sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Hyppyjä ja klassista

Paljon ollaan taas treenailtu ja kuvien puuttuessa olen tarkoituksella jättänyt kirjoittamatta, mutta nyt loppuviikon spesiaalipäivistä haluan pari sanaa mainita vanhojen kuvien kanssa, ihan jo siksi että voin sitten kertailla täältä myöhemmin kun jossain vaiheessa unohdan kuitenkin mitä tehtiin ja opittiin! Eli perjantain estetunti ja lauantain klassinen valmennus aiheena tällä kertaa.

Perjantain pompuilla tuli Rytylle uutta asiaa, nimittäin hypättiin ponin elämän ensimmäiset kolmoissarjat! Lisäksi treenailtiin vaihtoja esteen päällä, niitäkin Rytty on tehnyt vaan kerran aiemmin. Hypyt meni ihan jees, hieman toivoisin enemmän aktiivisuutta ihan alusta alkaen, nyt Rytty on ekoilla hypyillä hidas pohkeelle ja vikoilla saa jo pidätellä. Jälkimmäinen on toivottavampi, sillä kun poni tulee paremmin ohjaa vasten, on sitä helpompi ratsastaa. Mutta no, kuten viime postauksessa sanoin, se syttyy hitaasti ja sen kanssa on elettävä! Sarja oli diagonaalilla ravilähestymisellä apupuomin kanssa ristikko - askel - pikkupysty - kaksi askelta - ristikko. Rytty valahti helposti etupainoiseksi, mutta suoriutui kuitenkin mallikkaasti ja oikein hyvällä mielellä taas lopeteltiin hypyt!


Lauantai oli taas klassinen päivä ja teoriatunneilla opiskeltiin sitä, kuinka hevosen suun rentoutuminen vaikuttaa ihan koko hevosen rentouteen. Valmennuksessa jatkettiin aika lailla samojen asioiden parissa kuin viime kerralla, mutta nyt päästiin ottamaan myös ravia mukaan ja lisäksi tehtiin avotaivutusta suoralla uralla. Rytty oli viime kerrasta edistynyt, se venytti paljon paremmin ohjaa kohti eikä jäänyt niin tyhjäksi. Ravi sillä on kuulemma iso ja kiva, mutta takajalat ovat aika hitaat. Teki mieli sanoa että huomasin kyllä edellispäivän estetunnilla, sen verran puomeja tuli mukaan nimenomaan takajalkojen toimesta... :D Mutta kuten valmentaja sanoi, poni on vielä nuori ja takaset tulevat siitä kyllä ajan mittaan kehittymään ja nopeutumaan. Ja toki kun tehdään estejumppaa, se vaikuttaa myös koulupuoleen ja toisinpäin.

Itse sain kuulla kunniani taas sisäohjan liiasta nypläämisestä. En tajua, kuinka pahasti huonot tavat voikaan ihmiselle pinttyä, sillä en oikeastaan edes huomaa tekeväni sitä ellei joku ole sanomassa. Pitää nyt vaan jälleen yrittää keskittyä siihen lisää... Lisäksi ravissa puristan polvet satulaan ja se vaikuttaa tietysti negatiivisesti, ensinnäkin poni hidastaa vauhtia ja toisekseen oma pohjevoima heikentyy. Ravissakin saatiin kuitenkin hyviä pätkiä, kun poni oikeasti venytti ylälinjaa ja selkeästi tunsin kun sen selkä nousi! Tähän päästäkseen tarvittiin vaan lavat oikeaan asentoon ja sisätakajalkaa alle - niin pienestä se voikin olla kiinni. Avoissa Rytty aloitti hyvin, mutta nopeasti suoristi itsensä jos en ollut riittävän hereillä sisäpohkeen kanssa. Yleisestikin Rytty on kuulemma suora pötkylä, jota pitää jumppailla paljon, jotta se liikkuessaan pitää ne lapansa oikein ja olisi muutenkin taipuisampi. Ohjeena siis treeniin mahdollisimman vähän suoria uria, mahdollisimman paljon ympyröitä ja suunnanvaihtoja.


Nyt sunnuntaista maanantaihin meillä on vielä lyhykäinen kurssi ohjelmassa ja pian sen jälkeen otankin Rytyn omaan talliin taas! Vielä en ole varma tullaanko suoraan kurssin loputtua kotiin vai ollaanko vielä pari päivää siellä, mutta ensi viikon puolella kuitenkin kotiudutaan. Sitten suunnittelin pitäväni Rytyllä kevyemmän jakson, eli paljon rentoa maastoilua sekä ihan vapaata. Se on kuitenkin vasta 6-vuotias pikkuinen ja on nyt viimeiset kolme viikkoa täällä maneesitallilla asuessamme treenannut tosi reippaasti, joten nyt on hyvä hetki pienelle breikille! Rytty saa rauhassa mietiskellä kaikkea oppimaansa ja palautua myös fyysisesti, jatketaan reippaammin taas kunhan kotikenttä sulaa kunnolla treenikuntoon. Kovin paljoa ei itse asiassa enää puutu, sitten saadaan vihdoin rantapallo-Rullekin hommiin! Sitä odotellessa.


Nyt haluaisin kuulla teidän mielipiteen liittyen kuviin, tätä taitaa monet bloggaajat pohdiskella ja nyt haluaisin tietää mikä olisi omille lukijoilleni mieluisin tapa! Kaikkia ei tietenkään voi miellyttää, mutta jos löytyy joku valtavirtainen suuntaus niin kokeilen noudattaa sitä. Eli mikäli kirjoitan kuulumisia ilman uusia kuvia, onko mielestäsi paras vaihtoehto;
a) aiemmilta ratsastuskerroilta otetut, kuitenkin aiheeseen sopivat kuvat (esim. tämä postaus)
b) muutamalta edelliseltä päivältä otetut kännykkäkuvat (esim. pari postausta taaksepäin)
c) en postaa ollenkaan? Tämä nyt on itselleni huonoin vaihtoehto, koska tykkään kuitenkin kirjoittaa ylös tänne mitä ollaan tehty, mutta kommenttimääriä seuraillessa huomaa ettei kuulumispostaukset ilman tuoretta kuvamateriaalia oikein kiinnosta ihmisiä. Ymmärtäähän sen, normaalit treeniraportit tuppavat usein olemaan tylsää luettavaa, vaikka itse niitä ehkä eniten tykkäänkin kirjoittaa!

14 kommenttia

 1. Kännykkäkuvat ehdottomasti! Ovat kivaa vaihtelua "kunnon kuville" ja nissä vaan on jotain semmosta aitoa, kivaa fiilistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, totta! onneks mennään kevättä kohti, oon talvisin tosi huono ottamaan kännykkäkuvia kun on niin vaivalloista ottaa hanskat pois ja sormet jäätyy :D

   Poista
 2. Itseasiassa melkein ihan sama. Tykkkään jo niin vaan paljon jo tekstistä. :D mutta jotkut kuvat aina plussaa. Ihanan kuuloisesti teillä taas mennyt :)

  VastaaPoista
 3. Kännykkäkuvia postauksiin :)

  VastaaPoista
 4. Noi kännykkäkuvat ois ihan kivoja ;) Joka tapuksessa vaihtoehto a tai b :)

  VastaaPoista
 5. Mun mielestä 6-vuotias ei kyllä enää niin pikkuinen ole ;) Mutta toki vielä nuorehko hevonen ja kaikkien kanssahan niitä taukoja kannattaa pitää, niin mieli pysyy virkeänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no joo, 6-vuotias on kuitenkin virallisesti vielä nuori hevonen ja Rytty on historiansa takia vielä vähän ikäistään jäljessä, joten sen kanssa erityisemmällä syyllä haluan ottaa välillä iisistikin vaikkei se nyt vauva enää olekaan :)

   Poista
 6. B tai hätätapauksissa a :D Ehdottomasti jompi kumpi noista eikä c, kuvattomat postaukset on tylsiä! B) ← Joko hymiö tai vastaus, jonka valitsen :DD

  VastaaPoista