maanantai 30. maaliskuuta 2015

Kaudenaloituskisat

Eilen suunnattiin Rytyn ja Patun kanssa isolle kylälle, eli Kouvolan Ratsastajien 1-tason koulukisoihin. Oli ihanan myöhäinen lähtö (vasta 12 maissa startattiin kotoa, luksusta!), mutta olin silti aamulla törkeän väsynyt - kiitos kesäaikaan siirtymisen. Niin joo, ja ehkä vähän senkin, että pesin varusteita yömyöhään, kun sitähän ei voinut aiemmin aloittaa...


Joka tapauksessa lähtö sujui jouhevasti ja aamulla ei letityksen ja pakkaamisen lisäksi ollut juuri muuta tekemistä, kun olin edellispäivänä tehnyt suurimman osan valmisteluista. Perillä poni ja kuski kuntoon ja kentälle tekemään vähän käyntityöskentelyä alkuun. Rytty oli tosi jännittynyt, katseli ympärilleen ja hirnui, joten kovin keskittyneitä pätkiä ei kentällä saatu. Maneesiverkassa poni olikin parempi, kun ei ollut ympäristössä niin paljoa katseltavaa. Pelkäsin hieman 15 minuutin verkan lyhyyttä etukäteen, mutta lopulta se riitti ihan hyvin. Rytty tuntui verkassa kivalta, tosin vähän hitaalta pohkeelle, mikä on vielä ongelmana ponin jännittäessä kisatilannetta.

Kaikki ratsastuskuvat © Maria Palmroos, kiitos!


Lähdettiin kolmantena, eli hieman ehti tatsi kadota verkan jälkeen ennen kuin päästiin radalle. Rata alkoikin tervehdyksen jälkeen heti meille vaikeimmalla osuudella, eli askeleenpidennyksellä. Se jäi hieman vaatimattomaksi ja tuntuma katosi kesken lävistäjän, mutta tätä pitää harjoitella vielä paljon... Seuraavaksi lävistäjä käyntisiirtymisellä, muuten ok, mutta siirtyminen hieman kättä vasten. Käynnissä laukannostoon, tahtirikko ja siitä seurannut väärä laukka, jes! Korjasin liian hätäisesti ja nousi uudelleen väärä laukka, sen jälkeen löytyikin sitten oikea.Laukannostosta tuli numeroksi 2 ja sen jälkeisistä ympyröistä 4,5, jotka laskivat pistesaldoa roimasti, eli suosittelen kyllä lämpimästi kaikille nostamaan aina myötälaukan suoraan! Täyskaarto ravissa ok, sitten keskikäynnissä poikittaen kulman läpi ja vasemman laukan nosto. Laukkaympyrät tahdikkaasti, mutta edelleen hieman poikittaen. Täyskaarto oli taas ihan ok, sitten puoli kierrosta maneesia ympäri ja rata poikkisuuntaan leikkaa pysähdyksellä. Sitten keskihalkaisijalle, tällä kertaa melko suorasti, ja vielä viimeinen pysähdys ja tervehdys.
Minulla oli salaisena tavoitteena saada yli 60%, eli niin ettei ainakaan edellisestä kisoista huononnettaisi tulosta, mutta radan jälkeen minulle oli kyllä selvää ettei tulla sinne yltämään. Ratsastin vähän puoliteholla ja se näkyi suorituksessa selvästi, 56,667% olikin oikein realistinen tulos tuollaisesta ratsastuksesta. Onneksi alapisteet (istunta 6,5, apujen käyttö 6, tiet 6,5 ja harmonia 6) pelastivat tulosta aika paljon ylöspäin, sillä varsinaisissa radalta saaduissa pisteissä ei tosiaan loistettu. Tuomarilla oli suhteellisen tiukka linja, koska noinkin huonoilla prosenteilla ei jääty kuin parin ratsukon päähän sijoituksesta, oltiin lopulta kahdeksansia 17 lähtijästä.


Tuomari oli onneksi myös ihanan monisanainen, jokaiseen kohtaan oli kirjoitettu kunnolla palautetta ja alas hyvä yhteenveto, johon oli myös laitettu positiivista ja kannustavaa palautetta vaikkei sitä olisi muuten juuri ollutkaan. Se on kuitenkin mielestäni etenkin näissä 1-tason kisoissa tärkeää, kun moni on vasta harjoittelemassa kisaamista. Panostettavaa meillä löytyy vielä paljon, mutta kaikki aikanaan, nyt kova tsemppi päälle ennen kotiseuran kisoja 26.4! Ehkä vielä joskus opin pitämään omat kisahermonikin sen verran kurissa, että ratsastan kunnolla myös radalla.

4 kommenttia

 1. Kiva kun aloititte kisakauden ;) Mukava taas seurata tällä tavalla teidän kehitystä :) Eikä se mitään jos vähän virheitä tulee ;) Siitä on taas hyvä lähteä parantamaan, tsemppiä !

  VastaaPoista
 2. Hieno Rytty ja hyvä te! Nuohan meni ihan hyvin kauden aloituskisoiksi ja ainakin eilen sitä kisavideotanne katsoessani en kyllä paljoa moitittavaa nähnyt ;) Ihana Rytty tuossa tokavikassa kuvassa, mitkä ihanat silmät hänellä on :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no 15 sekunnin instavideolta ei koko totuus näy... ;) hahaa, hän järkyttyi kovasti aplodeista :D

   Poista