perjantai 2. tammikuuta 2015

Viimeiset kännykkäkuvat 2014Marraskuun lumisadetreeniä.


Poni testaamassa uusia riimujaan. Pitäisi tehdä päivitetty varustepostaus nyt jossain vaiheessa, kun Rytty on saanut niin paljon kaikkia uusia juttuja, joita en ole ehtinyt esitellä!


Vuoden vikoja keikkoja, Rähinä Live 5.12 ja Kotka 6.12.


Pitkästä aikaa paistoi aurinko! Rytyn kanssa jouduin tylsästi mennä kuluttamaan maneesin uraa, joten onneksi kotona oli Rulle, jonka kanssa pääsi vähän maastoilemaan.


Ahkeraa treenailua vikoja kertoja väliaikaistallilla.


... kunnes palattiin kotiin, jee! Ekassa kuvassa poni pitkästä aikaa omassa kämpässä ja tokassa ihanan aurinkoinen aatonaatto.


Hieman aattotunnelmia!


Halusin vain söpön pääkuvan, mutta erään mielestä parempi idea oli tunkea nenä kiinni linssiin. Ette tiedäkään kuinka monta kuvayritystä tämän ponin kanssa on samaisen ongelman takia mennyt pieleen.


Matkalla maneesille! Ollaan nyt pari kertaa käyty siellä, kun kotona ei onnistu oikein muu kuin peltoilu ja maastoilu. Kivaahan sekin toki on, mutta niin on kunnon koulutreenikin!


Hetken aikaa oli älyttömän nättiä täälläkin. Nyt on lähinnä jäätä ja loskaa joka paikassa :(


Jep jep, vuoden viimeinen ratsastus päättyi siihen, että kylmäsin polvea pakasteherneillä. Kiitos Rytty! Vuoden 2014 tippumissaldo oli siis kuusi kappaletta - kerran Walmalta, viisi kertaa Rytyltä...


Hyvää uutta vuotta! Tästä lähtee uusi blogivuosi 2015, toivon mukaan jaksan ja ehdin pysyä aktiivisena tälläkin saralla!

13 kommenttia

 1. Kivoja kuvia ;) Aijotko jatkossakin käydä maneesilla treenailemassa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä varmasti, Rytty itse asiassa todennäkösesti kevään aikana muuttaakin sinne taas hetkeksi, joskin hieman lyhyemmäksi aikaa kuin viimeksi :)

   Poista
 2. Nää kännykkäkuvapostaukset on kivoja :) Ja täälläkin on sama ongelma, aina kun on ottamassa hyvää kuvaa, niin poni tunkee turpansa linssiin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihania kyllä tälläset uteliaat ponit, yritäpä siinä sitten saada koko pää mahtumaan kuvaan :D

   Poista
 3. Rytty näyttää hienommaltakin kilpurilta ekassa kuvassa :D Ja hienot nahkariimut ♥ Pitäisi reipastua ja etsiä meidänkin poitsuille netin syövereistä kohtuuhintaiset nahkariimut. Asia muistuu tosin mieleen aina vasta lastaustilanteessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sehän on, eikä vaan näytä ;) ei vaan! kannattaa kyllä, ite oon ihan rakastunu näihin ja vaikka aattelinkin ottaa ne vaan edustuskäyttöön niin on tullut yhtä lailla pidettyä kotonakin :D mutta vähän saippuaa ja rasvaa niin ne kisapäivänä näyttää taas kuin uusilta!

   Poista
 4. Ihania kuvia :) Nää kännykkäkuvapostaukset on vaan niin kivoja! :) Lisää vaan :) Rytty ja Rulle niin söpöjä <3

  VastaaPoista
 5. Hei! Suosittelisitko metsäpirttiä leiripaikaksi? Ja osaisitko kertoa siitä hieman ja minkä ikäisiä leiriläiset yleensä ovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsäpirtti jakaa ihmiset aika tarkalleen kahteen leiriin, toinen puoli rakastaa ja toinen inhoaa. Itse menen sinne tulevana kesänä kuudetta kertaa leirille, joten sen puoleen tietysti suosittelen, mutta riippuu paljon ihmisestä ja mitä leiriltä odottaa (sekä asenteesta) että kannattaako lähteä.

   Pirtin leirejä kuvaa ennen kaikkea hauskanpito, ja jos haluaa viikon aikana kovasti kehittyä ja ratsastaa koulutetuilla hevosilla, niin älä mene. Hevoskanta vaihtelee joka vuosi ja yleensä karkeasti arvioituna puolet leirihevosista on koulutetumpia ja puolet nuoria suokkeja tmv., joista saakin vähän haastetta elämään :D Tunneista suunnilleen yhtä paljon mennään maastossa (harjoitusraviradalla, normaalimaasto, ilman satulaa maasto, kuvasuunnistus pareittain) kuin kentälläkin. Viime vuonna oli kaksi koulutuntia, puomitunti, estetunti, leikkitunti ja kisat. Se miten haastavia juttuja tunneilla tehdään riippuu paljon siitä mitä hevosia on käytössä. Estetunneilla hypätään pieniä. Opetus on jees, se minkä verran siitä saa irti riippuu taas jonkun verran siitä että millanen hevonen on alla. Olen itse kuitenkin Tarjan tunneista tykännyt, tehtävät on monipuolisia ja jokainen ratsukko saa tunneilla tarpeeksi huomiota, vaikka 7 samaan aikaan ratsastaakin.

   Pirttiin löytää tiensä yleensä sellaiset ihmiset, jotka haluavat hauskan viikon kivoissa maisemissa ja päästä monipuolisesti tekemään kaikenlaista. Verenmaku suussa treenaajat eivät oikein sinne sopeudu. Minä olen viettänyt elämäni parhaat leirit Pirtissä, mutta pitää siis vaan miettiä mitkä asiat itselle ovat leirissä tärkeintä :) Pirtissä on yleensä aina hyvin samanhenkistä porukkaa ja henkilökunta on todella mukavaa. Tuo ikäjuttu on tosi vaikea, koska se riippuu paljon leiristä! Veikkaisin että jotain 12-16 vuotiaita on eniten, mutta esim. viime vuonna meidän leirillä yli puolet oli vanhempaa porukkaa. Leiriä varatessa voi kysellä Tarjalta että minkä ikästä porukkaa on millekin leirille tulossa jos haluaa päästä vanhempaan / nuorempaan seuraan :) Jos jäi jotain epäselväksi niin kysy, en ole varma mitkä asiat on sulle oleellisia tietää!

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi! :D
   Tarkoituksena olisi löytää juuri sellainen leiri. Hauskanpito ja hepat on se tärkein asia.
   Mietin vain, että miten nuo kuvasuunnistukset ym. jos ikää löytyy jo 15-16 vuotta?
   Saako siellä mennä tandemia, hypätä ilman satulaa tai muuta tuollaista?

   Poista
  3. Suunnistus on just hauska, tavallaan yksi maaston korvike, pitää etsiä Pirtin maastoista rasteja heppojen kanssa ja saa siis vapaasti käyttää myös rataa ym (tietysti ratsun huomioiden, ei täyttä baanaa koko matkaa tai muita typeryyksiä). Se on oikeastaan itsenäinen maasto, ei pelkästään sellainen lasten juttu :) Radalla on aina ollut yksi suokki ilman satulaa tandemheppana ja leikkitunnilla hypätään ilman satulaa ristikkoa, eli kyllä vaan! Tänä vuonna ilmeisesti on myös jotain pientä maastoestejuttua, mutta siitä ei tiedä kukaan vielä tarkemmin kun on ensimmäistä kertaa :)

   Poista
 6. Hei, yksi kysymys vielä. :D
  Millaisessa tilassa leiriläiset nukkuvat?

  VastaaPoista