perjantai 12. joulukuuta 2014

Koikkaloikkapäivä

Miten voikaan olla postauksen aloittaminen näin vaikeaa, olen varmaan puoli tuntia tuijottanut tyhjää ruutua ja miettinyt mitä tähän sanailen! Mutta tänään meillä oli tosiaan estetunti vuorossa, kuten edellisestä postauksesta kävi ilmi. Oltiin hypätty viimeksi kesällä ja silloinkaan ei ihan kunnolla, joten kieltämättä hieman mahanpohjassa kutkutti, että miten hyppelyt tulisivat menemään. Onneksi Rytyn ratsastettavuuden paraneminen sileällä näkyi myös hyppäämisessä ja näin ollen olosuhteisiin nähden meni ihan hyvin!


Tehtiin hyvin yksinkertaisia harjoituksia tietysti, kun Rytty on niin kokematon hyppelijä. Puomeja, ristikkoa ympyrällä ravi- ja laukkalähestymisillä, suoralla yksittäistä ristikkoa ja ristikkosarjaa yhden askeleen välillä. Aluksi aika tyylikkäästi rymisteltiin läpi esteestä, kun päästin ponin liian pitkäksi ja löysäksi, mutta kun valmentaja tarpeeksi monta kertaa muistutti ponin pitämisestä lyhyenä ja "ylhäällä", alkoi homma sujua vähän paremmin. Paikkojen löytämisessä nyt on laukassa hieman vaikeuksia vielä, kun ponin laukassa ei hirveästi säätövaraa ole. Ravihypyissä taas Rytty helposti unohtaa takajalkojensa olemassaolon ja hyppää vaan etujaloillaan, ja sitten hämmentyneenä miettii miksi este putosi :D

Rytty vaikutti kuitenkin ihan innokkaalta hyppytouhujen suhteen ja kuskillakin oli yllättävän hauskaa, joten pitänee ottaa hyppääminen ohjelmaan hieman säännöllisemmin kuin nyt. Itsenäisesti en vaan ehkä uskalla hypätä, koska sen lisäksi että Rytty on kokematon, olen itsekin hypännyt kuitenkin aika vähän ratsastusurani aikana. Tänäänkin oltaisiin oltu suurissa vaikeuksissa ilman valmentajan tarkkaa silmää, kun en itse osaa esteillä kovin hyvin virheitäni tiedostaa ja korjata. Rytyn kanssa ongelma on vähän siinä, että sillä on huono itseluottamus ja sen takia se hieman jarruttelee esteille, joten kuskin pitää muistaa tarpeeksi ratsastaa sitä eteen. Rutiinilla tämä kuitenkin korjaantuu, Rytyn kunnolliset hyppykerrat on kuitenkin laskettavissa uskoakseni yhden käden sormilla, joten ei ihme että se on esteillä vielä hieman epävarma :) Vaikkei Rytystä tosiaankaan mitään esteratojen tähteä ole luvassa, niin eiköhän siitä vielä kehkeydy ihan mukava kaveri pikkuesteille tulevaisuudessa!


Ensi viikonloppuna Rytty muuttaakin jo takaisin kotiin, aika on mennyt hirveän nopeasti! Kiva saada poni kotiin, mutta todennäköisesti aika nopeasti tulee ikävä katon alle ratsastamaan Suomen säät tuntien... Ensi viikolla olisi tarkoitus ottaa vielä toiset estetreenit ja sen jälkeen pitänee yrittää päästä maneesille hyppelemään edes silloin tällöin, että saadaan hommaan kenties hieman enemmän järkeä!

10 kommenttia

 1. Kiva että välillä tällainnkin postaus :)
  Uskon että Rytty kyllä sun kanssa kehittyy, vaikkei sillä esteponin lahjoja olisikaan, koska ootte niin hieno pari :) Ja joku kerta olisi kiva saada videomateriaalia hyppelystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo toivotaan että ensi kerralle saan taas kuvaajan messiin ja sitten ehkä videoitakin :)

   Poista
 2. Mikä satula teillä on noissa kuvissa? Ajatteletko kokeilla tänä talvena hiihto/pulkkaratsastusta Rytyllä? Tuleeko piakkoin talvisempi banneri? Voitko tehdä postauksen missä esittelet mitä toivot joululahjaksi (jos toivot jotain) ja voitko sit esitellä jouluna lahjat? :) Anteex, kauheest kysymyskii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meillä oli tallilta lainasatula kun sattui löytymään sopiva, en oo mallista 100% varma mut oisko Wintec 500 close contact :) tulee, kunhan saisin jotain talvisia kuvia Rytystä otettua! en oo toivonut oikeestaan mitään niin siitä tuskin postaan, en myöskään usko että tänä vuonna mitään ihmeellistä lahjoja tulen saamaan, mutta jos nyt on mitään esittelemisen arvoista niin teen toki :)

   Poista
 3. Kiva että Ryttykin pääsee vähän pomppimaan.:) pidän blogistasi tosi paljon, hienoja kuvia ja kivasti kirjoitettuja tekstejä. Jatka samaan malliin;)

  VastaaPoista
 4. Käytin banneriassi, postauksessani! :) http://christajanettejaponit.blogspot.fi/2014/12/25-joulukalenterin-16luukku-lembiblogit.html

  VastaaPoista