lauantai 11. tammikuuta 2014

Vuoden ensimmäinen tippuminen ym.

Kouluun ja ponijuttuihin on mennyt nyt niin paljon aikaa, etten tällä viikolla ole ehtinyt edes avata konetta ennen eilisiltaa - niimpä luonnollisesti postailustakin on jäänyt taukoa, ja teidän kommentteihinkin vastasin myöhässä, mutta nyt on sentään vastattu! Mutta eipä minun tarvitse postaamattomuutta selitellä, yritän nimittäin edes jotenkin hoitaa nämä kouluhommat vielä viimeisen kuukauden ajan ja koulun lisäksi ennemmin heppailen paljon nyt kun on intoa ja motivaatiota (sekä mahdollisuuksia!), kuin että käyttäisin sen ajan koneella istumiseen :)

Koulusta puheenollen... Minua tällä hetkellä ärsyttää, stressaa ja ahdistaa ihan kaikki siellä. Koko paikka, kaikki ne ihmiset, opettajat, työmäärä, lähestyvä koeviikko, kaikki kevään kirjoitukset, jatko-opinnot, aamuherätykset. Aina vaan aamulla mietin, että onko todella pakko nousta tuonne pimeyteen vain raahautuakseen koulun ovista sisään ahdistumaan... Ja vielä pitäisi yli kuukausi jaksaa, huoh! Oikeasti, luulisi että motivaatio olisi nyt jos koskaan huipussaan kun tietää että lukio on näin loppusuoralla - mutta ei, kouluun meneminen tuntuu pahemmalta kuin koskaan aiemmin ja reilu kuukausi tuntuu oikeasti tuskallisen pitkältä ajalta. Voin kertoa, että kunhan toukokuun lopussa (toivottavasti) saan lakin päähän ja pääsen lopullisesti eroon tuosta koulusta, niin en jää kaipaamaan mitään. En yhtään mitään. Elämäni huonoiten käytetyt kolme vuotta, mutta tulipahan tehtyä!

Onneksi poneilu on olemassa. Saan siitä oikeasti ihan hirveästi voimaa, ja loppujen lopuksi päivästä jää aina hyvä fiilis, kun koulun jälkeen pääsee joko ruskean tai valkean ponin selkään :) Vaikka periaatteessa olen tällä hetkellä ihan tyytyväinen heppatilanteeseeni, aikaa kuluu talleiluun sopivasti, ei tule tylsää ja kaikki on ihan hyvin, niin silti olisi kova polte jo saada uusi kaveri omaankin talliin... Haluaisin löytää yhtä ihanan tapauksen kuin tuo tämänhetkinen liikutusponini on. Se on ratsastettavuudeltaan niin täydellinen omaan käteeni, eli tietyllä tapaa herkkä, mutta rauhallinen. Aivan ihana kaveri, kunpa onnistuisin löytämään samanlaisen kultakimpaleen omaankin talliin! Sen lisäksi että se on hyvä ratsastaa, on se kiltti ja seurallinen hoitaa, täydellisen kokoinen ja vieläpä huippusuloinen. Hih, varastan sen itselleni vielä joskus yön pimeinä tunteina!


Rullen kanssa on sujunut ihan hyvin, joskaan tällä viikolla en ole tainnut itse ratsastaa sillä kuin kerran. Se on ehkä ollut vähän huonompi nyt kuin aiemmin, sillä Pinjakin oli huomannut saman. Täytynee lähiaikoina päästää se maastoon ja sen jälkeisenä päivänä kentällä kunnon läpiratsastus, niin jospa se siitä! Poni on päässyt Pinjan liikutuksessa helpolla, joten minun pitää laittaa se seuraavaksi kunnolla töihin ;) Rulle on niin huippu silloin kun sen saa syttymään, se vaan helposti jää liian hitaaksi sekä tyhjäksi edestä. Minä osaan toki korjata sitä, mutta Pinja helposti vaan tyytyy siihen mitä poni itse tarjoaa ja siihen on saatava muutos! Mutta ei muuta kuin treeniä vaan, vaikkakin nämä säätilat yrittävät taas kerran estää sitä... Ensi viikolla pitää kyllä minunkin Rulleilla taas ahkerasti, hirveän huono omatunto kun en ole tällä viikolla päässyt selkään kuin kerran!


Tänään kävin ratsastamassa pienen Walma-ponin. Senkin liikutus on jäänyt omalta osaltani valitettavasti tosi vähälle, en edes muista milloin olen viimeksi ratsastanut sillä! Se on muutenkin ollut nyt kevyemmällä, joten karvapallossa riitti virtaa kuin pienessä kylässä. Koska kenttä oli kova, oli pakko mennä pellolla, mikä ei ollut kovin hyvä vaihtoehto! Ensimmäinen laukkapätkä sujui vaan pienten pomppujen saattelemana, mutta toisella kerralla sain kokea kunnon rodeot, kun poni singahti ensin täyteen vauhtiin, pukitteli ja samalla teki jyrkän käännöksen oikealle minun jatkaessa tietty vasemmalle maata kohti. Vuoden 2014 tippumistilastot siis käynnistyivät tänään, kiitos vaan Walma! Tipuin alaselkä/lantio edellä vasemmalle puolelle ja siihen tuli heti tiputtuani kauhea vihlova kipu ja silmissä sumeni hetkeksi, mutta pääsin omin jaloin takaisin kyytiin ja ratsastin loppuun, kipu meni siinä samalla ohi ja nyt vaan vähän jomottaa alaselän seutua. Walma käyttäytyi loppuajan ihan kiltisti onneksi - ei näin vanhana olisi enää kestänyt toista täräystä heti perään! :D Katsotaan pääsenkö edes sängystä ylös huomenna, saati sitten kuinka hyvin onnistuu kahden ponin ratsastus. Walman kanssa on seuraavat treenit viikon päästä, katsotaan osaako se olla yhtään asiallisempi... :)


Joko te olette tippuneet tänä vuonna?

39 kommenttia

 1. Kiva postaus jälleen kerran! En oo tippunut vielä tänä vuonna, mutta monta kertaa on meinannu tulla kakkua ;D voitit siis ainakin mut tippumisissa!

  VastaaPoista
 2. Just tänää tipuin vaikka tavotteena oli etten tipu tänä vuonna omalta hepalta ollenkaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hups, ei menny ihan suunnitelmien mukaan sitte! :D mä en oo onneks omilta (vielä) tippunu :)

   Poista
 3. En oo vielä tippunu kertaakaan, en olekkaan kyllä tänä vuonna ratsastanut kuin kerran :D Kiva postaus :) Mukava ku oli näin pitkä teksti ja muutama kuvaki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. onneks tässä on vielä monta kuukautta aikaa ;) kiitoksia, mulla oli kauhee ongelma löytää kuvia tähän mut onneks kännykästä löyty sentää muutama!

   Poista
 4. Ite tipuin eilen :D Ja heppa lähti pukkilaukkaa karkuu ku koitin uuestaa nousta selkää xD No olihan viime tippumisesta reilu puoltoista vuotta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. noni kiva, Walma onneks oli sen verran ahne että jäi vaan syömään ku tipuin... :D onneks, ois ollu kiva pyydystää sitä pitkin peltoa!

   Poista
 5. tänään tipuin 168cm korkeelta ruunalta, kun säikähti jotain ja lähti laukkaamaan ja pomppimaan pystyyn ja sitten vaan tipahdin sieltä lonkka edellä. kipu oli aivan järkyttävä ja on edelleen, mutta selkään menin takasin ja sen jälkeen vietin kolme varttia sairaalan pedillä, muttei onneksi murtunut mikään. viime tippumisesta olikin jo pari vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. auts, voin vaan kuvitella! :/ mä sentään tipuin 60 cm pienemmältä otukselta ja sekin sattu ihan tarpeeks, kun kovasta vauhdista tuli voimalla niin tärähdys jäiselle pellolle oli aika kova. mutta paranemisia! :)

   Poista
 6. Olen tippunut :) Tipuin Torstaina pieneltä ponilta :) Oltiin hevosenvaihto hippaa ja se sitten tosiaan lähti ja koitin pysäyttää mutta lensin sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jeps toi on kyllä paha jos hevonen lähtee, Walmakin ku eka singahti niin kovaa ku jaloistaan pääsi ja sitte alotti pukittelun ja kääntyilyn nii ei ollu toivookaan kestää kyydissä :D

   Poista
 7. Tosi kiva postaus! :) Itekkin tuli tiputtua eilen omalta hevoselta maastossa ilman satulaa... :D

  VastaaPoista
 8. en oo viel tippunu mut eiköhään se sit kevääl viimeistää onnistu poniltani ku siin on virtaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha jep, on tässä vielä aikaa lennellä! ;)

   Poista
 9. Voi niin muistan tuon abivuoden kevään stressin.. Itse itkin stressin määrää poikaystävälläni vähän väliä, ja miten ei jaksa käydä koko lukiota loppuun ja tuntuu, että kaikki vaan hajoaa käsiin.. Oli todella rankkoja ja synkkiä aikoja. Oli onneksi kaikkea kivaakin, penkkarit ja sbiristeily tuli siinä ja lukuloma tavallaan helpotti.. Stressiä oli ihan kauheasti kirjoituksista, muttei tarvinnut enää kouluun asti raahautua, vaan sai aamuisin nukkua pidempään. Koita jaksaa sillä ajatuksella eteenpäin, että mietin vaan sitä tunnetta kun saat sen hemmetin lippalakin päähän, se on upea tunne, jonka puolesta kannattaa nyt jaksaa sinnitellä. :) Kaikki se työ ja tuska kyllä palkitaan silloin kun se kaikki on ohi. Tsemppiä kevääseen, älä ota turhaa stressiä tai paineita. muista elää päivä kerrallaan jos koko keväät tuntuu liian haastavalta ajatukselta kerralla elettäväksi :) Kyllä sinä selviät, nimittäin myös minä selvisin siitä kaikesta, ja olen varmasti maailman eniten stressaavin ihminen, joka purkaa sen stressin itkuna ja masentuneisuutena. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja motivaatiosta vielä, luulisin tosiaan abivuoden keväällä sitä olevan, mutta myös minulta se puuttui kokonaan. Ei vaan kaiken jälkeen enää jaksanut panostaa. Vaan esim. pitkämatikka mentiin lukematta kirjoittamaan, kun ei vaan into riittäny sitä lukea. Mutta kaikkien ihmeeksi, se oli se minulla kirjoituksissa parhaiten mennyt aine, jotain aina se lukeminen ei taida kertoa kaikkea :D

   Poista
  2. joo tää on iha järkyttävää, tuntuu että kaikki hajoaa käsiin ja asioita vaan kasaantuu ja motivaatio ei ollenkaan riitä! mutta tosiaan yritän aatella että jos jaksan vielä vähän niin sitten se oikeesti on ohi, ja lukulomakin varmasti helpottaa kun ei tarvi käydä koulussa ja tehä muita koulujuttuja ku valmistautua kirjotuksiin :) joo kyllä mä toivon mukaan selviän tästä!

   Poista
  3. Selviät varmasti, päivä vaan kerrallaan :) Mietit vaan sitä tunnetta ku viimesen kerran lasket kirjotuksissa kynän kädestä ja tiedät sen olevan ohi, tai sitä kun menet kysymään tulokset ja saat kuulla päässeesi kaikki läpi. :) Voimahalit täältä, tuo on tosi rankkaa, mut siitä kyllä selvitään :)

   Poista
 10. En oo ite tullu alas, mutta just tossa perjantaina kävi lähellä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. onnea selässä pysymisestä sitten! :D

   Poista
 11. Luulin kans ettää abivuotena olisi paljon motivaatiota, mutta ei todellakaan ole! Täysin päinvastoin. Luulen että kaikilla on sama fiilis.. Kannattaa kuitenkin vaan tehdä asiat mitkä pitää, ja pian se on ohi. Kauhee stressi, tiedän, mutta myöhemmin oot varmasti onnellisnen että kävit lukion loppuun! On se kuitenki jonkunlainen suoritus. Toivottavasti kirjotukset menee hyvin! :)*
  +ehin kans tippua jo ensimmäisinä tämän vuoden päivinä, suoraan vielä esteen päälle.. Oli kivaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo niin se voi olla, pitää vaan tsempata ja aatella et kohta se on ohi :) voi ei, sattu varmaan mukavasti!

   Poista
 12. Täällä kans ilmottautuu yksi abi, jolla ei motivaatiota tohon opiskeluun tunne olevan ollenkaan! Eikä toi parin viikon joululoma kyllä ainakaan asiaa auttanut, päinvastoin! :D
  Tsemppiä sulle Riina, kyllä sä vielä jaksat! Vielä kun jaksaa pari kuukautta, niin sitten kaikki on takanapäin ja voi huokasta helpotuksesta, näin mä ainakin asian ajattelen :)
  - Roosa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo tästä ei tuu kyllä yhtää mitää :D no mut ei enää kauaa, tsempit sullekin!

   Poista
 13. Kivan oloinen blogi sulla! En oo ennen tänne löyänyt :)

  veksuli.blogspot.fi

  VastaaPoista
 14. Heti ensinmäisenä päivänä tipahdin kun olin ollut hepan selässä kaksi minuutti... sytytin vaan otsalampun minkä oon tehnyt ennenkin ja nyt se oli oikea mörkö ja heppa lähti karkuun ja kuski jäi...::D

  VastaaPoista
 15. En oo vielä, mutta tässähän näitä päiviä vielä on. :D

  VastaaPoista
 16. Heimoi olisko sulla kuvia musta ja Ellistä sieltä Ruhalan kisoista? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo on mulla jotain tosi huonoja, voin koittaa muokkaamalla vähä pelastaa ja laitella johonki tänää jos ehin :D otin kans muistaakseni sitä ennen sunnuntaina siitä tallissa jotai pääkuvia nii laitan ne kans!

   Poista
 17. Meinaatko tehä uuden bannerin nyt kun depsu lähti? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jos ois jotain kivoja kuvia... ehkä mä joskus :)

   Poista
 18. Mä oon jo tippunu, mutta ei sattunu (onneks). Onha sitä tiputtu sille et ei voinu kävellä kunnollaa viikkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no hyvä! :) hui, mulle ei oo onneks noinkaa pahasti käyny koskaa!

   Poista