tiistai 27. tammikuuta 2015

Aiheesta ja sen vierestä

Ihmisiin on tainnut iskeä joku tammikuumasennus, kun blogipuoli on ainakin omien huomioideni perusteella epäaktivistunut huomattavasti. Seuraan yli 30 blogia (tosin osa ei taida olla enää toiminnassa, pitäisi tehdä siivous luettaviin blogeihin taas) ja tämänkin päivän aikana tasan yksi on postannut. Myönnetään, alkukuun postasin itsekin epäsäännöllisesti, mutta nyt on innostus taas onneksi löytynyt! Sen sijaan lukijat ovat tainneet nukahtaa näyttökertojen ja kommenttimäärien perusteella. Mutta ei hätää, ehkä kevättä kohti blogimaailmakin herää taas eloon :)

Tämän postauksen halusin aloittaa sillä, että olen pitkästä aikaa päässyt ratsastamaan Sunnylla, vieläpä kahteen kertaan! Tässä on ollut erinäisistä syistä pitkä tauko, joten en aluksi meinannut muistaa yhtään millä avuilla se toimii, sen verran eroa on omiin poneihin verrattuna. Kun taas sain juonesta kiinni niin hauskaahan se oli :) Sunny on kyllä ehdottomia lemppareita heti omien ponien jälkeen, vaikka olen sitä säännöllisen epäsäännöllisesti vaan liikutellut niin silti sen selässä on melkein sama tunne kuin Rullella menisi. Ei siis tunnesiteellisesti tietenkään sama asia, vaan jotenkin kemiat osuu niin hyvin kohdalleen että sillä on helppo ratsastaa.
vaikea sanoa kummalla on keskittyneempi ilme...

Rytyn kanssa meillä oli eilen kouluvalmennuksen jälkeinen palauttelupäivä, menin ilman satulaa käynnin ja ravin läpi. Poni oli oikein loistava ratsastaa, joten jätin ratsastuksen lyhyeksi, kun ei ollut tarvetta ratsastaa sitä sen ihmeemmin avuille kun se oli alusta asti hyvä. Tänään oli Rytyllä jännä päivä - käytiin harjoittelemassa yksin maastoilua! Maastoilu on aina turvallisempaa (ja kivempaa) kaverin kanssa, mutta aina siihen ei ole mahdollisuutta, joten tavoitteena on että Rytynkin kanssa pystyy tekemään pieniä lenkkejä myös yksin. Rulle on vallan turvallinen yksinmaastoiluponi, toivon mukaan Rytystä tulee ajan myötä samanlainen!

Ollaan aiemmin harjoittelumielessä käyty koulutreenin jälkeen loppukäynneillä metsässä ja joskus vähän matkaa tielläkin, mutta kotitietä pidemmälle ei olla aiemmin poistuttu. Nyt käytiin ihan lyhykäinen 3 kilometrin lenkki entuudestaan tuttuja reittejä ja meni kyllä paljon odotettua paremmin! Tietysti Rytty hirnui pari kertaa pihasta lähdettäessä ja oli paljon tarkkaavaisempi ja pörheämpi kuin kaverin kanssa, mutta oikein reippaasti eteni ja sai paljon kehuja. Koska ongelmitta sujui ensimmäinen kokeilureissu, niin eiköhän sitä pikkulenksuille uskalleta kahdestaan uudelleenkin!


Tämän viikon olen päättänyt pitää Rytyllä vähän normaalia rennompana, toki fyysisesti kevyenä mutta ennen kaikkea psyyken kannalta helppona, sillä seuraavat viikot tulevat olemaan hyvin maneesipainotteisia. Älkää siis ihmetelkö, mikäli sivupalkin linkeistä löytyvää kalenteria seurailette ja meno näyttää pelkältä kouluilulta - ei ole pysyvä tilanne! Tosin tälläkin viikolla on pakko ottaa yksi koulutreeni loppuviikolle, sillä lauantaina muuttopäivänä päästään klassiseen valmennukseen. Sinne en voi ihan kylmiltään maastoilupohjalta lähteä, kun on tällainen spesiaalimpi juttu. Haluan mielellään saada siitä irti niin paljon kuin mahdollista, en osallistua jähmeällä pelkissä maastofiiliksissä olevalla ponilla... :) Odotan tätä valmennusta jo kovasti ja samalla jännittää millainen tuomio saadaan, Rytyn kanssa kun en ole ollut muiden kuin kotivalmentajamme valvovan silmän alla.

Mutta hei, mitä teille lukijoille kuuluu? Jotta saataisiin vähän eloa tänne niin haluan muutkin ääneen kuin itseni! Oletteko päässeet heppailemaan talven vaihtelevista sääoloista huolimatta vai onko tullut taukoa? Onko teidän luettavissa blogeissa näkynyt epäaktiivisuutta, josta alussa puhuin? Miten muuten sujuu? :)

14 kommenttia

 1. Mä oon päässyt heppailemaan melkoisen normaalisti pari kolme kertaa viikossa. Ratsastus nyt ehkä ei aina suju ihan niin kuin olen odottanut, mutta ehkäpä tästä pikkuhiljaa alkaa sujumaan taas paremmin. Muutenkin kuuluu ihan hyvää!
  Olen kanssa huomannut, että osa blogeista on nyt vähän epäaktiivisempi, mutta onneksi olen itse saanut pidettyä suht tiheän postausvälin :)

  VastaaPoista
 2. Ihana Sunny ♡
  Minä en ole päässyt puoleen vuoteen heppailemaan kiireiden takia ja talli jolla kävimme lopetti toimintansa :( Kyllä täältä heppatalleja löytyy joten enköhän jossakin vaiheessa taas pääse hevosen selkään :)
  Joissakin blogeissa on ollut hieman epäaktiivista, mutta simä olet ainakin jaksanut postailla ihan kivasti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, se on ihana! :) höh, toivon mukaan löydät sopivan tallin!

   Poista
 3. Rulle postauksia odotellaan!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äääk, yritän kyllä jos saisin joskus siitä materiaalia, ilman on niin ankea postailla :D

   Poista
 4. Heppailtu on. Kun hevoset on omassa pihassa ei niistä voi olla erossa kauaa. Mutta liikuttaminen on ollut vähän vähäisempää, kun yo-kokeet kolkuttelee ovella ja on koulussa ollut kiireitä. Onneksi lukulomaan on enää pari viikkoa, eiköhän sillon ehdi lukemisen lomassa vähän hevosten kanssa puuhailla.
  Itsekin olen huomannut, että postauksia tulee vain pari päivässä vaikka lukulista on pitkä. No onpahan aikaa lukea kirjoituksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tsemppiä loppurutistukseen! voin kyllä sanoa että kun lukuloma alkaa niin about kaikki helpottuu, ja etenkin se tunne kun kirjoitukset on ohi ja loppukevät pelkkää lomailua on kaiken sen lukemisen arvoinen :D

   Poista
 5. Meillä on ratsastuskoulussa ongelmana nämä kelit - kun sataa vuoronperään lunta ja vettä, niin kenttä on ollut viikko toisensa jälkeen joko valtameri tai jäätikkö. Viime viikolla pääsin kuitenkin ekaa kertaa sitten marraskuun laukkaamaan. Kyllä se tällaisen sipsuttelukauden jälkeen virkistää kummasti d:
  Mutta mikäs tässä, kesää odotellessa. Taas sataa vettä, joten turha kai olettaa että kenttä olisi missään kunnossa tällä viikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. täällä on onneksi nyt lumet pysyneet hyvin, yhdessä vaiheessa samalla tavalla vaihteli jolloin oli myös ratsastus huomattavasti vaikeampaa. toivotaan, että sielläkin talvi tasoittuisi tai vaihtoehtoisesti kevät tulisi nopeasti :)

   Poista
 6. Meillä päin on nyt pari päivää tullut sakeanaan lunta, niin ajamaan ainakaan ei ole viitsinyt lähteä. Mutta ajolenkit on tälläisinä päivinä korvannut maastossa köpöttely, ratsain tai maasta, metsässä kun on suojaisampaa. Onneksi ei taida tälläinen kevyt liikunta kerryttää ponilleni liikaenergioita, toisin kuin tallin toiselle issikalle... Mutta jos sattuu, että sellaista sakeuslunta ei sada, on täällä oikein mainiot pohjat ja ilmat ponskien liikutteluun :D

  Kerrohan sitten tarkasti klassisesta valmennuksesta! Kiinnostaa tuo tyyli paljon, niin haluan kuulla siitä lisää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep onneksi täälläkin on nyt päässyt ratsastamaan :) joo, kirjoitan niin tarkasti kuin pystyn ja osaan!

   Poista
 7. Pinja menee hyvin Patulla. Näyttää tulevan hyvin toimeen keskenään. Laitoin kommentin tähän postaukseen kun en tiedä lueskeletko vanhan postauksen kommentteja. Sun postaukset on tosi hyviä ja selkeitä ja niutä on nautinnollista lukea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä mä vanhempienkin postausten kommentteja käyn välillä tsekkailemassa, mutta ei haittaa vaikka kommentoi uusiinkin, tulee ainakin varmemmin nähtyä :) jep, kyllä niilläkin alkaa homma pikkuhiljaa pelittää! kiitos kovasti :)

   Poista