sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Lentävä lumipallo


Rytyn kanssa on tämä viikko ollut harvinaisen puomipainotteinen. Maanantain maaston jälkeisestä puomitunnista pari sanaa mainitsinkin jo edellisessä postauksessa, ja tällöin valmentaja kehotti laittamaan ponille vaan enemmän puomeja yliteltäväksi ihan normaalin koulutreeninkin oheen, se kun tekisi sille älyttömän hyvää. Se kuulemma tällä hetkellä huomattavasti paremmin osaa katsoa mihin jalkansa laittaa verrattuna esim. vuoden takaiseen, mutta vielä piisaa harjoiteltavaa. Rytyllä helposti myös tempo alkaa hiipua, kun laitetaan puomeja eteen, joten sitä pitää korjailla myös.

Puomitunnin jälkeen ollaankin menty puomeja/kavaletteja perjantaina ja lauantaina ja ne sujuvat hyvin silloin, kun olen saanut ratsastettua laukan riittävän energiseksi ja kuitenkin pysymään hyvin kasassa. En vaan aina näe puomeillekaan paikkaa, kun Rytystä on tullut vähän innokkaampi ja sen sijaan että ylittäisi aina ne niin läheltä kuin mahdollista, tekeekin se välillä extremeloikkia todella kaukaa ponnistaen. Joo Rytty, eihän maapuomeista kuuluisi ihan vaan astua yli... Mutta näitäkin on vaan tehtävä paljon, jotta siitä tulee rutiinia ponille.

Tänään oli aikomus käydä vähän hankitreenailemassa, mutta jäätävän sään takia koin turvallisemmaksi mennä maneesin suojiin ja siellä tuulen paukkeessa tehtiin ensin kevyt koulutreeni. Rytty oli olosuhteisiin nähden oikein hyvä - parempaa keskittymiskykyä en tänään odottanutkaan, sen verran sitä jännitti äänekäs maneesi. Myöhemmin muut olivat vielä irtohypyttämässä hevosia ja päätin ottaa Rytynkin messiin. Sitä on aiemmin irtohypytetty, mutta itse en ole ollut näkemässä, joten en tiennyt miten tulisi sujumaan. Ihan innolla se kujaan meni ja hyppäsi vaihtelevasti, välillä tuli Rytyksi hyviä hyppyjä ja välillä se taisi unohtaa omistavansa neljä jalkaa... Korkeimmillaan okseri oli ehkä hurjat 60 cm ja onnistuneen viimeisen hypyn jälkeen otettiin vielä pienille ristikoille hyvänmielen hypyt. Oikein hienosti meni siihen nähden miten vähän hyppykokemusta (ja -lahjoja) ponilla on, olin tosi tyytyväinen sen suoriutumiseen!

missäs se kamera on, täytyy muistaa poseerata... oho, ai siinä oli puomi!Vaikka ponilla onkin tekniikka vielä hakusessa, niin kiinnitin näissä kuvissa huomiota siihen miten iloiselta se näyttää! Kyllä se taitaa sittenkin tästäkin puuhasta tykätä, ainakin vähän... :) Ehkä tässä innostun uudelleenkin irtohypyttämään vielä kun täällä ollaan, tekee ihan hyvää Rytylle joutua asettelemaan jalkojaan noinkin! Ja uskallan laittaa tikkuja edes hieman korkeammalle, selästä kun pelottaa liikaa :D

12 kommenttia

 1. Kiva postaus :) Hienostihan tuo sun Lumipallo lentää, kyllä siitä vielä esteratsu tulee ;)
  Rytty näyttää tosiaan iloselta hypätessään ♡ Toiseksi vikassa kuvassa on hieno ilmavara :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha, saapa nähdä :D joo, sille piti hieman liioitella kun kävi elämä muuten liian tylsäksi!

   Poista
 2. Onko mulla mennyt jotain ohi vai ootteko siis taas muuttaneet sinne maneesitallille ? :D kuinka pitkäksi aikaa ? Mekin oman hepan kanssa siirryttiin maneesitallille täyshoitoon, osaan kyl arvostaa sitä nyt ihan erilailla XD

  Noi kuvat oli kyllä söpöjä missä rytty hyppää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en oo kyllä tainnut kovin selkeesti kertoa, jossain sivulauseessa vaan maininnut :D mutta joo täällä ollaan taas hetki, en itse asiassa tarkkaa aikaa osaa sanoa mutta luultavasti pari kolme viikkoa vielä :)

   Poista
 3. Mistä tuo kuvissa oleva riimu on ostettu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hööksiltä, nämä http://www.hooks.fi/produktsida/nahkariimu-comfort-claridge-houser/45187/45189/
   ovat vaan edellistä mallistoa joten nähtävästi nettikaupasta loppu, myymälöistä voi kuitenkin vielä löytyä :)

   Poista
 4. Ihana Rytty, oikee esteponi! :D Teidän kehitystä on niin kiva seurata, kirjotat hyvin ja ootte ihan superkaksikko. :)

  VastaaPoista
 5. Mikä ilmavara! Ootte estekentillä tätä menoa aiemmin kuin me Milkyn kassa selviydymme ristikkoluokasta puhtaalla radalla läpi ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha no vielä kun meno saataisiin samanlaiseksi silloinkin kun kuski on häiritsemässä kyydissä, siinä riittää vielä hommaa ;) mutta jospa sitä kevään aikana korkattaisiin estekisailukin!

   Poista
 6. Olipa taas kerran kiva postaus.:) sun blogi on kyllä tosi upea, hyvin kirjoitetut tekstit ja hienot kuvat, näkee että tähän panostetaan.:)

  VastaaPoista