyllä, ei ollut kallis eikä vaikea tehdä!

   Poista
 3. Tosi kiva postaus :) Rytty näyttää olevan tosi hyvä maastakäsiteltävä ;) Kiva jos kuvaat Rulleakin :) Teidän kenttähän on jo melkein sula :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! jep se alkaa onneksi olla sula, niin pääsee ratsastamaan taas kunnolla :)

   Poista
 4. Vautsi! :D Hienoa meininkiä ja kiva jos tulee myös Rulle-postausta :)

  VastaaPoista
 5. youtubesta ja googlesta löytyy paljon eri maastakäsittely jutskia, kivasti meette ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo pitääkin koittaa googletella jotain! :)

   Poista
 6. Maastakäsittely onkin mielenkiintoista! :) Kivan näköisiä tehtäviä teillä :D

  VastaaPoista
 7. Miten teillä on noin sula kenttä?! :o Kateellisena täällä joka päivä kyttään kentän kuntoa, mutta huonompaan suuntaan menossa, eikä näytä mitään sulamisen merkkejä..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. samaa katselin kans, ihan mielettömän näköinen verrattuna meidän kauhistukseen! :D

   Poista
  2. en mä tiiä, se aurattiin myöhään talvella tosi "sileeksi" eli siinä oli vaan pieni kerros lunta ja toi kenttä sijaitsee sellasella paikalla että kun aurinko paistaa niin se paistaa siihen koko ajan, eli sulaa nopeesti :D ja nyt on ollut täällä pitkän aikaa koko ajan plussakelit, korkeintaan yöllä jotain aste pakkasta niin se on sulanut ilman aurinkoakin ihan mukavasti :)

   Poista
 8. Kokeile peittää koko poni pressulla, se on yks juttu mitä tollasille vähän vahvempihermoisille hevosille on kiva tehdä. Toki pienin askelin jos ei oo koskaan ennen tehty mut Rytyn kohdalla voisi varmaan onnistua aika nopeesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo toi pressu oiskin hyvä, sillä pystyy tekemään monipuolisemminkin kaikkea ton lisäks, esim. kävelemään päältä ja heiluttelemaan! pitää kysyy iskältä että löytyiskö sellasta tälläseen käyttöön :D

   Poista