keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Ensi vuoden odotukset


Vuoden viimeinen päivä alkaa pian olla ohitse. Hurjaa, vastahan sitä elettiin tämän vuoden ensimmäisiä hetkiä! En tiedä johtuiko tämä ajan nopea kuluminen siitä, että vuosi oli niin mahtava, mutta ainakin 2013 kului varmaan puolet hitaammin.

Nyt sitten olisi tarkoitus miettiä odotuksia vuodelle 2015. Tämän postauksen kirjoittamisesta tulee hyvin, hyvin hankalaa, sillä totta puhuen vuosi on minulle yksi suuri kysymysmerkki. Koulun suhteen en ole tehnyt vielä mitään lopullista, eli lukukauden alkaessa palaan vielä KyAMK:in penkeille, mutta en tiedä kuinka kauan tulen siellä kestämään. Siitä alan olla varma, että tradenomia minusta ei tule, mutta koulun lopetan vasta kun minulla on jonkunlainen varasuunnitelma. Opiskelujuttuja avasin tässä postauksessa tarkemmin, jos et ole vielä sitä lukenut, niin kannattaa käydä tsekkaamassa.

Siitä kuuluisasta varasuunnitelmasta tulee pitkälti riippumaan tulevan vuoden kulku. Hevosjuttuja myöten kaikki riippuu mm. siitä, muutanko kotoa (todennäköisesti muutan, mikäli suinkin saan raha-asiat järjestymään niin, että voin elättää myös Rytyn) ja millaiseksi elämäni siitä muovautuu. Kouvolan tarjonnoilla en kuitenkaan pysty opiskelemaan ja lisäksi tämän kaupungin rajojen sisäpuolelta alkaa olla muutenkin hinku pois tietyistä syistä, joten on siis hyvinkin mahdollista, että elämäni tulee ensi vuonna kokemaan suuria muutoksia.


Hevosasioihin tämä tulisi/tulee heijastumaan hyvin monella tapaa. Ensinnäkin tietysti rakas Rulleponi jää tänne ja sitä tulisin näkemään enää kotona käydessäni. Rytyn kanssa tulisi tallin ja samalla valmentajan vaihto ja näistä jälkimmäinen tulisi eniten koko jutussa harmittamaan, sillä parempaa on varmasti hyvin vaikea löytää. Kisatavoitteet todennäköisesti siinä vaiheessa unohdetaan myös, mutta se nyt ei itseäni (saati ponia) haittaa. Näin esimerkiksi.

Mutta niin, niitä tavoitteita... En osaa sanoa yhtään mitään, oikeasti. En hevosten osalta tai muutenkaan. Kaikki riippuu nyt niin monesta muuttujasta. Ehkä onkin parempi, että lähden kohti tulevaa vuotta ihan vaan avoimin mielin ilman sen suurempia paineita. Tietysti sellaisia perustoiveita on helppo asettaa - Rytty ensinnäkin pysyisi terveenä ja päästäisiin ponin 6-vuotiskaudella kehittymään taas paljon eteenpäin, pystyisin jatkamaan mm. keikkailua vaikka elämä tulisikin muuttumaan kovasti ja ihmissuhteet pysyisivät kunnossa. Pieniä, yksinkertaisia toiveita, joista kuitenkin hyvä vuosi koostuu.

Tavallaan pelottaa hypätä uuteen vuoteen tietäen, että ei tiedä mitään. Toisaalta se on kiehtovaa. Olen vaan sen tyyppinen ihminen, että riskinotot ja haasteet koen lähinnä ahdistavina. On niin helppoa elää tuttuun ja turvalliseen tyyliin, mutta ei sitä ikuisesti voi kestää. Jossain vaiheessa niitä radikaalejakin muutoksia on osattava tehdä, ja kenties ensi vuosi on oikein sopiva aika siihen.


2015, mitä ikinä tuotkaan tullessasi, toivon että ne ovat kivoja ja positiivisia asioita. Toivon myös kovasti, että saan elämälleni jonkunlaisen selkeän polun, nyt kun olen tietyiltä osin aika lailla eksyksissä.

Tuntuu että maailma pitää nyt selättää
Mennä läpi pimeän, pelkojen, kaiken
Eikä jäädä hokemaan "mä en yksin osaa"

4 kommenttia

 1. Nättejä kuvia :)
  Uskon että löydät elämässäsi oikean suunnan, vaikkei se helppoa tulisi olemaankaan ;) Tsemppiä !

  VastaaPoista
 2. Niin samoja fiiliksiä... :) ja aivan ihania kuvia! Vähänkö sulla on järkevä lapsiponi, kun noin vain rauhassa ilman satulaa pellolla hölköttelette :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. uskon kyllä! haha näissä kuvissa joo, nimimerkillä seuraavana päivänä maastouduin vaikka oli satulakin selässä, ei näin :D

   Poista