sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Joulu voi tulla


... nimittäin Rytty on taas kotona! Kolmen viikon treeniputki siis loppui nyt ja palailtiin kotiin huonojen pohjien ja säiden armoille. Ei vaan, olen mielettömän iloinen että poni on kotona, on niin paljon kivempi hoitaa se itse ja olla koko ajan perillä sen asioista :) Ja päästä tekemään hommat kiireettömästi omassa rauhassa, ilman huolta maneesin varauksista ja muusta. Totesin näiden viikkojen aikana, että kyllä oma talli on aina oma talli, vaikkakin sitten jostain (= paljon paremmista treenipuitteista) täytyy luopua.

Koska olen ollut tosi epäaktiivinen blogin saralla, on minulla aika paljon kuulumisia kertomatta viime ajoilta. Ollaan käyty muutamilla koulutunneilla, jotka ovat menneet vaihtelevasti; välillä ollaan oltu molemmat tosi hyvässä moodissa, välillä taas on ollut ihmeellistä säätöä joko kuskin tai ponin osalta, yleensä kuskin. Rytyllä on tällä hetkellä vasen paljon vahvempi suunta ja etenkin ravissa se on näkynyt, joten täytyy extrapaljon jumppailla oikeaan kierrokseen, jottei poni pääse vinoutumaan. Rytty on tuntunut pätkittäin kyllä erittäin hyvältä, tuskin maltan odottaa, millainen se on jo esim. ensi kesänä!


Kuvan valmennus käytettiin pitkälti (yli)taivutteluun ja se oli todella hyödyllistä, pitäisi muistaa tehdä sitä itsenäisessä treenissäkin paljon enemmän. Ja kyllä, kuvassa tarkoituksena oli käyttää johtavaa ohjaa, mutta tein sen tuttuun väärään reisityyliin... Käytettiin tunnista suuri osa käyntityöskentelyyn ja kun siirryttiin raviin, Rytty oli ihan löysä! Todella rento ja vastaanottavainen kyllä, mutta niin hidas, ettei kunnon ravia meinannut saada irti millään. Rytty on usein sellainen, että se ei malta keskittyä täysillä - mikä nyt on erityisesti nuorelle ihan ymmärrettävää - mutta kun tehtiin tosi pitkään käyntiä, tunsin, kun sen huomio oli kerrankin 100% minussa. Tällaiset ihan perusasiat kyllä treenistä helposti unohtuvat, mutta ovat usein niitä kaikkein hyödyllisimpiä.

Estetunteja ehdittiin ottaa vielä toinen tuon edellisen postauksen jälkeen. Se meni jo paljon paremmin, kun molemmat handlattiin homma kunnolla! Auttoi paljon, kun itselleni oli nyt alusta asti selvää, miten Rytty kannattaa esteelle ratsastaa. Tärkeintä on saada etuosaa ylös ja takaosaa alle sekä tukea ponia loppuun asti. Nyt saatiin onnistuneita hyppyjä enemmän kuin epäonnistuneita, ja päästiin kokeilemaan ensimmäiset laukanvaihdot esteen päällä, jotka nekin menivät nappiin ensimmäisellä yrittämällä! Huippu Rytty :) Kuvaajaa en valitettavasti saanut paikalle, joten kuvituksena edelliseltä estetunnilta tyylikäs ravihyppy.


Muutaman kerran käytiin myös maastossa Rytyn tarhakaverin kanssa. Tänään käytiin aamulla vielä viimeinen maasto ennen kuin poikien tiet erosivat, ja se meni hyvin vauhdikkaissa merkeissä :D Itse asiassa niin vauhdikkaissa, että putosin sieltä... Rytty päätti nimittäin tehdä oman ratkaisunsa ja mennä kaatuneen kuusen yli niin, että meinasi ensin jäädä jumiin, sitten teki jättiloikan suoraan ylöspäin ja pääsi kuin pääsikin kuusen yli, minun matkani vaan päättyi maahan. Sen jälkeen koko loppumatkan Rytty oli aivan intopiukeana, mutta päästiin (ihme kyllä) ilman kummempia ongelmia tallille saakka.


Nyt sitten ollaan kotona ja kun joululomaa vietän, olisi valoisan aikaan kotona oleminen tarkoitus käyttää hyödyksi maastoilemalla ja peltoilemalla tosi paljon :) Koulua mennään tietysti myös pohjien sallimissa rajoissa, ja toivon mukaan päästään talven ajan n. kerran viikossa käymään maneesilla treenissä. Yritän myös saada edes muutamat hyppykerrat maneesille vielä talveksi jotta jonkunlaista rutiinia saataisiin siihen hommaan, mutta säännöllisemmät hyppäykset jäävät varmaan keväälle, kun oman kentän pohjan sulaa.

Rytyllä on ollut jo joululahjansa (pinkit heijastinbuutsit!) käytössä, ja Rullelle en ole ainakaan vielä mitään ostanut - sillä kun on jo kaikkea, niin ei viitsi turhaa tavaraa keräillä vain siksi, että jouluksi pitäisi jotain ostaa. Tavallista enemmän herkkuja sopinee ponille oikein hyvin... :) Tänään ripusteltiin myös havuja karsinoihin ja tallin joulukuusikin odottelee koristeluaan. Kenties jonkunlaisella joulumaastolla käydään aatonaattona tai aattona, mutta muuten meillä ei hevosten kanssa mitään ihmeempiä joulusuunnitelmia ole. Huomenissa olisi muuten tarkoitus pitää heti aamusta pieni kuvaussessio, niin jospa saisin vihdoin hieman talvisempaa ulkomuotoa tännekin!

Millaisia joulunviettotapoja teillä on hevosystävien kanssa?

6 kommenttia

 1. Eikä Rytty on tosi sulonen tossa vikassa kuvassa. :')

  VastaaPoista
 2. meilläkin käydään joulumaastolla ja hepat saa jouluherkkuja, mutta ei mitään ihmeempää:) kiva postaus

  VastaaPoista
 3. Rytty on tuossa vikassa kuvassa niin samannäköinen kaverinsa kanssa, että katsoin ensin, että siinä on kaksi kuvaa Rytystä. :D
  Meidän hevonen pääsee pitkälle joulumaastolle ainakin kahdesti, ellei kolmesti. Ja tarjotaan normaalia enemmän porkkanoita ja omenoita :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha, nuo kaksi ovat kyllä hauska yhdistelmä! :D kuulostaa hyvältä!

   Poista