perjantai 13. maaliskuuta 2015

Rytyn varusteet, osa 2: loimet

Ensimmäiseen osaan pääset tästä!

Tällä kertaa pääsette kurkistamaan Rytyn loimivarastoon! Tästä osasta tuleekin hieman lyhyempi kuin edellisestä, sillä loimia Rytyltä ei kovin montaa löydy. Klippaamattoman hevosen kanssa selviää aika vähällä, kuivatusloimia tosin voi tarvita paljon jos on oikein paksu karva ja kova hikoilemaan, mutta niitä löytyykin meiltä riittävästi. Ensi talveksi kaipaisin ehkä lisäykseksi vielä kaulakappaleellisen kevyen ulkotoppaloimen, vaikka näinkin ollaan pärjäilty.

Loimet ovat ehkä maailman vaikein asia kuvata! Luultavasti ainoa tapa saada kuvattua ne oikeasti järkevästi olisi hevosen päällä, mutta ei ollut avustajaa (saati aikaa tai intoa) siihen. Lopulta päädyin vaan asiallisesti heittämään ne maahan ja kuvaamaan korokkeen päältä koska ihan sama, se on vaan hiekkaa jonka saa ravistelemalla pois...

KUIVATUSLOIMET


Hööksiltä ostettu Showmasterin fleeceloimi on ollut hyvä erityisesti kisoissa, koska on sen verran reilunkokoinen Rytylle, että menee hyvin satulan päälle - ja on (toistaiseksi) riittävän edustavassa kunnossa, joskin hitusen karvainen. Vasemmalle puolelle on painettu Lena Furbergin piirtämä hevonen, ilman sitä loimi olisikin varsin tylsä!


Siniruudullisen fleeceloimen alkuperästä tai merkistä minulla ei ole mitään tietoa, sillä loimi on tullut aikanaan Patun mukana. Patulle se on kuitenkin hieman pieni, joten olen varastanut sen Rytyn käyttöön. Suloisen värinen loimi, joka on iän myötä jo hieman kulahtanut (vaikka kuvassa näyttääkin yllättävän priimalta), mutta kotikäytössä toimii edelleen loistavasti.


Eskadron Focus -fleeceloimi puolestaan on Rytylle hieman pieni, joten ei ole juurikaan käytössä. Hätävarana lähinnä pyörii nurkissa, jos joutuu oikein monta kertaa vaihtamaan loimea. Tämäkin näkyy olevan yllättäen täynnä valkoisia karvoja... Ihanaa, kun ne ne pirulaiset eivät voi jäädä vain sisäpuolelle ja niitä ei saa millään irti.


Euroriding on minulle merkkinä ihan vieras, mutta olen ollut viime syksyn HIHS-ostokseen oikein tyytyväinen. Loimi olikin talven ajan ahkerasti käytössä, näille keleille se alkaa tuntua hieman liian tuhdilta, kun on niin paksua fleeceä. Ja pinnallinen kun olen; kuvassa väriyhdistelmä ei näytä niin hyvältä, mutta livenä on myös kivan näköinen ja ollut kisoissakin käytössä.


Villa(sekoite)loimi on Horzelta lähtöisin. Se on aika ohut, mutta toimiva ja olen ollut tyytyväinen. Erityinen plussa irrotettavista mahavöistä - on niin kiva, että kun niitä ei tarvitse, voi solmimisen sijaan vain irroittaa ne toiseltakin puolelta. Koristeellisuutensa puolesta tuntuu melkein pahalta käyttää sitä kotona, eli kisoissakin menee tämä loimi oikein hyvin! (Paitsi onpas se kuvassa ryttyinen, heh heh.)

ULKOLOIMET


Eskadronin sadeloimi, kuten myös alempi toppaloimi, on Leidin perintöä. Muuten hyvä loimi, pitää vettä loistavasti ja istuu hyvin Rytylle, mutta siitä hajosi kaksi pikalukkoa (etusoljesta ja jalkalenkistä) varsin nopeasti. Eipä siinä suurta ongelmaa ole, kun ne on helppo vaihtaa uusiin, mutta lähinnä kyse on periaatteesta - luulisi, että tuon hintaluokan loimessa olisi kestävät lukotkin, kun esim. Rullen Rainbusterissa ne ovat kestäneet loistavasti vaikka kuinka monta vuotta.


Ulkotoppaloimi ja irroitettava kaulakappale on Treadstone Caesar merkiltään. En tiedä loimen paksuutta, mutta veikkaisin 300g. Talvikarvaponilla ei ole juurikaan käyttöä tälle, talvella liikutuksen jälkeen ulkoillessa sekä kovimmilla pakkasilla oli kyllä joskus päällä. Ollut hyvä ja toimiva loimi kuitenkin, tosin en tykkää sen väristä :DSiinä kaikki tällä kertaa! Pahoittelen vielä epäedustavia kuvia, nuo jyrkät varjot eivät ainakaan helpottaneet ongelmaani saada loimet kuvattua kauniisti. Jospa tästä kuitenkin jonkunlaisen käsityksen sai!

Loimia ostaessani olen välillä melkoisissa vaikeuksissa, sillä Rytyn loimikoko vaihtelee 135 ja 155 välillä. Suurin osa näistä on kyllä 145, pari 135 löytyy ja ainoastaan tuo toppaloimi on 155, sekin Rytylle hieman reilu. Mutta välillä on hankala yrittää miettiä, että sopiiko juuri tästä loimesta 135 vai 145 paremmin, vai olisikohan kenties niin pientä kokoa että 155 menisi... Elämän suuria ongelmia!

4 kommenttia

 1. meillä on eskadronin sadeloimessa kestäny lukot ihan hyvin, outoa! mut kiva postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hyvä niin, mä oon varmaan vaan kohdellu niitä lukkoja väkivaltasesti tai jotain... :D

   Poista
 2. Meillä eskadronin loimi on ollut ihan ok kestävä (jos muutamaa hampaanjälkeä ei huomioida), mutta oon muutamalta ihmiseltä kuullut, että eivät ole kestäneet niin pitkään kuin niiden tosiaan olettais kestävän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. okei! ehkä niissä on sitten eroja kappaleiden välilläkin kun vaihtelua tuntuu olevan :)

   Poista