keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Rytyn varusteet osa 1: ratsastus

Tästä lähtee postaussarja meidän varusteista! Rytyn varusteet tulevat todennäköisesti kolmessa osassa ja sitten vielä perään omat varusteeni, jos jaksan ne kuvata. Rullen varusteistakin voisin toki tehdä, mutta niitä on vaan niin paljon, että en tiedä onko minulla koskaan riittävästi aikaa kuvata kaikkia! Mutta katsellaan, olisihan se hauska esitellä nekin :)

Aloitetaan tosiaan ratsastusvarusteista!


Satula on Cliff Barnsby Kanter koulusatula ja sen jäätyä hieman leveäksi on alla Hööksistä ostettu normaali selkärangantilallinen lampaankarvaromaani. Satula on ostettu käytettynä viime keväänä ja kyllähän siinä käytön jälkiä on jo näkyvissä, mutta hyvin palvelee ja on todella hyvä satula ratsastaa!

Jalustimet ovat ihan normaalit kumilenkkimallit muistaakseni Horzelta ja jalustinhihnat Finn-Tackin.


Satulavyö on myöskin Hööksistä, Claridge Housen nahkainen muotoiltu 60 cm pituinen vyö ilman joustoja. Ja kyllä, se on karmean likainen... Maailman laiskin nahkavarusteidenhuoltaja ilmoittautuu! Pitäisikin ottaa lähipäivinä tavoitteeksi puhdistaa ja hoitaa kaikki nahkavarusteet mitä varustehuoneesta löytyy.


Suitset ovat merkiltään Globus ja niissä on hyvät pehmusteet niskassa ja turpahihnassa, mikä on minulle suitsia valitessa tärkeää. Nahka on myös pehmeää ja taipuisaa, mutta ei muuten kovin hyvälaatuista - se alkoi nopeasti venyä ja ns. rispaantua tietyistä kohdista, kuten leukaremmistä. Suitsissa kiinni oleva otsapanta on Horse Comfortin ja se on pysynyt hyväkuntoisena, ei ole yksikään blingi vielä irronnut (mutta maksoikin yhtä paljon kuin koko suitset, heh). Kuolaimena on sekä koulussa, esteillä että maastossa normaali kolmipala, joka taitaa olla Horzelta lähtöisin. Grippiohjat (kumi-kangas) ovat merkiltään myös Horse Comfort.


Suitsiin on kaksi muuta otsapantaa, niiden mukana tullut tylsä perusotsapanta jota en jaksanut etsiä kuvattavaksi sekä kaverilta joululahjaksi saatu huippusuloinen kirjainotsapanta. Jälkimmäinen ei ole päässyt vielä käyttöön asti, kun on mukamas niin vaivalloista avata nuo pari remmiä suitsista jotta saa otsapannan vaihdetuksi...


Tummansininen kruunuhuopa on Horzelta saatu sponsorituote.


Punainen Horze Prinze -huopa on ostettu käytettynä, mutta ei kunnon puolesta häviä paljoa uutena ostetuillekaan. Horzen huovat yleensäkin ovat hintaansa nähden yllättävän kestäviä, vaikka laadultaan muuten toki eivät ole merkkihuopien veroisia.


Toinen käytettynä ostamani huopa on Glen Gordonin beige kouluhuopa valkoisella ja ruskealla reunanauhalla.


Ruskea Lamicell Elegance -kouluhuopa on lähtöisin Hööksiltä ja on yksi lempparihuopiani!


Eskadronin tummansininen huopa ruskeavalkoisella reunuksella on myös suosikkejani, se on lisäksi laadultaan aivan omaa luokkaansa.


Kisahuopa on myös Eskadron merkiltään ja se on hieman erikoisempi värillisten reunanauhojen ansiosta.


Suojia Rytyllä käytetään joka jalassa aina ratsastaessa ja nykyiset ovat Horzen perusmallia. Tarkoituksena on ostaa hieman laadukkaammat joskus, kun on tarpeeksi ylimääräistä rahaa ja saan päätettyä mitkä ostan. (Unohdin kuvata pintelit, joita meillä on 2 x 4 kpl, mutta käytän niitä sen verran harvoin ettei ole kauhea menetys jättää pois tästäkään...)


Maastossa käytetään tietysti heijastimia ja kun omistaja halusi pinkkiä, poikaponi ei voinut kuin tyytyä kohtaloonsa laittaessani heijastintilauksen Hööksille. Rytyllä on siis bootsit, rintaremmi ja kaksi jalkaheijastinta, itselläni vielä heijastinliivi samassa värissä.Kuten voitte varmasti huomata, en ole mitenkään merkkiuskollinen, vaan ostan yleensä sellaista joka näyttää kivalta ja sopii sen hetkiseen rahapussini tilanteeseen. Joskus siis satsaan merkkituotteisiin, mutta usein tyydyn myös perus Horze-Hööks-laatuun. Vaihtelee paljon fiiliksen ja varallisuuden mukaan!

Toisen osan yritän saada kuvailtua mahdollisimman pian, esittelyvuoroon pääsevät seuraavaksi näillä näkymin loimet :)

18 kommenttia

 1. Itse taas olen mieltynyt sellaisiin raviturpahihnamaisiin ja muihin pieniin ja ohuisiin turpiksiin, sillä niissä hevonen saa avattua suunsa paremmin :) Jäätävät topatut pullback turpikset tuottavat hermopainetta sekä sulkevat hevosen suun epämiellyttävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, onhan se toki noinkin! oonkin aatellut seuraaviin suitsiin jotain vähän kevyempää turpista, mutta Rytyllä on vaan niin jättimäinen pää että jollain tosi siroilla suitsilla se näyttäisi varmaan vielä järkyttävämmältä :D pidän kyllä itse turpista kuin turpista liioitellun löysällä, joten sen puoleen ei liene hätää :)

   Poista
 2. Todella ihania varusteita ja ihana tuo kirjainotsapanta :3

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva postaus! Olis voinu olla jotain tarkempaa kuvaa just esim vaikka ohjista tai yksityiskohtaista kuvaa jalustimista jne... mutta tosi kiva oli silti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo mä aattelin että olis pitäny ottaa tarkempiaki kuvia jostain, mut oli jo niin kylmä ja kamerasta akku loppumassa nii päätin et saa kelvata näin :D mutta tulevissa varustepostauksissa otan tämän huomioon, kiitoksia!

   Poista
 4. Tosi kiva postaus :)
  Noi pinkit heijastimet ja noi otsapannat on tosi hienoja :)

  VastaaPoista
 5. Hyvin esitelty! Osaisimpa itsekkin ostaa tuotteita muunkin kuin merkin perusteella.:D Horzeltakin saa hyvää tavaraa! Vaikka itse aina kuolaankin kingslandin, spooksin yms perään.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha, mäkin usein kyllä kuolaan merkkitavaroita mut sit tsekkaan rahatilanteen ja päädyn Horzeen/Hööksiin :D

   Poista
 6. Kiva postaus!! Noita suojia aatellen kannattaa ostaa ne Eskadronin LBn perussuojat. Tosi hyvät ja meillä ollu n. 3vuotta käytössä ja ainut mikä on tullu ni tarrat vähän heikenneet mutta pysyu silti hyvin jalassa. Vähän kalliimmat kun esim noi horzen mutta pien investointi pitkäks ajaks. Ne on jonku 40e pari takaset ja etusiin jännesuojat 60-70e mutta lähes koko ajan on jossain alennuksessa ja nytki tilasin takaset uudet ponille synttärilahjaks 18eurolla ja etuset 38eurolla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, meillä onkin Rullella ja Patulla Eskadronit jotka on kyllä hyvät! Rytyllä vaan on just cob kokoinen jalka niin en tiedä pystynkö niitä ostamaan, pitää kokeilla noita Rullen ponyjä ja Patun fulleja että oisko mitään toivoa kummassakaan koossa...

   Poista
 7. ootko laittanu sun blogia hippolaan ku en löytäny? jos et nii miks??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei ole Hippolassa, ihan vaan siksi että en halua enempää näkyvyyttä, tämä on ihan hyvä :)

   Poista